Ono što mi je samo jedna mama mesec dana naučilo me je o roditeljstvu | RS.burnbrightlove.com

Ono što mi je samo jedna mama mesec dana naučilo me je o roditeljstvu

Ono što mi je samo jedna mama mesec dana naučilo me je o roditeljstvu

Dok ovo pišem, ja sam na putu natrag u Njujorku posle posete porodici u Pitsburgu. Izabrao sam da se odvezem kući dok voz, jer sam mogao barem rad - iako jednom rukom i kroz sadrže greške Vi-Fi - dok se moja djeca gledaju Netflik. Ovih dana, planira se filmova preuzimanja je najnapredniji priprema mogu da podnesem.

Moj muž je mnoge države daleko na monthlong vojne obuke. To je bilo neočekivano, a mi smo bili nespremni za to. Moja "samohrana majka" status za ovo vreme, osim nije bilo lako - natezanja 8-godišnji i 1-godišnji dok putuju, rade, pripremam za leđa u školu i pokušava da im ponudi poslednji tračak leta su obećali avgusta će doneti isa mnogo. To sam shvatio koliko sam srecan da imam ko-roditelja - čak i onaj koji mora da bude odsutan ceo mesec. Znam da je za sve mame vani koji su roditeljstvo na svom punim radnim vremenom, haos sam doživljava ovog leta je uobičajena u toku svakog dana, tokom cele godine. Mogu samo da zamislim.

load...

Dragi virusa samohrana majka, ja sam bio tamo

Kada je moj muž je dom, naši dani su mnogo drugačiji od moje sada. Dok on ne rade puno radno vreme, stigao je dovoljno rano da pokupi našeg sina se iz autobusa zaustaviti svako popodne, tako da moram samo da uradim jutarnji vožnju. On pomaže kod domaćih zadataka, a mi Alternativna kuvanje večeru u večernjim satima. Vikendom, naši roditeljstvo dužnosti su potpuno podeljena po sredini, a moj muž se ne plaši da uprlja ruke pranja suđa, čišćenje toaleta ili se bave pelena. U ovih nedelja da je on bio odsutan, shvatio sam koliko je zaista - i koliko sam uzima zdravo za gotovo.

Za mene, u svakom trenutku tokom ovih poslednjih nekoliko nedelja je služio kao iznenađujuće podsetnik za mene da nisam sama u ovom roditeljstva stvari i koliko sam zahvalan za to. Istovremeno, ovo iskustvo je otvorila oči koliko jak sam kao mama - koliko jak sve majke mogu biti. U stvari, to je obnovljena mnogo izgubljenog poverenja u moje roditeljskih sposobnosti.

The Thing niko ne govori ti o Biti siromašan samohrana majka

Od početka do kraja svakog dana ovog meseca, bio sam u potpunom režimu preživljavanja. To sam samo ja, i sa svojim punim radnim vremenom-iz-doma rasporedu, dana moja deca 'su uključeni način više ekrana vremena, molio i kompromisa nego obično. Moram da uradim ono što je potrebno da urade nešto - i moram da prestanem da sudi se zbog toga. "Push napred" je sada moj način života.

load...

Bonus je da je ovo doneo svoje organizacione sposobnosti na potpuno novi nivo super. Ja sam prihvatila nove načine da guma decu napolje, dobiti poslove uradili i osigura spavanje rutinski radi glatko nego ikada - zato je bolje da verujem da je potrebno tih nekoliko minuta sam na kraju svakog dana. Hajde da razmislim, ponekad raduje samo vremena je jedina motivacija da me nosi kroz haos.

Bilo je dana kada sam sebe kako pitanje da li ja mogu da uradim ovo. Propustio sam rokove. Krivica me progutao. Dani prolazili kad nisam kupati decu. Ali, ovde je stvar: Kao roditelj, vi zapravo ne se pitati, "Mogu li dobiti kroz ovo?" Zato što si haveto se kroz njega, i hoćeš.

Kako Going Back to School kao Radna samohrana majka može da pomogne Kids

I znaš šta? Čak i na dane kada sam zaboravio da jedem ili pukla na svog sina, bez ikakvog razloga, naučio sam da bez obzira koliko mislim da ću slomiti, ja mogu da napaja preko. Ja sam capable.In stvari, upravo ove reči postalo moja mantra tokom ovog privremenog "samohrana majka" ere. Svaki put sam osetio paniku ili stres pranje preko mene, uzeo sam duboko udahnuo i ponavlja: ​​"Ja sam sposoban", iznova i iznova. To zapravo jeste pomoć.

Dakle, ja provodim danas hoda moju ćerku gore-dolje Železničke rafova, jer joj Viggli toddler noge ne mogu mirno da sedim za devet sati. Uzimam duboko jer putuju sami sa decom nedeljama daje mi anksioznost, a ja želim ništa više nego da budu kući sa celim naše porodice ponovo zajedno.

Roditeljstvo je izazov, a roditeljstvo bez partnera da se okrenu je mnogo teže. Ako je ono što ja živim ljetos je vaš svakodnevni život, klanjam se tebi. Možda sam sposoban, ali ti si nadljudski.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Manner za sto 101: vaš vodič za učenje dece

Post Roditeljstvo

3 lagane pahuljice koje će decu biti zauzete kada se zaglavi unutra

Post Roditeljstvo

9 razloga da prestaneš da pokušavate da decu uključite u to što želite

Post Roditeljstvo

Mama obožava internet sa fotografijom u porodilištu u cilju

Post Roditeljstvo

Kako sam rekao mom momku o santini: roditelji se razlivaju

Post Roditeljstvo

Zašto moj 1-godišnjak spava na podu

Post Roditeljstvo

Žena zatrudni dva puta u roku od 10 dana

Post Roditeljstvo

3 dečije zanate za dan edukacije Valentine

Post Roditeljstvo

Kada ste spremni da usvojite, ali vaš partner nije

Post Roditeljstvo

Obame nisu spremni da vide svoje ćerke

Post Roditeljstvo

Prvi put mama koja ne želi da odustane od spavanja

Post Roditeljstvo

Izviđač izvodi izveštaj o transrodnim transakcijama - ali šta ih je preduzelo toliko dugo?