Ova majka se borila protiv poremećaja u toku trudnoće | RS.burnbrightlove.com

Ova majka se borila protiv poremećaja u toku trudnoće

Ova majka se borila protiv poremećaja u toku trudnoće

Prema američkom trudnoće udruženja, žene bi trebalo da dobije u rasponu od 15 do 40 kilograma tokom trudnoće, u zavisnosti od njihove pojedinačne BMI. Ovo izgleda široko prihvaćena nuspojava trudnoće putovanja.

Ali, čuo kako trudnoća menja telo i to doživljava za sebe su dve potpuno različite stvari. Naravno, dok počinje da se goji, do pada u samopouzdanja je sasvim moguće, pa čak i normalno. Ali za ženu koja je posebno svest o njenoj težini ili je borio sa problemima telo slike u prošlosti, teška panika može nastati kao broj na skali počinje da se penje. Ako opsednutost težinom beba počinje da imaju prednost u odnosu na zdravlje, trudnica može zapravo razviti poremećaj ishrane bez koga se zna.

load...

Pregorekia: Poremećaji ishrane i trudnoća

U nadi da će dovođenje svesti na ovom veoma realnom ipak retko raspravlja pitanju, majka Vanesa Olson deli svoju priču sa SheKnovs.

Bitka jedne majke

Kada Olson je 31, ona i njen suprug su bili oduševljeni da sazna da je ona očekuje svoje prvo dete. Bila je spremna za trudnoću putovanja - ili tako ona misli.

Olson se borila sa telesnim izgledom onoliko dugo koliko je mogao da se seti. U srednjoj školi i fakultetu, Olson često se našla undereating i overekercising. Ona bi se laksativi kada ona oseti overindulged. Lagala članovima porodice o svojim ponašanjem da ih zadrži na mestu voljno. Olson jednom razgovarao sa savetnikom koji je pomogao joj bolje upoznati sa njenim nezdrave veze sa hranom, ali olson nikada nije kategorisan kao poremećaj u ishrani.

7 Sportisti koji su se takmičili Dok su bile trudne

"Shvatio sam da to nije bila samo o tome kako sam izgledao, to je bila za moju potrebu da bude pod kontrolom", rekao je Olson.

Kao što ste mogli pretpostaviti, ljudsko biće raste u vama dok zahtevajući mračne kombinacije grickalice zapravo ne uskladi sa nečijeg želje za kontrolom. Trudnoća može brzo pretvoriti konzistentan način ishrane i vežbanja režima na glavu - i za neke, to može biti zastrašujuće. To je zbog toga što je novo u drugom stanju Olson počeo da imate stare nagone.

load...

U dve nedelje između prvog i drugog trudnoće imenovanja, Olson je u bolnici zbog dehidracije, tokom koje je izgubila 6 kilograma.

"Bio sam tako zabrinut zbog gubitka bebe Težina da sam skoro Lost Mi Babi"

"To je jedan mali glas progovori da nisam čuo u vreme, još pre nego što sam upoznala svog muža, i to je rekao," Ha. Možda mogu da izgube težinu kroz ovo, ' ", rekao je Olson.

To je bio početak svega toga. Ona je počela da se ponovo gladuju.

Žene koje su patili od poremećaja u ishrani u prošlosti su veće šanse da dožive simptome ponovo nakon trudnoće. U stvari, 60 do 70 odsto poremećaja ishrane pate će relapseduring trudnoću.

Uprkos činjenici da je ona jede za dvoje, Olson počeo sa prosekom od 600 do 800 kalorija dnevno. Lagala svojom porodicom kad je bila gladna i izbeći društvene pozive da vrti oko jela. Olson sebe težak neprestano i odlučio da zadrži hranu ako je dobila čak 10. Jednog kilograma.

"Imenovanje svaki doktor, ja i plašio i radovao se stajanja na skali. Ako sam dobila na težini, plakala sam ceo put kući. Ako sam izgubio na težini, bio sam ushićen. "

Olson stoji sa 7 miliona žena u Americi, koji su sa dijagnozom poremećaja u ishrani, slučajeve koji maksimum tokom rađanja godina. Što više zajedničko od ovih poremećaja su anorekia nervosa, što podrazumeva gladi telo hrane i hranljivih materija, i bulimiju nervozu, koja se bingeing na velikim količinama hrane nakon čega sledi period pročišćenja. Ali, poremećaja u ishrani trudnica može stvoriti i druge opasne ponašanja, kao što je izbegavanje druženja, otkazuje sastanke lekara i odlučili da overekercise.

Tužan Fotografija serija daje glas za žene Battling poremećaja u ishrani

Kakav efekat može da poremećaj u ishrani imaju na zdravlje bebe?

Kada je stigao u bolnicu da bebu, Olson težak samo jednu funtu više od imenovanja svog prvog lekara. Srećom, Olson ćerka Alis je rođena zdrava i jaka, iako 10 dana kasnije, a težak 6,5 kilograma. Ali to nije uvek slučaj. Prema Narodne poremećaja u ishrani asocijacije, bebe majki koje su pretrpele poremećaja u ishrani tokom svog mandata trudnoće mogu imati razvojni i respiratorne probleme i roditi sa niskom porođajnom težinom.

Tokom trudnoće, rastuća beba u suštini ima sve što je potrebno od majke, uključujući bilo koju i sve njene vode i hranljivih materija. Ukoliko majka ne dovoljno troši na sebi hrani andthe bebu, ona će naći sama postaju neuhranjena i dehidrirana, pa čak može razviti srčane nepravilnosti.

Isporuka se takođe može uticati na poremećaj u ishrani. Trudnice sa poremećajima u ishrani imaju veće šanse da imaju više težak porođaj, što je dovelo do više slučajeva carskog reza porođaja. Zbog telesne stres neuhranjenosti, ženama može biti teško ili nemoguće da doje svoje novorođenče.

Pa... Zašto se ovo dešava?

To može biti zbog lažnih očekivanja. Mediji radi da usade ideju da trudnoća može biti glamurozna (hm, Beionce) i da dobija na težini bebe nije obavezan. Celebriti žene nekako uklapa u njihovu skinniest na uskim farmerkama do mesec 9. Njihove trudnoće, a samo nekoliko trenutaka nakon porođaja, zvezde izgleda da imaju tanke podatke nazad i bolje nego ikada.

Ove slike, koje su malterisani na naslovne strane i na svim medijskih platformi društvenih, može izazvati žene da pogrešno veruju da oni moraju da imaju slične trudnoće. To može dovesti trudnica da se uključe u preteranom dijete i vežbanja.

"Ako nismo bombardovani sa slikama ono što treba da izgleda, da možda nikada ne bi krenuli ovim putem na prvom mestu", rekao je Olson SheKnovs. "Ja nikada ne bi koristili hranu kao način da kontrolišu moj život."

Zašto Ovi Trudnice poznati su na našoj živac

Rani simptomi poremećaja u ishrani trudnica često prolaze nezapaženo. U slučaju olsonskim, njen poremećaj u ishrani nastavio neupitan za sedam meseci. Nakon ponovljenih imenovanja Olson gubi težinu, njen doktor konačno progovorio. Ovo nas ostavlja pitaju: Zašto nije njen lekar korak u ranije?

Prema rečima dr Ovidio Bermudez, glavni kliničkog službenika u ishrani Recoveri Centra i medicinski direktor deteta i adolescenata usluga, simptomi poremećaja u ishrani može biti teško čak i lekar najviše upozorenje da se identifikuju sami.

"Svaka trudnica može da ima mučninu i povraćanje", rekao je Bermudez, SheKnovs. "Zato što je to vreme kada se očekuje povećanje težine, gubitak težine ne može biti marker ishrani poremećaj ponašanja, već nedovoljna prirast u vremenu sa trudnoće."

Velika varijacija u zdravstvenim i fizičkim promenama unutar svake žene trudnoće može da objasni ovaj vremenski lag, ali je zaista svodi na komunikaciju sa nečijeg akušera.

Svakako postoje medicinske i psihijatrijske resursi dostupni za trudnice koje su doživljavaju ove štetne misli i ponašanja, ali su žene često plaše da govore o ili neprijatno da se povere u nekim o svojim prehrambenim navikama. Tretman ne može da počne, osim žena je spreman da otkrije svoj unutrašnji borbu sa porodicom, prijateljima ili medicinskih stručnjaka.

Šta može da se uradi za trudnica u ovoj situaciji?

"Za žene koje su se borili sa poremećajem ishrane u prošlosti, trudnoća je vreme kada posebnu pažnju treba posvetiti svom psihološku dobrobit i fizičko zdravlje", rekao je Bermudez,. "Tražim podršku tokom ovog vremena može biti mudar."

Nakon deljenje svoje borbe sa svojim lekarom, Olson je iz psihijatra. Zajedno, oni radili da otkriju i istinski razumeju koren svojih prehrambenih pitanja: generalizovane anksioznosti. Kroz ovim teškim razgovorima, Olson je mogao da počne da se bavi njenim anksioznosti na zdrav način i počinju da preduzimaju korake ka oporavku.

"Mogao bih da vozim u automobilima bez napada panike. Mogao sam da vidim ljude. Mogao bih da se obučem bez postaju preplavljeni sa veličinom svog rastućeg stomaka. Bio sam u stanju da zaustavi pita svog muža da li me voli i ako je još mislio da sam seksi ", Olson, prisjetio se.

Dating Kada imate ED

Ovi razgovori nisu bili laki za Olson; da se ne oseća povezanost sa svih doktora, a članovi porodice nisu uvek znao šta da kažem. Ali odluka da komuniciraju stvorili bolji odnos sa svojom bebom i radili da sačuvaju svoje pozitivne navike u ishrani u budućnosti.

"Imao sam devojku, i očajnički želeo sam da ne prođe ili model bilo koji od ovih ponašanja joj", rekao je SheKnovs Olson. "Kada pogledam Alisinim slatko, nevino lice, znam da mora da bude jaka, sjajna žena za nju i za sve devojke u svoje generacije. To je ono što mi treba da uradimo. "

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tveetova od roditelja ove nedelje

Post Roditeljstvo

Roials otkrivaju datum dojenja bebe - i omiljeni film princa Džordža

Post Roditeljstvo

Ja sam pedijatar, i ja sam protiv Santa-mita

Post Roditeljstvo

Kako se vratiti u školu kao radna samohrana mama može imati koristi od svoje djece

Post Roditeljstvo

Tjelesno pozitivni pokret mi daje krivicu za maminu

Post Roditeljstvo

Unutar instagram fenomena ponovo rođenih lutaka

Post Roditeljstvo

Kako sam rekao mom momku o santini: roditelji se razlivaju

Post Roditeljstvo

Kada dojke nisu najbolje

Post Roditeljstvo

Luke Brajan otvara se o usvajanju dece svoje sestre

Post Roditeljstvo

Kontrolna lista za pakovanje ljetnih kampova će učiniti učitavanje mnogo lakšim

Post Roditeljstvo

Da li vaše dijete treba naočare?

Post Roditeljstvo

Toddler sa sindromom dole peva duet sa sestrom, svet se topi