Zašto volim da podignem svoje dete u velikom gradu? | RS.burnbrightlove.com

Zašto volim da podignem svoje dete u velikom gradu?

Zašto volim da podignem svoje dete u velikom gradu?

Moje detinjstvo je bilo skoro kao mali grad-idilična kao što dobija. Odrastao sam u šumi Nev England; Trčao sam napolje bos celog leta, igrajući oznaku i hvatanje svitaca dok dug po mraku. Znali smo sve u gradu, a svi roditelji stalno na oku jedni drugima decu (moja mama se našalio da je imao "oči" po celom gradu).

Ali danas, ja sam napravio izbor da podigne svoju ćerku u znatno drugačijem okruženju - u srcu jednog od najvećih gradova u Americi. Zašto? Previše razloga da računaju, zaista, ali evo nekoliko.

Raznovrsnost

U mom malom gradu, velika većina stanovnika lici na mene: bela. To nije bilo sve dok nisam otišao na koledž u Bostonu i Los Anđelesu da sam postao izložena ljudima različitih kultura, rasa, nacija, religija, pola, seksualne orijentacije, sposobnosti. Lista ide dalje. Jednostavno srećem ljude koji su drugačiji otvorio oči globalnim pitanjima više od bilo kog školskog časa mogao. A sada, moja ćerka je bila izložena više raznolikosti u dobi od 3 nego što sam bio na 18. Nadam se da to znači da će porasti sa duboko ukorenjena smislu poštovanja i saosećanja za one koji su drugačiji od nje.

load...

Zatim, tu je bonus koji žive u raznolikoj zajednici: hranu. U mom rodnom gradu, naši izbori su ograničeni na brzu hranu, pice i kineske poneti. U dosadašnjim njenim nekoliko godina života, moja ćerka je već halapljivo ukusna i iznenađujuće jeftin Tajlandski jastučić vidi EV, japanski Ramena, korejski bibimbap, meksički Tamalesi, filipinski sa roštilja, jezik hladne pirinač nudle, indijski Aloo Gobi. Oh, i svi od ovih jela su dostupne u roku od 2 milja radijusu od našeg stana u.

Kid Pokloni za svaki uzrast na svojoj listi

Living efikasno

U gradovima, koji žive prostori imaju tendenciju da budu mnogo manji. Naša porodica od tri života u 750 kvadratnih metara stana. To znači da naši računima za električnu energiju (i ugljenika otisci) su niske, a ne možemo da akumulira vek nereda - jer nemamo gde da ga stavi. Moramo da pažljivo odluke o tome šta kupuje mi donese kući, a mi moramo da ostanete organizovani. To znači da uštedi na svemu, od igračke do odeće do nameštaja, kao i sati bismo provesti čišćenje veći mesto. Najviše od svega, mi trošimo mnogo više vremena zajedno, jer ne postoje suprotne krajeve kuće da se povlači ka.

load...

Kultura i zabava

Ovaj praznik sezone, ja ću biti uzimajući svoju kćerku u produkciji The Nutcracker kao priličnom broju porodica širom zemlje. Ali ne sve te porodice imaju desetine Nutcrackerproductions da biraju. Hoćemo hit up the Moscov Ballet? Kako o Debi Allen hip-hop obnavljanje na Čajkovski-Balanchine klasika? Ili možda ćemo provjeriti Nutcrackerperformed od lutke.

Od Disnei on Iceto Pav Patrol Live, ako je kupe, da će doći ovde. Ali to nije sve veliki karata pokazuje da košta dosta penija; naš grad može pohvaliti i naizgled neograničen izbor pristupačnih ili čak besplatnih muzeja, zoološkim vrtovima, akvarijumima, botaničke bašte i plai prostora da biraju u svakom trenutku.

10 Nevborn Predmeti Nisi trebao kupiti nove

Obrazovanje

Da li vaše dete želi da nauči meksičku Folklorico ples? Možda želi da pokuša planinarenje, nauče da kodira ili ide u zoo kamp? Ili kako o stranog jezika - arapski, hindu, Švedske, koga? Ako vaše dete može sanjati, verovatno postoji klasa dostupna sa ekspertom da ga uči. Da, mnoge od ovih klasa košta mnogo novca, ali iznenadili biste se na pristupačnim opcijama tamo. Čak je i javni školski sistem u našem gradu nudi programe dual jezika u španskom, mandarina, korejskom, samo reci. Kada živite u gusto naseljenom području, ima bogato iskustvo i talenat na dohvat ruke za širok spektar cenama.

Isporuka (IEP)

Ne može se napraviti u prodavnicu jer si kući sa bolesnim mala? Imajući večeru i zaboravila vino? Radi do kasno u jednom trenutku da bi večeru? U mom gradu, naizgled postoji bezbroj službi koje mogu da vam donesu sve od hrane do loču za snabdevanje domaćinstava. Naravno, to ne znači da smo ga lazing gore, nikada napusti kuću i provodi cele naše plate na uzimajući slučajne stvari toted na našem pragu. Ali, dečak, je to lepo imati za "vanredne situacije" velikih i malih. Ja znam da li sam ikada probuditi dan rođendanu prijatelja moja ćerka i shvatiti da sam zaboravio da dobijem poklon, ne mogu naručiti nešto na Amazon Prime Nov koji će stići za sat ili dva. Neverovatno je šta to znanje čini da smanje nečije nivo anksioznosti.

Prohodnost

Čak iu malim gradovima, "prohodan" je jedan od najtraženijih Buzzvords nekretnina. Biti u stanju da hoda sa lokalnim kafićima, parkovima, bibliotekama, pijaca, restoranima i prodavnicama čini aktivnim i često srećnu porodicu. I ako sam pokušavao da dobijem sumorna starijeg klinca da se otvori malo, ne postoji ništa kao duge šetnje se stimulisala razgovor.

Roditelj mreže

Kada sam bila trudna sa ćerkom, bio sam zabrinut nikad ne bih biti u stanju da ponovo That Vibe malog grada u zajednici sam odrastao sa. Mislio sam da bi bilo nemoguće u ovom velikom gradu - ali sam bio toliko u pravu. Od rođenja moje ćerke, upoznao sam toliko neverovatne prijatelja i roditelja (mnogo kroz ništa više od susjedstva Facebook grupi), a sada ima istu tesno povezano, briga zajednicu sam imao vratim kući - samo na malo većem obimu.

The Nev Pravila za čišćenje sa decom

Zaključak: Iako nemam veliki dvorište ili prepozna svako lice u prodavnici, za mene, koristi od podizanja deteta u gradu daleko nadmašuju sve negativne. Tako što su uronjeni u različitosti, mogućnosti obrazovanja i kulturnih iskustava, ovaj grad se obrazuje svoju ćerku daleko bolje nego što bih bio u stanju da sama. I ja volim da mislim da obrazovanje je pretvara u više milostiv, globalno orijentisan građanina previše.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Smjernice za nove alergije za kikiriki su suprotne onome što nam je rečeno

Post Roditeljstvo

Ne radim ništa sa svojom decom ovog vikenda (i ti bi trebalo)

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savetovanje: Mogu li da zamolim sestru protiv vakcinacije da drži svoju decu kod kuće?

Post Roditeljstvo

Tom Bradi uhvati flak za poljupcem sina predugo

Post Roditeljstvo

10 saveta za putovanje sa bebom od majki koji su bili tamo

Post Roditeljstvo

Kako podižem feminističkog sina

Post Roditeljstvo

Chuck e. sirevi sada imaju senzorne osjetljive nedjelje

Post Roditeljstvo

Majka tužila transrodnu ćerku za prelazak

Post Roditeljstvo

Kako pripremiti svoje dete za najgore delove njenog perioda

Post Roditeljstvo

Američka devojka, upoznaj američkog dečaka: nova lutka sa čovekom

Post Roditeljstvo

Da li su žene bez djece diskriminisane na poslu?

Post Roditeljstvo

10 netflik filmova za decu čiji roditelji rade od kuće tokom snega