Moja ćerka je bila maltretirana zbog Biti ateista | RS.burnbrightlove.com

Moja ćerka je bila maltretirana zbog Biti ateista

Moja ćerka je bila maltretirana zbog Biti ateista

Četvrtog razreda godina moje ćerke kupio mnoštvo noviteta. Bilo je njen prvi put u ortodont i njena prva jadno obrok supe nakon što su proteze se nastavio. Ona je dobila svoj prvi bubuljica, je na svom prvom solo biciklom put do kuće prijatelja i pao teško za svoj prvi Crush (dečak sa britanskim akcentom - da li je kriviti?). Bila je Preadolescent pionir, hacking svoj put kroz gustu grmlje neprijatno promena da otkriju stvarno kul stvari: uske prijateljstva i talenat za gitaru. Ona je takođe shvatio na teži način da svaka "prvi" je jedna ćete želeti da ugurati u spomenar. Njen drugi veliki prvo, na primer: njen prvi pravi iskustvo sa nemilosrdnom siledžija.

Kako da napravite klubu za decu

Znao sam tačno šta moje dete će uhvatiti pakao za, ako ćete izvinite strašnu učinite. Ipak, predviđajući šta je dolazak nije uspeo ništa lakše da se čuo njen razgovor sa fudbalskom saigrača posle treninga jednog dana kada mi je 10-godišnji zaključan oči sa svojim patike i promrmljao o devojčici na času koji je mrzio. "To je zato što ne idu u crkvu," moja ćerka priznala. "Njena mama kaže da nije dozvoljeno da razgovara sa mnom, ali ona ipak radi kada nastavnik ne gleda."

load...

Kasnije sam celu pricu. Nasilnik je bio prijatelj. Ili je nekada bila, zbog čega je moje dete osetio dovoljno udobno da joj kažem šta ona obično drži do sebe: Mi smo ateisti.

Prvo, devojka prestao da priča sa njom. Onda ne bi ostavio na miru, a njeni Ismejavanje eskalirala. Došlo je do vrhunca koji dan pre treninga fudbala kada je moja ćerka je neslavno outovanog celom razredu kada nastavnik izašla. Sada su svi znali šta je moja ćerka dati samo oprezno pouzdanim prijateljima. Čak je i sladak dečko sa akcentom.

Šta smeta moju ćerku najviše je kako se poverenje da se u oružje. Kako neko može da ti se sviđa obećavaju da čuvam tajnu, a onda reci svima? Imala je noćne more o spaljuju živa. Samo je htela da me ostave na miru.

Homevork-Burning strane: Iai ili ne?

Za dete odgaja bez religije, moja ćerka je bila izložena užasno mnogo toga. Mi ne vidimo potrebu da se okružuju sa ljudima koji misle i osećaju baš kao i mi, i to je naš život super. Ona je bila na Holi festivalu, ponoćnu misu, a Seder. Idemo gde smo dobrodošli. Poslednja stvar koju želimo je "mi protiv njih" dinamičan.

load...

Ništa od ovoga je da se osjeća bolje na igralištu. Biti u ćošak u vrti-slajd i da je vaš potpunosti porodica će biti mučen zauvek u jamu požara je daleko od uživo i pusti druge da žive.

Prva stvar koju je morala da uradi je reći svom nastavniku, njen otac joj je rekao. Ona je mislila da bi to gore, a mi joj rekao da je to prilika da hoće. Ali je ipak potrebno da zna. Nakon toga, mi bi plan.

Kada sam je sutradan pokupio iz škole, ona je bila željna da razgovara. Bila je tako neprijatno dan pre toga je došlo kao iznenađenje da smatraju da nije mnogo promijenio nakon njenog izleta. Njeni prijatelji ipak htio da planiraju Sleepovers i igraju na odmoru. Bilo je nekoliko radoznalih kolege koji su tražili površan pitanja i odbacio svoje odgovore. Jedan ili dva deteta su joj rekli da oni nisu otišli ​​u crkvu. Zaista kul stvar, moja ćerka je rekla, je da su neke od drugih verskih decom izašao iz putu da je uveri. "Da li ste ikada čuli za 'Ljubi bližnjega svoga?" "Ona me je pitala. Rekao sam joj da, i ona ćeretao na o konceptu. Sam je pozvao da mi kaže nešto više o svom bivšem prijatelju.

Moja ćerka je izneo: devojka je bila kreativna i može biti smešno, ali je pobegao prilično toplo i hladno. Vi ste bili ili u njenim dobre volje ili način, izlaz iz njih. "Ona ne može da se fokusira ponekad, poput mene", rekla mi je. "Ona se naljuti kada se to dogodi, ali ona viče i umesto udari u plač. Ona se u nevolji." Rekao sam joj da je njen prijatelj zvučalo kao kul dete iako je zlostavljanje bilo duboko kul. Ako je religija važna u ovom devojčicom, možda je to bio način da se dopre do nje.

Dakle, kada smo došli kući, tražili smo ga, i sam je pročitao Bibliju stih naglas. U stihu, naučnik pita Isusa ono što je najvažnije verski zapovest je, a on odgovara da je voleti i poštovati Boga. Tada odlazi na. "A druga je kao, naime to, Ljubi bližnjeg svog kao sebe samoga. Ne postoji niko drugi zapovest veća od ovih." Moja ćerka je voleo taj zvuk koji i priznao da je ona i dalje može da bude prijatelj sa devojkom, ako je ona samo bi prestao biti zao prema njoj.

Ja sam predložio eksperiment. Mi smo hteli da idu biblijska na ovoj devojčici. Ali ti znaš - Novi zavet biblijski. Nijedna od ovih Mojsijeva stvari. To je bio jedan deo Sun Cu, jedan deo nedelju škola. Vi ne treba svetu knjigu da dobije poruku da svi treba da bude odlično međusobno, ali ako vi lično u obzir jednu svetim, možda će vas uveriti.

Moja ćerka je znao da je ateista nije da joj loše. Ali možda ova devojčica zaista nije. Našao sam stih Ja sam tražio i čitati ga mojoj ćerki: ". Oko za oko i zub za zub '" Čuli ste da je rečeno, Ali ja kažem da ne da se odupru zlu osobu. Ako te neko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi. "

Da li je ikada u redu da pročitate tekstove vaše dece?

Umesto "otpor" svoju siledžiju, možda je vreme da joj dobrodošlicu u sledeći put siledžija moje ćerke uhvaćen sa njom na vrti-slajd., Plan je bio da je čuo od, zamolite je da prestane, a zatim pozvati je da igra.

Nije uspelo. Barem ne na prvi dan. Ili drugo. Ili čak treći uprkos konferenciji sa nastavnikom gde smo bili sigurni da neće tolerisati zlostavljanje bilo koje vrste. Oni bi pazi na situaciju, oni su rekli, ali naša ćerka se činilo da su povratili u redu. Ako je maltretiranje je i dalje događa, ona se pojavila da je rukovanje sa oko koliko samopouzdanjem kao 10-godišnji razumno mogao.

Do četvrtog dana, nasilnik moje ćerke izgledao iscrpljeno, i postepeno, ona je počela da otpuštaju. Jednog dana, to je nešto preko. Moj mali je drago zbog toga, ali ona nije bila sigurna da li bi ponovo prijatelji. Ona bi imala loše iskustvo sa verskog osobom, ali sam je pozvao da se ne dozvoli da je boja svoje iskustvo sa drugim religioznim ljudima. Uostalom, sam je podsetila, ona sada ima iz prve ruke iskustva sa takvom vrstom predrasuda.

Ona je to u, gledajući duboko zamišljen, i čestitao sebe tako teško ekserima ovu roditeljstvu stvar. Na kraju, pitala je da li bi bilo u redu da je proverio Bibliju iz u biblioteci, i rekao sam joj da, naravno, ona mogla. Moj mali bujanje biblijski naučnik.

"Dobro", reče ona, rješavanje vrati u svoje mjesto. "Emili je rekao da je reč" magarac "je tamo gomila vremena, a mi ćemo naći allof ih."

O, Gospode.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Ne iznenađuje da je Serena Vilijams ciljevi trudnoće

Post Roditeljstvo

Savet za nove mame: o čemu bih želeo da razmislim

Post Roditeljstvo

Zlatni medalisti sa roditeljima daju kćeri najbolje iznenađenje

Post Roditeljstvo

Dragi ćerka: Ja neću da zaglavim predsjedništvo Trumpom za vas

Post Roditeljstvo

8 porodičnih novogodišnjih ideja koje možete planirati u poslednjem trenutku

Post Roditeljstvo

Gde da uzmem decu na odmoru - i u budžetu

Post Roditeljstvo

Na užasavajući način u Sjedinjenim Državama tretiraju mame sa postpartum depresijom

Post Roditeljstvo

Tata piše blog objavu o povlačenju svog divljeg djeteta - i komentari raznesu

Post Roditeljstvo

Napravite brežuljka za najbolju tajnu razmenu Santa

Post Roditeljstvo

13 zahvaljivih turske majice za decu da začinite svoj dekor jeseni

Post Roditeljstvo

Tata koji je otpušten zbog pohađanja rođenja sina dobija (bolje) ponude za posao

Post Roditeljstvo

Mama Selene Gomez napisala je srčanog posta o pobačajima