Zašto bi trebalo da razgovarate sa svojim predškolcem o seksu | RS.burnbrightlove.com

Zašto bi trebalo da razgovarate sa svojim predškolcem o seksu

Zašto bi trebalo da razgovarate sa svojim predškolcem o seksu

U razgovoru sa decom o svemu u vezi sa seksom može biti neprijatno. Govoreći o osetljivim temama kao što su seksualnost nije lako, pogotovo ako nisu odrasli u porodici koja je imala ovakve razgovore. Ali čudno što možete da osetite, ima mnogo dobrih razloga za ronjenje u razgovore o seksu, reprodukcije i saglasnosti već u predškolskom.

"Predškolski uzrast imaju tela i oni su svesni da postoje društveni pravila u pogledu na koje delove tela možete prikazuju i da ne mogu u javnosti", objašnjava dr Gejl Saltz, psihijatar i autor moć različitih. Ona je takođe napisao dve knjige za decu, neverovatne ti! Dobijanje pametan Iour Private Partsand Promena Iou! Vodič za telo izmjenama i seksualnosti.

load...

Važno je da roditelji biti prvi izvor informacija o temama vezanim za seksualnost prema Saltz. Deca počinju govori o ovim temama ranije, a ako si tamo da pruži tačne informacije, možete ih izbeći uče ono što nije istina - i možete uspostaviti sebe kao pouzdanog izvora informacija. Imajući ove razgovore ranije i često komunicira sa svojim detetom da ne moraju da budu neprijatno da dođu do vas sa pitanjima.

9 stvari stvarno treba da se prestati govoriti da naša deca, stat

Započinjanje razgovora nije lako, tako da ne osećaš loše ako ste malo neprijatno da ga otvorili ili brinuti o govoreći previše o toj temi. To je korisno imati na umu da način na koji razmišljate o seksualnosti nije način na koji vaš preschooler razmišlja o tome.

"Većina roditelja završiti nervozan jer su mislili svojom odraslih umom i zamišljajući stvari koje ne bi žele da njihovo dete zna," kaže Saltz. "Vi nekako zamišljajući da će to biti informacije vaše dete će biti upućen u, kad neće. Ako se osećate neprijatno u trenutku odgovarajući na pitanje, to je u redu reći, "nisam baš siguran, ali ću se vratiti tebi sa informacijama" i da se udobno. "

load...

Dakle, koliko predškolci treba da znate o seksu? Dobra vest je da to nije mnogo - i da možete da dozvolite im da vodi razgovor sa svojim pitanjima.

"Mladi predškolci verovatno nisu spremni da čuju o odnosima još.", Objašnjava Saltz. "Oni nisu nužno spreman da čuje o odnosima dok ne padne na pamet da im to jaje je preko hereand sperma završi thereand nisu mogli stvarno magično doći zajedno bez nešto dešava."

Dok Saltz kaže da razvojno, ova ideja ne dogodi da većina dece kasnije u osnovnoj školi, ona takođe podstiče roditelje da se osećaju prijatno odgovarajući na njihova pitanja ako se to desi - jer to je vaše dete način ti su spremni za malo više informacija.

Na kraju, da bi deca trebalo znam da su neki delovi njihovog tela su privatni i treba dirati samo njima. I ako vaša deca žele da paze na svoje intimne delove, neka znaju da je u redu, ali treba da se uradi u privatnom mestu.

Da li ste spremni da započnete? Koristeći knjigu kao sredstvo je jednostavan način da se započne otvorene razgovore. Saltz preporučuje korišćenje ove knjige kao scenario ako se osećate posebno neprijatno.

Saltz knjiga, neverovatne ti! Dobijanje pametan privatnih delova, je odlično mesto za početak govori o delovima tela sa predškolce. To nije roda !: knjigu o Devojke, Momci, Bebe, Bodies, Porodice i Friendsbi Robi H Haris nudi uzrastu odgovore na sva pitanja vaše dete može imati o razlikama između dječaka i djevojčica i kako se bebe se. Ako ste u potrazi za opciju za osnovne uzrasta, Šta je velika tajna ?: Razgovor o seksu sa Bojs i Girlsuses ilustracije i uzrastu jezika za razgovor o svemu, od delova tela do masturbacije.

Kids Družite Praktično - i trošiti previše vremena Sam

Kao vaša deca prilaze kasno ELEMENTARI, to je dobra ideja da se dobije prednost na razgovore o pubertetu. Prema Saltz, deca doživljavaju promene u svom telu ranije - i to može biti alarmantno ako nisu them.It očekuju je potpuno normalno: Promena tela, Groving Up, Sek, i seksualno Healthbi Robie H. Harris i Saltz knjiga Promena Iou ! Vodič za Bodi izmjenama i Sekualitiare obe neverovatne sredstva za roditelje kojima je potrebna mala pomoć približava temu puberteta.

Govoreći o pubertetu, seksualnosti i pristanak može osećati neprijatno na prvi pogled, ali govorim sa Preschooler ili mladog osnovne student mora da bude lakše nego odgajanje temu po prvi put sa Tveen. Dakle, crack otvoren knjigu i postavio rekord pravo pre nego što je školski drug te slomiti na njega.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Bebi u raju: očekuju Carli Vaddell i Evan bas

Post Roditeljstvo

Dete na detetu: ono što treba znati

Post Roditeljstvo

Još uvek razmišljamo o PETA murgatroidovom postpartum stomaku

Post Roditeljstvo

4 Sveti patrik-dnevni tematski tretira savršen za slanje u učionicu

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad govori o gubitku embriona i izboru surogatnosti

Post Roditeljstvo

Kako prepoznati suptilne znakove nasilja

Post Roditeljstvo

Kako napraviti periode normalno za decu (i dečaci)

Post Roditeljstvo

Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji

Post Roditeljstvo

Srednjoškolci u Illinoisu hospitalizovani su posle konzumiranja kanabisa Candi

Post Roditeljstvo

Šta morate uraditi ako ste zajedno roditelji sa toksičnim bivšim

Post Roditeljstvo

Obama je zvanično američki omiljeni tata

Post Roditeljstvo

Julie andrevs na njenoj novoj izložbi, Julies greenroom