Od Montessori do Valdorfa: koje su razlike između predškolskih ustanova? | RS.burnbrightlove.com

Od Montessori do Valdorfa: koje su razlike između predškolskih ustanova?

Od Montessori do Valdorfa: koje su razlike između predškolskih ustanova?

Sai The Vords "predškolski izbor" roditeljima male dece i spremite se za ratne priče. Čak i ako ne živite u oblasti konkurentskog predškolskog prijema, tranzicija u ne-roditelj-led okruženju je veliki korak. Kada sam rekla majci da sam pisao o tome, ona je odmah obasja nazad u stara vremena, prepričava svoje vlastite borbe u pronalaženju potpune informacije o tome šta program bi bilo najbolje za mene. "To je bilo pre Interneta", rekla mi je (da, svestan sam, mama. Hvala.) "Imao sam stranice i stranice beleške." Onda je ona i moj tata je odlučio da se iz Njujorka i ona ne više nije potreban joj obilne beleške. Umesto toga, ona je njeno pažljivo kompajlira istraživanja i dao sve od njenom mamom grupi. "Oni su bili toliko uzbuđeni!" Moja mama se setio srećno. "Sve te informacije!"

Kako čitati koje dete govor tela

Mi se dosta tog pristupa zdravo za gotovo, ali je proces predškolskog izbor i dalje može biti zbunjujuće i teško za navigaciju. Postoje strastveni zagovornici za svaku ranu filozofiji učenja, tako da je najvažnija stvar je znati sopstveno dete. Šta radi lepo za jedno dete može biti katastrofa za drugo. Osim toga, ne zaboravite da je ono što je bio veliki spreman za ne mogu da rade za sledeći. Braća i sestre su pojedinci i često imaju sasvim različite skupove potrebama. Imajući to u vidu, ovde je zgodan-kicoš pregled nekih od najpopularnijih pristupa, iznoseći neke od razlika u filozofije da vam pomogne u procesu donošenja odluka.

load...

Bank Street / igra bazirana

Većina škola kažu da se one odnose na ovu filozofiju - "plai-based" je uobičajena poštapalica u ovom trenutku. Roditelji treba tražiti objašnjenje šta to zapravo znači - kao što je korišćenje društvene interakcije i iskustveno učenje - kada mjerenje pristup u školu je. Melisa Dutcher, direktor Maunt Vernon danima Schoolin Aleksandriji, u Virdžiniji, kaže da su roditelji često nejasno šta ova vrsta učenja izgleda; to bi trebalo da bude proces orijentisana protiv proizvoda orijentisan (kreativnog protiv reproduktivno). "Neka naprave sopstvenu sliku o tome šta oni vide - svoje princeze, svoje pirata, šta god to moglo biti", kaže ona.

9 fun aktivnosti na otvorenom treba uraditi sa svojim detetom

Zadruga

Ova filozofija toliko o roditeljima jer se radi o deci. Zadružni škole su roditelj radi i obično imaju specifične dodeljene odgovornosti i očekivanja za uključivanje. Škola zavisi od roditelja da pomognu u školu. Neki ne mogu da zavise od roditelja u učionici, već dodeliti odgovornost za održavanje razloga ili drugih škola-održavanje zadatke. Dutcher učio u školi sa ovom filozofijom i videli neke nedoslednosti, u zavisnosti od toga koji je bio u sobi u bilo kom trenutku. Ona kaže da neki roditelji vole imaju pogled spreda šta njihovo dete doživljava i da neke škole intervjua roditelji i deca da obezbedi najbolje odgovara za svoj program.

load...

Godard

Ovo je program celodnevna za razliku od mnogih drugih, koji su sa skraćenim radnim vremenom, i nacionalni Franšiza programa (ne neprofitne) akreditovane od strane pojedinih država. Ova filozofija naglašava individualnost i prema Goddardvebsite koristi pristup plai-baziran koji je učenik-fokusiran i nastavnika-led. Na sajtu takođe ističe školama "fokus na izgradnji socijalnih veština i akademski rast.

Montesori

Ovaj pristup je mali pogon; pravi filozofija diktira potpuno dete-led učenje, tako da je većina primenjuje ideologiju sa razumevanjem nastavnika usmerene ravnoteže. Zbog toga, većina škola su Montesori uticajem nego čisto primenjuje. U SAD, Montessori approachis obično dostupni samo u ranim sredinama i neka deca mogu imati poteškoća kasnije prelazak na više strukturiran okruženje.

Redžo Emilija

Dete-fokusiran i slično Montesori u svom uverenju da su deca u stanju da samo- pravcu i da nastavni program treba da bude prilagodljiv interesima i potrebama učenika je Redžo Emiliaphilosophi se fokusira na dovođenje umetnosti i prirode u uputstvu. Ona je usmerena na učenje dece da razumeju svoje mesto u svetu, a posebno prirodnog sveta, što će zauzvrat ih inspiriše. Nastavnici su voditelji i mentori, ali ne i lideri ili planeri - to dolazi od dece. Igranje i učenje su potpuno isprepleteni: ne tradicionalna "škola" učenje odvija.

8 načina da se spreče "letnju slajd"

Valdorf

Ovakav pristup, zasnovan na Pijažeove teorije razvoja deteta, u velikoj meri zavisi imitacije i iskustveno učenje. Valdorf schoolsuse temelj dnevnoj rutini, strukturu i predvidljivost. Dutcher kaže da mnogi programi plai-based, uključujući i njen, koristiti aspekte ovog pristupa. Njeno iskustvo je da roditelji često očekuju da vide elemente ovo, kao što je dnevni raspored.

Opcije su brojne i raznovrsne; ne bojte se postavljaju pitanja u vezi sa različitim programima, od samih škola i roditelja čija su djeca već upisani. Neki objekti mogu takođe omogućiti potencijalni-roditelj posmatranja ili čak probni "Plaidate" za potencijalne studente - ne može povrediti saznati. Na kraju, škola gde vi i vaše dete je udobno, bez obzira na ime ili pedigre, najbolje je.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Olivia Vilde objavljuje bolnički flashback pic za prvi rođendan kćerke

Post Roditeljstvo

3 lagane pahuljice koje će decu biti zauzete kada se zaglavi unutra

Post Roditeljstvo

Razgovor profesora srušio je njegova vječna deca

Post Roditeljstvo

Lauren Paul otvara se o ovom užasnom stanju dojenja

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen se smeje sa igralištem - fobičnim mamičarima

Post Roditeljstvo

Dizajner imena beba za vrlo modnu bebu

Post Roditeljstvo

Deca deca govore o rodnom identitetu - a isto bi trebalo i mi

Post Roditeljstvo

U gotovo 50 posto porodica, majke su hranioci života

Post Roditeljstvo

Kako kombinirati imena beba kako bi stvorili jedinstvenu i novu

Post Roditeljstvo

Obama je zvanično američki omiljeni tata

Post Roditeljstvo

5 načina da zadržite vreme na ekranu svoje djece od rušenja praznika

Post Roditeljstvo

Boli me da vidim trudnice nakon što imam spontani splav