Mrzite današnju politiku? kako naučiti decu o toleranciji | RS.burnbrightlove.com

Mrzite današnju politiku? kako naučiti decu o toleranciji

Mrzite današnju politiku? kako naučiti decu o toleranciji

Klekne? Lock ruke? Ne pojavljuju uopšte? Međutim NFL igrači reaguju na himnu pred fudbalsku utakmicu, jedna stvar je jasna: Oni su podeljena. Ovih dana, podela je tema koja igra u našim vestima svaki dan i curi u svaki aspekt naše kulture. Pa kako možemo kao roditelji osujetili ovu tendenciju da vide svet kao neku verziju "Mi protiv njih"?

Kao socijalni psiholog, ja studiram kako ideje i ponašanja postaju ugrađen u memoriju, sa posebnim interesovanjem za implicitno memorije - kako dosadašnja iskustva i učenje može da utiče na ponašanje, čak i bez svesnog sećanja osobe. I učenja socijalnih vještina, kao i sa bilo kojim drugim navikama želimo da postanemo deo prirodnih tendencija naše dece, zahteva dva ključna alata: ponavljanje i probu.

load...

Mama u NFL Kolin Kaepernick Odgovara na Trump Komentar

Ako želimo da naša deca imaju više inkluzivni okvir uma, moramo da mislimo eksplicitno o tome šta želimo da ih ohrabri da vežbaju - a možda čak i teže, moramo model ovakvo ponašanje se. Preporučujem dolazi sa nizom praksi da vi i vaša deca isprobaju - i diskutuju - na redovnoj osnovi. Za mene i moje dve ćerke, što uključuje:

Naučite da razgovarate sa nekim novim

To je lakše za decu, posebno introvertne, da se držimo u svojoj zoni komfora - sa ljudima koje već poznaju. Učenje da razgovaram sa nekim novim nije uvek lako, ali upoznaje decu sa približava nekoga ko bi mogao biti drugačiji od njih. Ona može početi sa jednostavnim razgovoru sa nekim na igralištu: "Kako ti je bio vikend?" ili "Koja je tvoja omiljena stvar posle škole?" Podsticanje dece da se pokrene razgovor je prvi korak u učeći ih da vide nekoga ko bi mogao biti drugačiji, ili "drugo" kao neko ko je pristupačan.

load...

Saznajte kako da slušate

Učenje iz razgovora zahteva istinski slušanje, što može biti teško za decu. Sugerišu da oni gledaju nekoga u oči jer oni govore - i da najmanje jednom praćenja pitanje da pitam na osnovu onoga što je osoba govori. Moja deca smatraju da dolazi sa pitanjem prisiljava ih da slušaju, ne dozvoljavajući njihov um da luta. Osim toga, to može dovesti razgovor negde još interesantnije.

Možemo postaviti našu decu ono što su naučili iz razgovora koji je bio nov ili različit ili ono što su naučili o toj osobi razgovarajući sa njima. Ova praksa podstiče razmišljanje razmišljanja razgovora kao iskustva učenja.

I Do not Regret Giving Mi Son na usvajanje

Naučite da proceni da li je nešto istina

Naravno, uče da slušaju, ne znači slepo prihvatanje sve drugo lice kaže kao istinito (ovo se odnosi na razgovore, kao i ono što deca čitaju i vidi). To ne znači da deca treba ispitati svaku sitnicu skolski drug kaže; a, možemo da ih podstaći da razmišljaju o tome da li je nešto zaista tačno, u kojoj meri nešto je mišljenje u odnosu na činjenice, ili kada je nešto jednostavno otvoreni za interpretaciju.

Ova veština je od posebnog značaja za socijalno decu medijima pamet, koji rade u okruženju gde je tako lako da prođe informacije o drugima. Ohrabriti ih da kritički misle o tome kada je informacija koju dobijaju zaista da obavesti ili da li je svrha deljenja je samo da zapale ili provociraju.

Saznajte kada i kako da se ne slažu konstruktivno

Prečesto, današnji politički diskurs preokrenu ka jednostavno odbacuje "drugu stranu", kao neinformisani, nerazumno ili krajnje pristrasno. Ovo važi i za razgovore među odraslima, kao i dece; Na primer, u ovo vreme prošle godine, što je dovelo do izbora, moj tadašnji 8-godišnji imao vrlo čvrste stavove o drugova koji su bili Trump pristalice. U toj situaciji, iu svim takvim neslaganja, ja sam savetovao svoju decu sa ovim principom: Fokus na pokušavajući da razume zašto neko ima veru sa kojima možete da se ne slažu - umesto da se fokusira na koliko se ne slažete sa njima.

Zatim, ako se razgovor nastavi, deca mogu da nauče da sami obezbede tačku gledišta, a ne skliznu u ogorčenja ili imenima. U suštini, cilj je da se odvoji poruku od glasnika. Ne odbaci glasnika jednostavno zato što ne volim poruku.

Kako razgovarati sa svojim decom o Scari Things

Da bi bili sigurni, ohrabruje našu decu da imaju razgovore sa drugima ne znači da će svaki razgovor ide dobro; U stvari, neki će sigurno krenuti naopako. Ali učeći ih da se ne plaše otvorenog diskursa će im pomoći da nauče da se povežu sa drugima, pogledajte vrednost učenja iz različitih perspektiva i shvate da mogu da se ne slažu sa osobom bez da ih omalovažava.

Verovatno će trajati godinama - ili češće, mnogo decenija - da se promeni prirodu diskursa na nacionalnom nivou, ali svi možemo početi da promene danas kod kuće sa našom decom. Na kraju krajeva, oni su naša jedina nada za bolju budućnost.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Da li slušalice vašeg deteta oštećuju slušanje?

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen otvara se o njenoj postpartumnoj depresiji

Post Roditeljstvo

Dragi ćerka: Ja neću da zaglavim predsjedništvo Trumpom za vas

Post Roditeljstvo

5 igara za igru kako bi djeca volela da šišaju zube

Post Roditeljstvo

5 volonterskih oppsa za vas i vašu kćerku na prolećnom pauzu

Post Roditeljstvo

5 stvari Niko vam ne govori o IVF-u

Post Roditeljstvo

Porodica iznenađena prvom bebom u generacijama - i bilbord najavljujući njen dolazak

Post Roditeljstvo

Od Montessori do Valdorfa: koje su razlike između predškolskih ustanova?

Post Roditeljstvo

Zašto mi je drago što moje dete više nije beba

Post Roditeljstvo

Dizajner imena beba za vrlo modnu bebu

Post Roditeljstvo

Na 8 načina ja osnažavam moju ćerku od samog početka

Post Roditeljstvo

Dijete Rođen prerano u automobilu stiže iu amniotsku vreću