2018 bila je velika godina za periode na televiziji | RS.burnbrightlove.com

2018 bila je velika godina za periode na televiziji

2018 bila je velika godina za periode na televiziji

Osvrćući se na 2017., bilo je puno da se žale - posebno za žene. Ali, bilo je nekoliko svetlih tačaka u inače prilično sumornog godine u vidu nekoliko nezaboravnih kameja po periodima u pop kulturi.

Naravno, menstruacija je nastupilo na televiziji iu filmovima već decenijama, od Darlin se svog prvog periodon Roseanne da Samantha misleći da je "presušuju" na Seks i Citito Lari Dejvid čitanje tampona ubacivanjem uputstva na Girl Scoutthrough vrata od kupatila na Curb Vaš entuzijazam, ali smo blagosloveni u 2017. Sa nekim velikim dopune period topa.

load...

Ovde su neke od mojih omiljenih trenutaka pop kulture koji predstavlja period od proteklih 12 meseci (spojler o'plenti):

1. Anne of Green Gables menstruates previše

Slika: Netflik

Netflik adaptacija LM Montgomerija 1908 klasičnom romanu Anne of Green Gables, zove Ana sa E, dobio različite kritike i optužbe na "istrajan" se na priči o našem omiljenom kanadske crvenokosa siroče uništio detinjstva. Naime, neki gledaoci su upsetbi epizoda koja je pokazala Anne Shirlei-Cuthbert (glumi Amibeth McNulti) dobija svoju prvu menstruaciju.

"Čvrsto Knotted na sličan String" - petu epizodu prve sezone emisije - bavi se konfuziju i pitanja koja dolaze kada počnete da menstruaciju, kao i stigme i strah koji je prouzrokovao (i na mnogim mestima i dalje izaziva) Ioung ljudi koji primaju periode preskočiti školu zbog toga. To je neverovatno je deo televizije u jednom od najboljih novih emisija ove godine i jedan Voleo bih postojao kada sam prolazio kroz pubertet.

Kako nas razlikuje od ostatka sveta kada je u pitanju perioda

load...

2. Branik Majkl Stajp peva "Svi Bleeds"

Slika: Netflik

Drugi Netflik ponuda i još jedan od najboljih novih emisija 2017. Godine, Veliki Mouthfollovs grupa adolescenata (uključujući likova koje iznose Nick Kroll, John Mulanei i Jessi Klein) navigacije u pubertet. U drugoj epizodi, jedan od devojaka, Jessi je (glas Klein), dobija svoj prvi period dok se nosi bele gaćice i posete Kip slobode. Nakon gledanja Jessi je izraditi improvizovanu pad od jednog 9/11 spomen peškirom od prodavnica suvenira, mi smo tretirani na muzičkim nastupom tampona koji nosi upečatljiv sličnost REM Michael Stipe dok je peva pesmu o periodima koji se zove "Svako krvari "(i da, zvuči neverovatno kao" Everibodi Hurts "). I nije specifična za ovu epizodu, ali Maja Rudolf je savršen kao hormon monstress.

3. Gina kreativna upotreba menstrualne krvi tokom zatvorske pobune

Slika: Netflik

U redu, tako da Netflik je da ubija u odeljenju periodu ove godine. U prvoj epizodi pete sezone Orange je nova crna, Gina mrlje menstrualna krv na njenom licu da ubedi jedan od stražara je povređen tako da će pustiti u električnu sobu. On radi, a ona nastavlja da prestane alarm, kao i smanjenje snage za sve Litchfield. To nije u fokusu epizodu (iako prethodnih sezona bio fokusiran na manjak tampon zatvora), ali je ključni i veoma vidljivi detalj koji nam pomaže da se naviknem na činjenicu da menstrualna krv je gusta i crvena - ne vodene i svetlo plava kao u reklamama.

Poklon Vodič za ljude sa periodima

4. Grejs misli da umire

Slika: Sabrina Lantoš / Netflik

Kunem se da ovo nije namerno, ali ovde je još jedan od Netflik. Druga epizoda Margaret Atvood MiniSeries Alias Gracefeatures titular Grejs (Sara Gadon) otkrivanja krv u svojim rublje i slično Anne Shirlei-Cuthbert pod pretpostavkom da umire. Ana je imala usvojenu majku, Marilla, razgovor je dole i objasni kako stvari funkcionišu, i Grejs ima svoju prijateljicu Meri Vhitnei (Rebeka Liddiard), koji je tako upozorava sada ona mora da bude posebno oprezni oko muškaraca ", jer oni misle da imaju pravo na šta žele. " Kao i prethodne tri primera, ova scena pokazuje crveni menstrualne krvi, kao i da ne glamorize prvi period kao neku vrstu magijskog žena-stvaranje događaja.

5. Dajana postaje žestoka boginja

Slika ABC

Konačno, ponuda periodu u vezi sa emitovanje televizije - konkretno, ABC je Black-ish.In šesti epizoda četvrte sezone emisije, Dajan dobija svoj prvi period u školi i sve žene u porodici pokušaja - u svoj jedinstveni načina - da joj pomogne. Stvar je u tome, Dajana zna šta radi.

"Znam da želiš da napravi veliku frku oko toga, ali ja sam ga", kaže ona njena majka. "Saznali smo za menstrualnog ciklusa u zdravlju. Imam aplikaciju sa Flo. Znam da sam žestok boginja, i znam kako da otme ček čoveku. Ja sam dobro, u redu?"

U ovom slučaju, to je Diane je porodica koja je potrebna period razgovor - ona ​​ima ovo.

6. Period sek & sinching u rvanju

Slika Erica Parise / Netflik

Aaaaaand, vratili smo se u Netflik - ovaj put, to je sjaj. U epizodi "Možda sve je to Diskoteka," imamo dva perioda reference za cenu jedne. U jednoj sceni, rvač / Model Ronda (Kejt Neš) raskida sa GLOV šef / direktor Sam (Marc Maron) odmah nakon što su imali period seks. (Sem gleda pod bedsheets i komentari da "to je kao mesto ubistva u tu.") Kada Ronda tvrdi Sem nije baš u njoj (već se da budem sama), on odgovara rečima: "Kako to mislim ne sviđaš? upravo sam imao period seks sa tobom. "

Ispostavilo se da, period sinching li je Menstrualni Mit

Menstruacija čini još jedan nastup kada su ostali Gorgeous Ladies of Vrestling govore o svojim Sinched-do ciklusa u svlačionici (spojler: To je zapravo mit) i udeo perioda proizvode. Postoje uobičajene komentari o jastučića biće kao pelene i tamponi koji izazivaju sindroma toksičnog šoka. Zatim Rut (Alison Brie) shvata da nema njene, prevrtanja je sa činjenice da bi ona bila trudna. Ona je, što dovodi do jednog od najiskrenijih prikazivanja abortusa u skorije vreme.

Sve u svemu, bilo je prilično čvrsta godina za krvarenje. Nadajmo se 2018. Je još teško zasićen menstruacija na TV-u.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Tvoje emocije mogu stvarno uticati na vaše creva

Post Zdravlje

Veća je verovatnoća da će depresija prouzrokovati srčani zastoj od visokog krvnog pritiska

Post Zdravlje

Osvjetljavanje je takođe osvetljenje

Post Zdravlje

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja

Post Zdravlje

3 savjeta koji su mi pomogli da upravljam mojom iritabilnom bešikom

Post Zdravlje

Mogu li da zavisim od seltzera?

Post Zdravlje

Zašto je siva anatomija moja komforna tv emisija

Post Zdravlje

Pritisak u brijanje moje telo na kosu uticalo je na samopouzdanje

Post Zdravlje

Iznenađenje - hormoni perioda ne preplavljuju vaš mozak

Post Zdravlje

Internet poludi zbog stare priče o bolešću i srčanom napadu

Post Zdravlje

Može li moja labija promijeniti boju?

Post Zdravlje

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?