Steven svemir je shov koju vaša deca treba da gledaju | RS.burnbrightlove.com

Steven svemir je shov koju vaša deca treba da gledaju

Steven svemir je shov koju vaša deca treba da gledaju

Stiven Universeis crtani film o dečaku koji živi sa tri besmrtnih vanzemaljcima, svaki sa sopstvenom supersile. Takođe je predstava o rodu, seksualnosti, traume, mentalne bolesti i nasilnim vezama. I to može biti najvažniji emisija na TV sada.

To može izgledati kao tipična smešan-a-fun dečjeg kartu, ali shov je mnogo, mnogo više od toga. Crtani je, od svog osnivanja krajem 2013. Godine, bavio temama koje su neki pokazuje usmerene na odraslima ne bi smeli da pridju. I dok to nije zamena za važne razgovore sa svojom decom, Stiven Universeis odlična polazna tačka.

load...

Teško je opisati Stiven Universevithout pada zeca rupu komplikovanih detalja parcele. Ali, ovde je osnovna slom: Stiven Univerzum je dečak koji živi u izmišljenom Beach grada sa svoja tri čuvara, Garnet, Pearl i Amethist - od kojih su svi besmrtni genderless dragi kamen vanzemaljci koji su emigrirali u Zemlju iz svoje rodne planete posle rata.

14 Filmovi i TV emisije koje obrazuju decu o različitosti

Ove tri vanzemaljci - poznatiji kao The Cristal dragulja - pomogli su da podignu Steven pošto je bio mali i deluju kao roditelja, nastavnika i zaštitnici Zemlje. Stiven, koji je pola sam gem, oznake duž i pomaže u njihovim avanturama, koje su ponekad u pratnji (užasno catchi) muzičkih brojeva.

Predstava može biti glup, sigurno: Steven i ko. Provesti epizoda pokušava da se sakrije od loših momaka - i nekako na kraju ih izaziva na bejzbol utakmicu. I to je preko tih hirovitih zamki da je predstava zadire duboko u dubokoj temi.

load...

Rodno izražavanje i seksualnost

Činom "fuzije" dragulji mogu da kombinuju svoje bića u jednu. Ovo se može čitati kao seks, iako to nije eksplicitno uopšte, a poređenje raspadne kada je Stiven i njegov najbolji prijatelj Koni, kako mladi tinejdžeri, osigurač kasnije u emisiji. Najznačajniji Fuzija se dešava između dva dragulja, Rubi i Sapphire - prva dva dragulja da nikada osigurač za druge svrhe osim korisnosti i jednostavno kombinovanje fizičke snage. Kada su osigurač - u Garnet - njihove kolege Dragulji su zgroženi i gadi, livenje novoformiranoj Garnet iz njihove sredine. To može otvoriti diskusiju o istopolnim vezama i kako oni mogu ponekad biti drugi doživljavaju. Jer Granat je glavni lik i Rubi i Sapphire ljubav je prikazan kao istinito i jak, lako možete segue u kako bi vaše dete tretira nekog kao Rubi ili Sapphire, a kako je njihov odnos je jednako važi kao ljudi različitog pola.

Trauma i bol

Steven majka, rozenkvarc, upoznao svog oca - The Avesome i potpuno ljudski Greg - i odlučio da se odrekne svog fizički oblik da rodi Stivena. Kao rezultat toga, Stiven nikada nije sreo svoju majku; On je samo ikada čuo priče. Dok su svi oko njega znaju kakav je Rouz, on mora da se pomiri sa činjenicom da su priče čuje ne može da prikaže punu sliku njegove majke. Ovo je odličan prikaz će izgubiti nekog bliskog tebi, možda pre nego što ste ikada dobili priliku da ih zna. Biser, koji je znao Rose stotinama godina, da je voli, a još uvek bave složenim osećanjima Rose biraju Greg i odlučuju da umre za Stivena. Potrebno je nekoliko sezona, ali Perl na kraju priznaje ona treba da puste Rose i dalje. Diskusije o smrti i tuge su teška, bez obzira kada su doveli do, ali koristeći ove likove kao skakanje-off tačke može pomoći razgovor ide malo lakše.

Netradicionalne porodice

Iako je Greg ne živi sa Stivenom ili dragulja, on je neverovatno uključena u život svog sina i forgoes je samohrani otac trop od lenjosti i daljine. Druge porodice uključuju majku i očuha, samohrana majka, oba roditelja rade i bezbroj drugih. Bez obzira da li se smatra tvoja familija "tradicionalna", ovo je odličan način da se pokaže svoju decu da sve vrste porodica treba posmatrati kao validan i vrednim.

7 TV emisije da su roditelji i decom mogu uživati zajedno

Zloupotreba

Jaspis, militaristički neprijatelj dragulj iz planete Homevorld, prisiljava drugu gem, lapis lazuli, da se spajaju sa njom, i implikacije silovanja i zlostavljanja su teško promašiti. To je težak scena za gledanje, i lapis 'putovanje nakon ovog incidenta jasno pokazuje trajne posledice zlostavljanja i traume - i kako, ponekad, možda čak propustiti nasilnika.

Iako su ove teme važno da razgovarate sa svojim detetom o u svakom životnom dobu, možda čekati dok ne budu u dvocifrena pre nego što ih uvodi na Stivena i Cristal Gems. Zdrav razum Mediasuggests Stiven Universevatchers bi trebalo da bude 10 godina ili stariji, i roditelji na sajtu kažu da možeš ići kao mlad i 8 godina.

To mogu svi biti teške predmete na ražanj, ali deca će nesumnjivo imati koristi od učenja kako da se healthfulli nositi sa gubitkom, prepoznaju znake zlostavljanja i otvore svoje umove onima koji bi mogli biti drugačiji od njih. Stiven Universemight se označeni kao pokazuju dečijem, ali iskreno, pravi način da se bavi realnom svetu odraslih pitanja stavlja da je skokovima izvan ostalih.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Parodijski video o deci koji pada BBC intervju je neverovatan

Post Roditeljstvo

Mckaila maroneiova mama kaže: ovo proždrijeva mojoj ćerki

Post Roditeljstvo

Koja deca stvarno trebaju znati o danima predsjednika

Post Roditeljstvo

7 stvari koje nastavnici žele da znate pre nego što pošaljete svoju djecu u školu

Post Roditeljstvo

Kate Middletonovi snimci prvog školskog dijela Šarlote su zlatni instagram

Post Roditeljstvo

Postoji još jedna kraljevska beba (ja) na putu

Post Roditeljstvo

Kellianne convai sugeriše da mame ne bi trebale raditi u bijeloj kući

Post Roditeljstvo

To je kao da je vaša vagina eksplodirala

Post Roditeljstvo

Mindi Kaling konačno razbija tišinu o njenoj trudnoći

Post Roditeljstvo

Prince Harri i Meghan Markle govore decu u prvom zajedničkom intervjuu od angažmana

Post Roditeljstvo

Pet najboljih pitanja koje pedijatar želi da pitaju roditelji

Post Roditeljstvo

9 stvari koje stvarno treba da prestanemo da pričamo našoj deci, stat