Roditeljski savet: da li moram da razgovaram sa decom mojeg prijatelja? | RS.burnbrightlove.com

Roditeljski savet: da li moram da razgovaram sa decom mojeg prijatelja?

Roditeljski savet: da li moram da razgovaram sa decom mojeg prijatelja?

Dobro došli nazad u Parental Advisori, gde sam odgovore na sva vaša društvenih medija i IRL roditeljskih Etikuette pitanja. Ove nedelje, hajde da pričamo o roditeljima koji su stavili svoju decu na telefonu sa svojim prijateljima (da li svojim prijateljima kao što se to ili ne!).

Pitanje:

Dragi Stfu Roditelji,

Moj najbolji prijatelj ima bebu, koji govori adorable toddler-ESE. Bilo bi čak i slađa ako, svaki put kad smo razgovarali telefonom, nisam moram da razgovaram sa njim.

Dozvolite mi da objasnim: otkad ovo dete izvadi prvu reč, ona ga na telefonu sa mnom. Svaki put govorimo, u nekom trenutku tokom naših razgovora ona će reći, "Kreg [njegovo ime nije Kreg], da li žele da razgovaraju sa [ime redigovano]"? A onda sam morao da se uključe u razgovor sa bebom. U ovoj fazi može reći stvari kao što su "Ja imam loptu!" Ili "Želim keks!" Ali da vam kažem, to je malo teško da dođu do toga da kaže posle toga. Nije kao da me drži na telefonu sa njim satima, ali ponekad samo želim da razgovaram sa svojim prijateljem, znaš? Da, on je sladak. Da, ona je ponosna na njega i njegovih verbalnih podvizima. Da, ona je zarobljena u kući sa malo dete i želi neko da ga zabavljaju nekoliko minuta. Shvatam. Ako sam imao samo da razgovaram sa njim s vremena na vreme, čak, to bi bilo u redu. Ali svaki put? Svaki put?

load...

Ovo nije čak ni kada je beba prekida - ona ​​bukvalno će reći, "Craig, da li žele da razgovaraju sa tetkom [REDIGOVANO]", a onda moram da sedim na telefonu i slušaju beba diše u mene dok sam reći stvari kao, "Zdravo, Kreg, kako si?" i "da li igranje sa mamom?" Mislim da bi bilo pokušaj da se da vezuje. Što je vrlo slatko, stvarno. Verovatno sam bio kreten o tome. Ja zapravo ne znam zašto je to radi zato što se osećam kao da pitam da će imati judgi ton.

Mogu li da kažem nešto, ili moram da držim jezik za zubima i chat do Li'l Craig dok je tinejdžer i ne želi da razgovara sa glupim prijateljima svoje majke?

Potpisan,

- Aunt [Redacted]

Odgovor:

Boli me da kažem, ali verovatno treba da cutis i chat up Li'l Craig, ako samo zato što su vaše opcije su prilično ograničene. Naravno, možete dobiti pasivno-agresivni i sarkastično reći svom prijatelju da je njen sin objasnio fotosintezu da vam sledeći put kada silazi telefon samo da ukaže na nizak nivo diskursa jedan je od malog deteta - ali to se verovatno neće te rezultati hoćeš. Slažem se da kažem Point Blank da ste "sve je spremno" na razgovor sa svojim detetom vam neće osvojiti svaki prijatelj nagrade, ali osim toga, jedina stvar koju zaista može da uradi je prestani da pricas sa njom telefonom u potpunosti, i da ne zvuči kao veliki plan.

load...

Ako je tvoj najbolji prijatelj, važno je da se oboje naći vremena da nadoknadim na telefonu, i pored toga, tehnologija učinila samo lakše roditeljima da podstaknu "prisilni vezivanja" između svojim prijateljima i svojoj deci. [Vidi: prošlonedeljne kolumnu o Snapchat.] Ako se utvrdi tvoj prijatelj da se "upoznaju" njen preverbalnom sin (i ja Ona i njen sin pod pretpostavkom ne žive u istom gradu kao i vi, AR) , ona će naći druge načine da to urade. Sa FaceTime, Skipe, pošte, tekstualnih poruka, Facebook, Instagram, itd, roditelji imaju jato od alata na raspolaganju ukoliko žele da pokažu svoju decu ili žive-emituju školskoj predstavi.

Postoji toliko mnogo načina roditelji mogu primorati dede, tetke, ujaci i prijatelje da se odluče na svet njihove dece da za neke, iskušenje je prevelika. Oni su nemoćni da se zaustavi od slanja dnevni fotografiju, video zapis ili Boomerang, čak i ako nisu sigurni primalac gleda ili briga. Oni su takođe žude za njihova deca imaju iskrene, uspostavljene odnose sa svojim prijateljima i porodicom, čak i ako su ti prijatelji i porodica daleko žive.

Takođe je moguće AR, da je vaš prijatelj stavlja sina na telefonu svaki put kada pričam jer ga je ona uči kako da koristite telefon, a ti si "sreće" zamorče dana. Dobra vest je da ne te odsecanje usred priče ili odbacuje svoju stranu razgovora samo zato što je njen sin želi attention.She čeka pauze u razgovoru da ga pitam da li hoće da razgovara sa vama, i dok je neugodno jer ona traži himif želi da razgovara sa iouand ne obrnuto - na taj način, uz pretpostavku da uvek žele da razgovaraju sa njim - to je bolje od svog delovanja kao što je svet vrti oko nje dete i ništa kažete stvari. Vaše reči i priče i osećanja još uvek bitno za nju; ona je samo blago insistirala da ste postali najbolji prijatelji sa sinom previše.

Dakle, u suštini, vi samo stajati da dobije "prijatelja" (u svom malom detetu sin), a vi u stvari ne izgubi prijatelja, jer ona je i dalje ista osoba je bila pre postane majka. To je neto pozitivan - samo malo nepovoljna jedan jer uključuje redovno razgovor do bebe od 25 funti.

Možda je najgore neželjeno dejstvo ovog Babi Talk je da verovatno ste došli da ga očekujem svaki put vi i vaš prijatelj dobiti na telefon. Čak bi te odvrati od poziva da se pozdravi (ako niste raspoloženi da se izrazi lažni entuzijazam i govore toddler-ESE), ali ne brinite! Mališani na kraju postati malo zanimljiviji, i što je najvažnije, oni uče kako da budu nezavisni deca. Pre nego što vi to znate, njen sin će biti prezauzeta igraju sa LEGO da se na telefon, a njegova mama verovatno će pozdraviti proširenu pauzu iz postupka u njegovom neprestanom principi oko dinosaurusa ili motora ili šta god da je opsednuta u to vreme. Možda čak i rasti da cene te telefonske razgovore sa njim jednom su ređi i uključuju kompletne rečenice. (Možda.)

Do tada, mogu li preporučujemo ometa se tokom ovih ćaskanja od stiskanja jezivu stres ballthat je u obliku bebinu glavu? Niko ne mora da zna, jer niko neće moći da te vidi.

Prihvatanje "Old School" metode komunikacije i dalje ima svojih prednosti.

Da li imate pitanje u vezi sa roditeljima na društvenim medijima? Pošalji sve što je na umu da stfuparentsblog at gmail.com!

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Raspored vojnika satova žena rodila - putem Skipe-a

Post Roditeljstvo

Mariah Carei reaguje na novu bebu Nikova topa

Post Roditeljstvo

Kris i Kilie Jenner mogu da pokrenu materinstvo

Post Roditeljstvo

Džejnson Džonsonova ćerka se spaja sa devojčkom snagom posle zdravlja

Post Roditeljstvo

Kako se zabaviti slaviti novu godinu - sa novom bebom

Post Roditeljstvo

Da li je vaš otrovni saradnik povređen vaš odnos sa decom?

Post Roditeljstvo

Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om?

Post Roditeljstvo

Djevojčice Diane ross su bile prave zvezde AMA-e

Post Roditeljstvo

Mama peni moćnu poruku anti-vakserima o njenoj bolesnoj ćerki

Post Roditeljstvo

Ova Disnei princeza majka ima neverovatnu podlogu

Post Roditeljstvo

Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas

Post Roditeljstvo

Khloe kardashian upravo je učinila njenu instragu za trudnoću zvanično