Ono što vam Niko ne govori o porodičnom rođenju - ali ja hoću | RS.burnbrightlove.com

Ono što vam Niko ne govori o porodičnom rođenju - ali ja hoću

Ono što vam Niko ne govori o porodičnom rođenju - ali ja hoću

Možda sam najmanje verovatno zamisliti kandidat za kućnu rođenja. Ja sam 33, a ja nikada nisam otišao na kampovanje. Nije da gura dete sistem zvučnika veličine iz rupe veličine pomoćni ulaz za kabl dok je potpuno trezan je ista kao i spava napolju na hladnoći na tvrdom terenu, ali ono što želim da kažem je, nisam generalno u grube obrade it.

Osim toga, jedina stvar koju sam ikada bio istinski bojao je porođaj. Možda je to zato što je priča mog rođenja je tako traumatične. Možda je to zato što nas je naše društvo ponovo uči i opet da porođaj je najviše kažnjavanje poduhvat čovek ikada mogao izdržati.

load...

Nedelju dana sam saznala da sam trudna, gledao sam Riki Lejk je posao of Being Bornon Netflik; To je dokumentarni film o agresivnoj mašini za bolnice porođajnom sistema. To je jednostrana dokumentarni, istina, ali to je jedna strana masivno ubedljiv. Zašto bih se toliko plaši ovog čudesnog trenutka? nije mogao sam to uradio drugačije? Šta ako ja ne bili drogirani, a zatim pod pritiskom da ima carski rez od strane nepristrasno OB koji samo želi njegovo / njeno pomeranje da se završi? Preko 30 procenata svih bolničkih porođaja su C-delovi, ponekad jer to je samo lakše bolničkog osoblja nego čeka oko za dugo, dosadan vaginalnog porođaja. Prirodni rođenja i korišćenje babice su u porastu u savremenom Americi, ali i dalje, samo oko 2 odsto svih porođaja u SAD javljaju kod kuće. Nakon gledanja The Business of Being Born, osetio sam se uvjerio - ne, prisiljeni - da rodi kod kuće.

SheKnovsGuide na porođaju

Tako sam unajmila babica i spremni da urade upravo to. Naručio sam porođaj komplet, koji je uključivao dva vodootporne dušeka obuhvata i mešavine Dead Sea soli i raznih korenja drveća za porođaja Sitz kupatila (?!) - minijaturni plastični toalet kadu u kojoj spustite oštećena-na genitalije da ih umiri u tople vode i bilja. "O, Bože," pomislio sam. Barem sa bolničkom rođenju, ne zavirimo u procesu oporavka posle porođaja dok si tamo. Šta neizrecivo istine hteli da zadesi moje telo andmi kuće? A zašto ne bih mogao da nađemo bilo članke ili eseja na internetu da je opisao kako porođaja reallifelt?

load...

Kao je moj krajnji rok i otišao, čudan mirno pere preko mene. Ja sam pripremio. Ja uzeo porođaja nastavu sa drugim dom-nataliteta nadom, radi očitavanja sa naslove poglavlja, kao što je "utehu u radu:. Kako možete da pomognete sebi u normalnu, Ispunjenje porođaj" Studirao sam oko 4.887 IouTube videa kućnih porođaja, ispituju sredinom contraction izrazi ženska kao da se pripremati za GRES. Ja sam stvorio melodičan porođajnom numera na Spotifi pod nazivom Earthside. Naredio sam Ozbiljna količinu sveća na Amazon. To je trebalo da bude jebeno lepa.

Tri noći posle isteka roka, probudio sam u sred noći sa nekim intenzivnim kontrakcija. Oni su bili nepogrešivi: metalni skelet ruke dostiže preko mog stomaka, steže utrobu. Pozvali smo babica. Rekla mi je da se vratim na spavanje. "Sleep?" Mislila sam. "Kada beba može samo da se pojavljuju iz mog tela svakog trenutka ?!"

Da li trudnoća "Pravila" Stvarno važno?

Oh, kako sam smejati naivnih, pet meseci pre-ME. Ha-ha ha! Vi idealistički budala. Vidiš, ja sam hteo da uđe pet-jednodnevnoj radnu snagu. Imao sam kontrakcije ceo dan i noć da u petak, subotu i nedelju. Jer nisu bili sledeći obrazac i nisu bili pet minuta, osim, ​​nisam smatraju u "aktivnoj" rada još. Probudio sam se usred nedelju uveče mom vodu lomljenja - tečnost šiklja iz između mojih bedara. Dobro je da sam imao te vodootporne dušeka navlake! "To je to", ponovo mislio sam. Ali ne. Još nema dosledni kontrakcije.

Kada svoju vodu pauze, imaš 48 sati pre nego što uđete opasnu zonu u kojoj se beba može potencijalno biti inficirana od toga da nezaštićeni plodove kese. Moj suprug i ja smo sve što smo mogli da mislimo o dobiti bebu kreće i da me u aktivnu rada. Uzeli smo duge šetnje, zaustavio svaki blok da se kroz nastup kontrakcija. Naručili smo začinjene Thai. Imali smo kiropraktiiara dođe u kuću i pokušajte da bebu u boljem položaju. Otišli ​​smo na akupunkturistu specijalizovan za prenatalnim pitanjima.

Na petom noći, kontrakcije došli u teže i brže nego ikada ranije, svaka tri minuta. Moji najbolji prijatelji došao i održao svoje ruke dok sam naizmenično plakala u toplu kupku i oplakivanje u toplom tuš. Moja babica stigla u ponoć i naduvana i napuni kadu vodom dok sam rotira iz sobe u sobu, stenje, plač, osećaju potpuno bespomoćno i pitaju kada će ovo završiti. Najgore od svega, moj babica proverava koliko sam proširene - i to je bilo samo 4 centimetra. Uprkos tome što je u radu već stotinu godina, imao sam dug, dug put da se do 10 centimetara. Nisam bio ni u tranziciji još, što se dešava na 7 centimetara.

Nikada nisam bio u stanju da uđe u meditativno majki stanje bih pročitao sam mogao ući sa home rođenju, a svakako ne orgazma država (#FakeNevs upozorenja) reklamira i užasnom dokumentarac Orgasmic Birth: Najbolje čuvanih Secret.For jedan stvar, imao sam bod u oku jer je moja beba je očigledno na neki uvrnut položaju sve na mojoj levoj strani, iako su kontrakcije heaved preko celog moj stomak, nije bilo ništa da se ključ na mojoj desnoj strani; ovo je ostavio ludo stravičnu grč da popiše iz mog karlice kosti na mojim grudima i nije zastao. Cela stvar kontrakcija je oni treba da ulaze i izlaze kao talas, dajući vam bol bez odmora između. Nikada nisam imao.

Narednog jutra, imao sam moj babica proverim kako dilatativna sam ponovo. "Ti si samo 4 centimetra", rekla je ona. "Mora da sam ti mis-izmeriti sinoć kada sam rekao da si u 7. Ti nisi stvarno u tranziciji uopšte."

Ja bih srce da mi nije bilo harali sa divljim bola. "Imamo dva izbora", objasnila je ona. "Možemo da odvesti u bolnicu da dobijem epidural, ili možemo da vas staviti u inverzija predstavljaju i nadu da pomera bebu dovoljno da vas stavi u tranziciji." Pogledao sam moj najbolji prijatelj, koga sam gledao tako neprimetno, kako je izgledalo, dostaviti sina kod kuće samo nekoliko meseci pre.

Ove neverovatne fotografije Might Make Iou Vant a Vater Birth

"Idem. U bolnicu. Sada ", rekao sam.

Bela zastava. Predaja. Usledila je najduža na svetu devet minuta vožnje u kojoj sam povratio po sebi - i na kraju, u poslednjem, epiduralne. Bio sam toliko uplašen od tog iglu u kičmu, ali je osećala kao papir smanji u odnosu na dane kontrakcije koje su mu prethodile. Reljef pere preko mene, a donja polovina mog tela je ukočen. Radosno ukočen.

Trebalo je još 12 sati na Pitocin da pošalje svog tvrdoglavog sina, udoban dovoljno u meni, jastučićima po mesecima i mesecima vafla sam žudeo i jeo, Zemlja strani.

"Čovek hoda ulicom," Pol Sajmon pevala iz mog iPhone tokom mog poslednjeg pritiskom kao moj sin konačno izašao moje utrobe. "To je ulica u čudnom svetu. Možda je njegov prvi put. On ne govori jezik."

Zahvaljujući kateter, nisam osećao nikakav bol kad sam gurnuo sina od - samo ljubav i ljubav i ljubav.

"Mogu biti tvoj davno izgubljeni drugar", Sajmon crooned kao što sam održao sina crvenog lica u naručju po prvi put. Iskreno, ništa od toga bitno. On je bio ovde. On je ovde.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Thomas rhett & Lauren akins Toddler je naš novi omiljeni frizer

Post Roditeljstvo

5 načina da se uverimo da naši sinovi ne raste kao Harvei Veinstein

Post Roditeljstvo

7 načina Donald Trump je baš kao mali

Post Roditeljstvo

Molim te, nemoj ubiti moje dijete - iz alergijske mame za hranu

Post Roditeljstvo

George i Amal Cloonei imaju dečaka i devojčicu

Post Roditeljstvo

Daphne Oz: sve što želim bio sam poznat kao prva mama

Post Roditeljstvo

Neke bolnice sada nude smeh za rad

Post Roditeljstvo

Da li visokotehnološki bebi monitori više nanose štetu nego dobro?

Post Roditeljstvo

Droge koje vaša deca znaju - i ti bi trebalo

Post Roditeljstvo

Kati Perri je uzela lažnu bebu u vmas

Post Roditeljstvo

5-godišnjak saznaje da dobija novo srce

Post Roditeljstvo

Dragi ćerka: Ja neću da zaglavim predsjedništvo Trumpom za vas