Sam suicid izazvan plavi kit nije šala | RS.burnbrightlove.com

Sam suicid izazvan plavi kit nije šala

Sam suicid izazvan plavi kit nije šala

Ako imate Tveen ili tinejdžer koji se bori sa depresijom, anksioznosti ili samopovređivanja, treba da znate o najnovijem medijskom "izazov" socijalne da je vreba ugrožene dece.

Je "plavi kit" samoubistvo izazov pravi svoj zlokobni put preko interneta pod maskom kao Scavenger Hunt tipa igra sa veoma tamne preokret. Izazov - navodno je nastao u Russiabi čoveka koji želi da "očiste društvo" - zahtijeva decu da završe seriju zadataka, uključujući sečenje konture kita u svojoj koži i probuditi usred noći da razmišlja smrt.

load...

To je igra pod nazivom "plavi kit", online izazov koji se završava sa samoubistvom. Molimo vas da proverite na svoje tinejdžerske dece. Pic.tvitter.com/dpGtVMOppz

- Tejasvi Shahir (@TejasviShahir) Maj 1, 2017

Bloombergdescribes fenomena i njegovu navodnu poreklo:

"Ime očigledno potiče iz pesme ruske rok benda Lumen. Njenog otvaranja linije su," Zašto scream / Kada niko čuje / Ono o čemu govorimo? " i karakteriše "velika plavi kit" da "ne može da se probije kroz mrežu." Postavljanjem na društvenim mrežama koriste određene oznake heša ili spajanje na određene grupe, tinejdžere - obično u dobi između 10 i 14 godina - se primetio "kustosa," koji je, nakon provere potencijalne plejer, postavljenim do 50 dnevnih zadataka koji su doveli do krajnji jedan, samoubistvo. Zadaci uključuju rezanje sebe i uzimanje druge rizike. Za poslednjih 10 dana, igrač mora da se probudi u postavljenog rano jutro sat, slušaju muziku i razmišlja smrt. Oni koji su se predomislila i želim da odem igra dobijaju pretnje, često da će njihovi roditelji biti ubijeni. "

Da. Dobro ste pročitali. To je igra koju samo može da pobedi ako na kraju svoj život. I u kulturi u kojoj je samoubistvo je treći vodeći uzrok smrti među tinejdžerima, ne možemo priuštiti da progleda kroz prste na ovom ludilu.

Da li postoji veza između maltretiranja preko Interneta i samoubistva?

"Ali, moj klinac zna bolje", moglo bi se reći. "Moje dete nikada ne bi uradio." Razmislite ponovo - online "Pranks" izazvali su brojne deca da svoje živote.

load...

Jedan 17-godišnji Instagram korisnika, @lolcamhs, posted o podmukla prirodi plavog kita izazov u ​​post koji je ušlo preko 101.000 pregleda:

Znam da ovo uploaded na moju priču, ali je morao da ga stavi ovde jer je glupost je stvarno. Bez uvrede se misli pod ovom snimku, ako razmišljate o samoubistvu obratite za pomoć. Svi vi zaslužujete da živite srećne živote. Lično mislim da je ovo plavi kit izazov je najodvratnija i sjeban stvari na internetu. Molim vas nemojte igraju ovu igru! Svako ko želi da igra mora biti ugroženi i kojima je potrebna ozbiljna pomoć. Ovaj video nije trebalo da uvredi bilo koga ja samo želim da stavim tačku preko na light hearted način. Mnogo ljubavi u svim svojim sledbenicima i uvek sam ovde, ako neko od vas treba da razgovaramo. #suicideprevention #bluevhalegame #bluevhale #bluevhalechallenge

Na sreću, upozorenja su pojavljuju na raznim američkim školskim sajtovima i Facebook stranice za nekoliko nedelja sada ohrabruje roditelje da obrate pažnju na bilo ukazivanje na pojam "plavog kita" u govoru svog deteta ili online. I Instagram stvorio sopstveni automatsko upozorenje koje se pojavljuje za svakoga u potrazi za #BlueVhaleChallenge.

Neki izvori, međutim, insistiraju na tome da ovaj izazov nije za realand treba da se podnese daleko ispod lažnim vestima.

Iako može biti teško uočiti koliko pretnju to je, činjenica je da postoji mnogo, mnogo ugrožene dece tamo ko bi mogao da ovo "izazov" ozbiljno.

Kao Barbara Greenberg - specijalista adolescenata psihologije - rekao Iahoo:

"Ovo ne bi trebalo da se naziva igre suštini, ono što se dešava je da su depresivni deca da poverujemo da oni igraju neku igru -.., Kada u stvari imaju posla sa problemima mentalnog zdravlja Ja nisam roditelj ponosite, ali ovo dalje je razlog zašto roditelji moraju da prate ponašanje svoje dece. Depresivna deca koja su izolovani su osetljivi. Roditelji bi trebalo da prate promene u ponašanju. "

Mnogi na društvenim medijima izrazili su užas i šok da "samoubilački izazova", kao što to postoje:

Za one ljude koji su stvorili ovu #BlueVhaleChallengecan se jebu sa samoubistvu se. Ta vrsta igre nije šala.

- RNK Retveets. (@RioKiruna) 5. Maja, 2017So šta možemo da uradimo kao roditelji aboutthese uznemirujuće društvenih medija "izazove" - realna ili ne moramo da se razgovara sa našom decom o samoubistvu, kako bolan i težak predmet, kao što je. Moramo da zadrži komunikaciju otvoreno, i pitajte ih - bez panike ili presude - kakva uznemirujuće društvenih medija igre ili izazova Oni vide na mreži.

Asocijacija američkih psihologa nudi korisne smernice za razgovor sa decom o samoubistvu i suicidne ideje. Putarina bez samoubistvo telefon 1-800-273-toki (8255) pruža podršku za svakoga - bez obzira da li se borite sa samoubilačke misli ili znate nekoga ko je.

The Trevor Project takođe nudi brojne resurse za prevenciju samoubistva.

I ako su vaša deca bore sa depresijom ili mislima završava svoje živote, mnogi koji se opiru pomoć ili telefonske telefonske linije mogu da se osećaju udobnije kucanje poruka obučenog krize savetnik u kriznom Tekt Line (samo tekst START na 741-741).

Plavi kit ili ne plavi kit, previše naših dece duboko boli. I još možemo da ih podržimo, više mogućnosti će biti da se odupre tamu da će uvek nailaze - iznova i iznova - na internetu.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

7 aprilskih budala dnevnih pranksa za decu sa osećanjem za humor

Post Roditeljstvo

Mama priznaje da piliće od breskve za prodaju školskog baka

Post Roditeljstvo

Vanessa Lachei deli detalje o prevremenom rođenju sina

Post Roditeljstvo

Vodič za upoznavanje sa njim

Post Roditeljstvo

Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji

Post Roditeljstvo

Av! fudbalska zvezda Cristiano Ronaldo nosi novorođene blizance

Post Roditeljstvo

Bodi-shaming: to nije samo za devojke

Post Roditeljstvo

Da li je Nitrous okide još uvek stvar i da li bi roditelji trebali biti zabrinuti?

Post Roditeljstvo

Na 8 načina ja osnažavam moju ćerku od samog početka

Post Roditeljstvo

Da li je u redu da pročitate tekstove vaših dece?

Post Roditeljstvo

Beba Kilie Jennera sreće prabaku, i to je najbolja slika o Stormi-u

Post Roditeljstvo

Putovanje je stvarno zabavnije sada kada imam dete