Postoji velika promena u procesu prijema u koledž | RS.burnbrightlove.com

Postoji velika promena u procesu prijema u koledž

Postoji velika promena u procesu prijema u koledž

Još uvek se sećam stres primene na koledž. Bio sam ispunjen nesigurnost u vezi ne samo mojim ocenama i standardizovanih testova, ali i mog beznacajne liste dodatnih planova. Bio sam siguran da samo deca koja su počeli svoje dobrotvorne ili napunili volontiranje godine u drugoj zemlji je imao šansu za ulazak u najboljim školama. Na žalost, za studente koji konkurišu za koledž danas, proces aplikacija je samo postalo teže, selektivno i skupo. Ali jedan Harvarda psiholog pokušava da promeni.

Ričard Veissbourd želi College Admissions odbora da cenimo thecontent karaktera osobe preko broja aktivnosti su se prijavili za. Kao Ivi League škole dobijaju sve više i više selektivan (Stenford, na primer, nedavno okrenuo 95 odsto svojih aplikanata), studenti se primeni na više škole i osećaju veći pritisak nego ikad da učestvuju u velikom broju vannastavnih aktivnosti. Mnogi studenti, međutim, nemaju vremena ili novca potrebno da učestvuju u tim vrstama dodatnih planova. Umesto toga, oni moraju da rade ili brinu za najbližima - i to radi protiv njih u tekućem procesu selekcije.

load...

15 životnih veština svako dete treba da zna pre nego što odu na koledž

Said Veissbourd: "[postoji] naglasak na organizovanim klubovima, sportske, daleko zabačenim dobrotvorne putovanja i druge skupe poduhvatima, a tako malo o vrstama domaće radne snage i fizičke poslove koji imaju tendenciju da dominiraju leta i posle školskih časova niži prihod studenti. " U pokušaju da prebaci fokus sa dostignuća u brigu, Veissbourd pokrenula inicijativu Harvard pod nazivom Izrada brižan Common, koja podstiče roditelje da podignu svoju decu da budu dobri ljudi, a ne samo visokih dostignuća.

Prečesto, tvrdi on, roditelji naglašavaju ličnu sreću deteta više nego "samo-žrtvovanja i posvećenosti opšte dobro." Ja sam iznova i iznova su rekli mojoj deci da sve što želim je da budu srećni. Dok apsolutno nema ništa loše u tome, Veissbourd je me preispita šta ja kažem mojoj deci da žele za njih iznad svega. Da li je zaista njihova sreća ili je to biti dobra osoba? Njih dvojica nisu međusobno isključivi, ali vredi s obzirom na reči koje odaberete.

load...

Veissbourd nada da će fakulteti počnu da vrednuju bio veliki čovek preko učešća u klubovima i drugih dostignuća (ili šta je članak naziva "čuvanje dece-versus-Belizea dilemu.") On i Lojd Taker, direktor neprofitne pod nazivom obrazovanja Conservanci , napisao je izveštaj pod nazivom "Turning the Tide: Inspirativni brigu za druge i opšte dobro preko College prijem", koji nudi savete koledžima o tome kako da prilagode svoje prijemni proces da daju veću težinu "studentima čiji briga za opšte dobro je njihov najistaknutiji kvaliteta. "

Neke škole, kao Massachusetts Institute of Technologi već je počeo da pravi neke od ovih promena. Aplikacija MIT, na primer, traži kandidate da "Opišite jedan od načina na koji ste doprineli da svojoj zajednici, da li u porodici, učionica, vaša okolina, itd" Oni su takođe smanjili broj slotova za učenike da navedu svoje dodatnih planova dole od 10 do 4 (Jejl ima samo dva slota), a preporučuju nenavodjenje deveto-razreda aktivnosti, rekavši godine bi trebalo da bude "vremena za istraživanje."

Ovo je sjajna vest za svakoga čiji deca će prijavljuje za fakultet. Ne samo da će deca biti ohrabreni da ulažu u neku aktivnost im je stalo umesto da imaju i dugu listu postignuća što je više moguće, ali studenti nižim primanjima koji ne umeju da prihvate nedelju dana da se izgradi crkvu na Antarktiku ili moraju da rade u restoranu svojih roditelja posle škole, umesto da igra bejzbol će dobiti poruku da postoje više (i bolje) načini da se doprinos svetu i da ne najbolji fakulteti ne samo želim najviše postignutih ljudi, oni žele da najbolji ljudi.

Ako moja djeca ne idu na fakultet, to je u redu od mene

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Potpuno prekrivena beba opreme poznate licnosti na koju ne možemo zaustaviti

Post Roditeljstvo

Dnevna nega sramota roditelje na telefonima

Post Roditeljstvo

Ono što vaša tinejdžerka želi da zna - ali vam neće reći

Post Roditeljstvo

Instagram rangira kao najgora aplikacija za samopoštovanje devojčica

Post Roditeljstvo

Privatna škola navodno diskriminira fizičko ometenu decu

Post Roditeljstvo

Rođeni fotograf snima neverovatne fotografije bebe u automobilu

Post Roditeljstvo

5 igara za igru kako bi djeca volela da šišaju zube

Post Roditeljstvo

Gvineet paltrovov zahvalni pic pokazuje da roditeljstvo ne mora da sisa

Post Roditeljstvo

Dijete Rođen prerano u automobilu stiže iu amniotsku vreću

Post Roditeljstvo

46 pitanja trudnih žena treba da zatraže tokom svoje bolničke turneje

Post Roditeljstvo

Porodice koje su sve dobile da putuju svetom - sa decom

Post Roditeljstvo

Vrijeme je da se oprostite od seksi haljina za male devojčice