Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas | RS.burnbrightlove.com

Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas

Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas

Samanta Samel

Dobar prijatelj je nedavno ventilacijom meni žalbu prastari: U svom domaćinstvu, ona vinds nosi teret errands, kućne poslove i "životni rad." Jedan od primera je delila zaglavio sa mnom. Njen muž je nedavno došao sa kreativnim poklon ideja za vjenčanje svog detinjstva prijatelja. On je predstavio svoju ideju sa mojim prijateljem uz Nudge da sheshould biti onaj koji bi to poklon desi.

Moj prijatelj je opisao ponašanje njenog muža nije toliko agresivna ili antagonistički, već samo pomalo lenj, ili čak bespomoćan. On je tiho pretpostavio da bi ona biti kompetentni u obavljanju ove (ne težak zadatak). Ona nije oklevao da ga pozvati.

load...

Ova virusna poruka Pokazuje užasavajuće način na koji nas tretira Mame Sa postporođajne depresije

Ali šta je izazvalo tu dinamiku na prvom mestu?

Predložio sam da moj prijatelj i njen suprug pročitao Bazaar člana, Harper je da rješavati ovaj fenomen. U komadu, prigodno pod nazivom "Žene nisu Nags - Mi smo samo Fed," Gemma Hartli ilustruje koren toliko mnogo ženskih frustracije. Pored plaćenog rada i neplaćenog rada žene rade kod kuće, oni takođe imaju tendenciju da preuzme više emocionalne snage nego njihovi muški partneri rade. Ova vrsta posla često prolazi neprimetno, jer to nije uvek opipljiv; to je pamćenje rođendane i restrikcija u ishrani ili istraživanje usluge ili pronalaženje dadilja.

Moj prijatelj pronašao članak posebno korisno - kao i, pretpostavljam, mnogi od njegovih ostalih 900.000-plus čitalaca - u pokretanju productivedialogue sa svojim partnerom.

Ali za koga sumnja u usmeni dokazi o "mentalnom opterećenja," novi provajder briga researchfrom dete Svetli Horizonsshovs koliko stvarna i značajan je. Rezultati istraživanja, prikupljene u četvrtom godišnjem izveštaju u Svetli horizonti jezik Modern Famili Indek seriji, dom u na mentalnom loadfor radnog majke u posebno i pokazuju da, čak i procenat žena hranitelja povećava (danas, 40 odsto porodica ima ženske hranioci ), žene su i dalje da se na većini kućnih i porodičnih orijentisane dužnosti.

load...

Relativna radna obaveza van kuće ne izgleda da objasni kako se zadaci za domaćinstvo dodeljeni. Čak i kada su žene primarni zarađuju, oni su tri puta veće šanse da upravljaju domaćinstva i dečjih rasporede u odnosu na breadvinning ocima (76 odsto naspram 22 odsto); oni su tri puta veće šanse da volontiraju u školama (63 posto vs 19 odsto); i oni su gotovo dvostruko veće šanse da se uverite sve porodične odgovornosti rukovanja (71 posto vs 38 odsto).

To bi trebalo da bude iznenađenje, onda, da 69 odsto radnog mame kažu svoje odgovornosti kod kuće i na poslu stvaraju mentalnu opterećenje - i to 52 odsto izveštaj gori outdue njihovim odgovornostima u domaćinstvu.

20 Roditeljstvo Citati ćeš se odnose na malo previše Pa

Rezime Bright Horizons "studije sugerišu," [S] Hese nepisano očekivanja može da objasni zašto muškarci hranitelji prijave je više od tri puta manje likelito boravak na vrhu rasporeda u porodici. Očevi se i dalje negativno sudi kolegama na poslu za brigu o problemima kod kuće, ostavljajući žene da preuzmu najveći deo porodičnih obaveza.

"Ipak, muškarci žele da budu partneri u roditeljstvu", dodaje se u izveštaju. "U indeksu 2015 Modern Famili, radnim tate naveli da žele više vremena kod kuće, a 46 posto doživela sagorevanja na poslu zbog nedostatka vremena porodice."

Studija takođe otkriva da rade očevi nada za promene i da su možda čak i češće nego radi majke da izraze svoju želju za tu promenu. Radno očevi su 9 odsto više šanse nego radi majkama da kažu da žele njihov poslodavac ponudio veću fleksibilnost u porodici (iako opet, to je samo prijavljenih i može da se zasniva na stigme i društvenih očekivanja), a oni su 32 odsto veće šanse od majke do odustane od 10 posto raisefor više vremena porodici.

Ovo istraživanje pokazuje da su pitanja moj prijatelj je suočavaju sa podelom rada u njenom braku nisu samo važno da se na mikro nivou; razmišlja o tome kako igraju se na makro nivou može da pomogne preduzećima i industrije, kao. "Činjenica je da je za većinu poslodavaca, mnogo od najvrednijih talenta na radnom mestu igra dvostruku dužnost direktora porodičnog života, kao," objašnjava Svetli horizonti CHRO Maribeth Bearfield. "Sada je važnije vremena nego ikada da se probije iz tradicionalnih muško / žensko stereotipa - i kod kuće i na poslu.

"Dajući podržava zaposlene žene, [poslodavaca] konzervu. Doprineti još na radnom mestu ", Bearfield dodaje. "I stvaranjem okruženja u kojima se podstiču i cenjene za iskorištavanje rada / životnih supportsas dobro ljudi, radna mesta mogu početi da uhvati korak sa kulturom ovu generaciju zahteva radničkih porodica."

4 načina da Vaš partner to Be Više prijavljen Roditelj

Štaviše, kako kompanije širom industrije su više pažljivo ispituju rodne nejednakosti na radnom mestu u osvit #MeToo i #TimesUp pokreta, veoma je važno da oni razumeju duboko ukorenjena društvene predrasude su žene protiv. Da bi žena uspešno preuzme ulogu koja su ranije dominiraju muškarci na radnom mestu, pretpostavke o svom životu u kući treba da se preispita.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Ćerka Cindi Cravford-a je prešla mamin seksi fotografski snimak

Post Roditeljstvo

Kako je transvestitski performer Justin vivian veza pomogao kao roditelj

Post Roditeljstvo

Kati Perri je uzela lažnu bebu u vmas

Post Roditeljstvo

Ono što vam Niko ne govori o porodičnom rođenju - ali ja hoću

Post Roditeljstvo

Blizanci bliznakinje Neil Patrick Harris i David burtke osvajaju na jesen

Post Roditeljstvo

Zašto bi trebalo da razgovarate sa svojim predškolcem o seksu

Post Roditeljstvo

Deca dojke ne moraju nužno imati prednost, proučavaju nalaz

Post Roditeljstvo

7 stvari koje su zapravo sjajne u tome što su trudne

Post Roditeljstvo

Najsrećnija jela za bebe, bebe i još mnogo toga

Post Roditeljstvo

7 ludi rod otkriva za ekstremne roditelje

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen na njenom stalnom domu - i nedostaju toalet

Post Roditeljstvo

Bodi-shaming: to nije samo za devojke