Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji | RS.burnbrightlove.com

Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji

Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji

Nova studija objavljena od strane American Chemical Societi ima upozorenje za roditelje beba i male dece. Zapanjuju 100 procenata 59 najpopularnijih siru prstenovi su pronađeni sadrži hemikalije hormona-remete.

Su slušalice vašeg deteta uništavaju sluh?

Endokrini-ometanje hemikalije - naime bisfenol A, bisfenol S i bisfenol F - zabranjeno je korišćenje u proizvodima za decu, zbog povećanog rizika od raka, srčanih oboljenja i gojaznost. Nevidljivim toksini se takođe veruje da izazovu neurološke i poremećaja ponašanja poput autizma i ADHD, utiču IK i povećati rizik od dijabetesa, muške neplodnosti i endometrioze.

load...

Međutim, ni testovi ikada izvedena na plastičnim teethers - do sada. Šokantno, iako većina 59 Teething prstenova su bili obeleženi BPA-free ili netoksični, svaki od njih sadrži BPA.

Ako vaše dete je bolesno, dobro razmislite pre nego što antibiotike

Od 1960-tih, BPA se koristi u proizvodnji tvrdih plastičnih flaša, Sippi pehara i unutrašnjosti hrane i limenki, uključujući i one sadrže mlečna formula sa sodom. Plastične stavke koje sadrže BPA se obično označene sa "7" za svrhu recikliranja. Jedna studija od preko 2.000 ljudi pokazali su da više od 90 odsto njih su tragovi BPA u njihovom urinu. Hemijska je takođe detektovan u mleku i krvi pupčanika.

U 2012., FDA je zabranila upotrebu BPA u bebe bottlesand dečjih piju kupovima, ali nekako nije smatrao da je teething prstenovi, dizajnirani da se usisava i izgrizao najmanjih članova našeg društva, treba da podležu istim standardima. Ako se jedinjenja procuri iz bočice, oni mogu isto tako lako isprati iz teething prstenje, zar ne?

Pre nego što masa panika nastaje, treba napomenuti da su nivoi BPA u ovim teething prstenovima je niska - niža od evropskih standarda za privremeni podnošljiv dnevnom nivou unosa. Ovo se radi korišćenjem procene prosečnog vremena korišćenja i telesne mase od 12 meseci bebe. Međutim, istraživači ističu da su standardi postavljeni za pojedinačna jedinjenja, i ne uzimaju u obzir kombinaciju više od jednog EDC. Plus, ne sve hemikalije mereni u istraživanju su regulisani.

load...

FDA i dalje da se osigura potrošače da nivoi BPA u pakovanju hrane su bezbedni. Ali, izgleda ludo da The BPA zabrana za bočice i Sippi kupova nije produžen do teething prstenova. Osim toga, proizvođači treba da budu odgovorni za pravljenje lažne tvrdnje. Postoji velika razlika između toksične i netoksični - čak i ako su nivoi su veoma niske.

Da li je Deda Mraz oštećenja našu decu? Do đavola ne

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: kako se bavite kampanjom za Halloveen Candi?

Post Roditeljstvo

Serena Villamsova beba ima svoj sopstveni instagram - koju vode njeni roditelji

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen, koja nije trudna, ima dečaka

Post Roditeljstvo

Šta da izlažemo noću pre prvog dana škole da ujutru napravi povetarac

Post Roditeljstvo

Av! fudbalska zvezda Cristiano Ronaldo nosi novorođene blizance

Post Roditeljstvo

Kako napraviti periode normalno za decu (i dečaci)

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen govori istinu o tome kako se majke celebi vraćaju u oblik

Post Roditeljstvo

Christie Brinklei iznenađuje kćerka mornara sa velikim vestima o modelovanju

Post Roditeljstvo

Uh-oh, ćerka Tine Fei želi da bude Regina Džordž

Post Roditeljstvo

Sveet little valentine pokloni za decu

Post Roditeljstvo

Lauren Conrad 4 lažni zakoni teorije trudnoće

Post Roditeljstvo

Petogodišnja devojka je zamolila da promeni odeću, a izvršni direktor se složio