Star ratovi: poslednji Jedi su prihvatili feminizam sa ovim 4 karaktera | RS.burnbrightlove.com

Star ratovi: poslednji Jedi su prihvatili feminizam sa ovim 4 karaktera

Star ratovi: poslednji Jedi su prihvatili feminizam sa ovim 4 karaktera

Po prvi put u istoriji 40 ​​godina od voljene Star Varssaga, to su žene u Star Vars: The Jedivho vladaju galaksiju i komanduje ratove sa hrabrošću, saosećanja i znanja snaga koja će omogućiti ženama svuda ponosni. To se oseća potpuno svež i jedinstven, s obzirom ovaj film franšize je dominiraju muškarci od samog početka 1977. Kao takav, čak i kada je ženski lik ne dobijete reflektor (mislim Princess Leia u prva tri filma ili Jin ERSO u Rogue One: a Star Ratovi priča), da pogled na njenu nezavisnost i agencija je prolazno i teško stečenu. Ono što daje? Zašto ne mogu da te žene biti dozvoljeno da stoje samostalno, da se bore protiv imperija na svoj način i bez pomoći ljudi? Kada bi njihovo vreme doći?

11 puta Princeza Leja je bio oličenje otpora ciljeva

Pa, ispostavilo se da je njihovo vreme je došao sa The Last Jedi. Što sam više razmišljao o tome, sve više sam shvatio da u ovom filmu nego što se na prvi pogled bilo je više žena - i to toliko da sam mnogo, mnogo veze između žena od poslednjih Jediand nezavisni, inteligentni, badass žene od Game of Thrones, a pokazuju da je jednako popularan. Dok su ženski likovi u ovim odgovarajućim svetova stvorio nezavisno jedan od drugog, teško je poreći da je naše razumevanje načina na koji žena može okarakterisati na ekranu je unapredjen od strane Game of Thrones, čime je teško (dobro, bar za mene ) da ne izvući veze između žena Vesteros i žena od omiljenih galaksije pop kulture daleko, daleko.

load...

Dakle, na toj belešci, hajde da pogledamo šta čini General Leia Organa (Carrie Fisher), Rei (Dejzi Ridlei) viceadmiral Holdo (Laura Dern) i Rose Tico (Kelli Marie-Tran) True feminističke ikone i kako se oni odnose prema žene iz Game of Thrones.

Imajte na umu: Spojleri za Star Vars: The Last Jediahead.

Opšte Leia Organa

Fišer je samo 19 godina kada je prvi put preuzeo ulogu princeze Leiae. Kao i mnogi teen devojke, Leja je bilo čudno, nesiguran u sebe i lepši nego što je zamišljao. Pažljivo, ona je naučila od onih oko nje i neguje mogućnost da se oslone na samo sebi, kada nije bilo nikog drugog.

Sada general organa, Leja je povezan sa snagama i vodi pobunu protiv Galactic Empire. Ona je otišla iz dami u nevolji da vodeću ulogu - Nešto vrlo malo ženske likove u svakom žanru, a kamoli sci-fi, učinili. Ona je jasno uzor za Daeneris Targarien na Game of Thrones, druga žena koja je počela od plaše već postala sila na koju treba računati.

Za nas koji smo odrasli gledaju Leia je putovanje, što je bilo veoma uzbudljivo videti mlade, ranjive princeza postane jaka i moćna, zadržavajući svoj moralni kompas.

load...

A onda je Fišer sama, koji čini seeingThe Poslednja JEDIA gorko iskustvo. Prošlo je skoro godinu dana od Fišer neočekivano preminuo, zatvara knjigu o budućim Leia priče. Možda je najveći poklon praznik 2017 je vidi Fišer igraju Leia jedan poslednji put. Mi zauvek će mi nedostajati, ali ostavlja franšize drugog izbora nego da se fokusiraju na druge likove.

Rei

Počeo je kao usamljeni čistača od jakku, Rej zaradio svoju hrabrost od preživljavaju na surove pustinje planete. Ona je borben, ona je neustrašiva i ona razume nešto moćno mešanje u njoj. U poslednjem Jedi, ona prikazuje na Luke Skivalker pragu insistiraju da ju je trenira da bude Jedi. Na kraju, Luka popustio, ali Rei tajanstveni "vizije" su prilično zabrinjavajuće. Čini Tamna strana je moćna kao Svetlost u njoj.

U jednom trenutku, ona poziva na snagu da joj pokažem ko su joj pravi roditelji. Ona je dovelo do sali ogledala koja samo pokazuju svoje beskrajne refleksije. Kasnije u filmu, Kilo Ren (Adame vozača) je rekla da je "niko". Ovo zvuči sablasno slična obuci Aria Stark u Domu Black and Vhite u sezoni 5 Game of Thrones, gde je pretučen i napravljen da potvrdi da je bila i "niko".

Stop Telling Me to Vatch Star Vars - Ja nikada neću

Ove paralele pokazuju da se koriste silu, Rej mora odustati sve predrasude o identiteta, roda ili sudbine. Iako Aria putovanje je teško borili, to je ispalo dobro za nju. Možemo samo da se nadamo Rei putovanje će spasiti univerzum kao ona (nadam se) postaje sledeći Jedi Knight.

Vice admiral Holdo

Možda je najukusnija stvar o novim ženskih likova u Star Varsis kako višedimenzionalni su oni. Lora Dern nedavno saidthat viceadmiral Holdo je "komplikovan, moćna žena u poziciji moći. - sa sivoj zoni" To je siva zona možemo najviše odnosi na.

Mnoge žene u fantasi žanru ispadaju princeze, zavodnica i matičnim ulogama. Nema ništa loše s tim arhetipa, ali moderne žene žele da vide sebe odražava preciznije. Holdo pojavljuje inteligentan, hrabar i ženstvena, signalizacija mladim ženama da mogu da budu sva tri.

Dern je dodao da je režiser Rajan Džonson "govori nešto što je bio pravi izazov u ​​feminizmu. Da li ćemo voditi i biti ono što su žene u našoj ženstvenosti? Ili ćemo da se oblače u boi odeću da uradi dečaku posao Mislim da smo buđenje na ono što želimo feminizam izgledati. "

Vidimo nijanse Cersei Lannister (Lena Headei) u Holdo, što znači da moramo da gledamo ovo viceadmiral vrlo blisko u slučaju ona je dobila moć gladna. Ili, ako ona ima brata.

Rose Tico

Stvarna ćerka Vijetnamski izbeglica, rekao je Keli Mari Trn thisabout njenom karakteru: "Rouz Tico je mehaničar Ona nema nikakve posebne moći Ona nije princeza Ona je samo lik trčanje okolo u pozadini Rouz prikazuje.... Ideja da svako može nositi sa izazovom i imaju važnu ulogu. "

Rose je snažan uzor za mlade žene danas jednostavno zato što veruje u jednakost, pravdu i pravo da žive u miru - sve je nemilosrdni Imperial režim želi da oduzme. Ona je svetionik za svaku ženu koja se oseća obespravljene, dokazujući da svako ima ulogu u stvaranju inkluzivnog, miran svet.

Ruža podseća na Missandei (Nathalie Emmanuel), Daneris 'skromno sluškinje, koji ima potencijal da utiču na sedam kraljevstva gotas ona stalno glasove svoju zabrinutost za obične ljude na njeno kraljice.

Carrie Fisher je Voljeni pas gledao je u Nev Star VarsTrailer

Kao što smo pogledamo poslednju Jedi, Igra Thronesand fantazije žanra u celini, možemo priznati da je čitava generacija mladih gledalaca svih rodova raste sa moćnim, hrabar, ženstvene žene čije priče su inkluzivni. Ovo je konačno postaje norma, a to je divno videti. Omogućavajući dinamični, multidimenzionalne žene da postoji na filmu i u našoj mašti na makaze čovečanstvo u celini i odražava realnost našeg promenljivog kulture. I kreće kulturu napred, za dobrobit svog naroda, je ono što pripovedanje se radi.

The Jediis trenutno igra u bioskopima.

load...

Slične vesti


Post Zabava

Idi kući, Jill zarin, pijan si

Post Zabava

Aladdin live-action remake će predstaviti novi lik

Post Zabava

Susan Olsen se brani nakon upotrebe homofobičnih šutaka

Post Zabava

Jessica Johnston iz Survivora kaže da joj je shovmance eliminisana

Post Zabava

Debbie Reinolds je umrla na 84 nakon moždanog udara

Post Zabava

Nick Cannon je proveo božić u bolnici, ali nije potrošio sam

Post Zabava

Da li je gal gadot bio prilično slabo plaćen za igranje čudne žene?

Post Zabava

Uočili smo 11 nostalgičnih poziva u novoj lepoti i pratnji zveri

Post Zabava

Ples sa zvezdama više nije zabavna priča za gledanje

Post Zabava

Oprah vinfrei možda zapravo planira da povuče Donalda Trumpa

Post Zabava

Oluje Kirstenove bolnice otkrivaju njenu bitku sa depresijom

Post Zabava

Veza Emmi Stone i Andrev garfield je LA la land ljubavna priča IRL