3 zajednička vaginalna stanja Niko ne govori | RS.burnbrightlove.com

3 zajednička vaginalna stanja Niko ne govori

3 zajednička vaginalna stanja Niko ne govori

Dok su mnogi od nas su čuli za neke od ekstremnih slučajeva koji mogu da idu na dole - endometrioza, vaginismus, kvasca infekcija - još uvek ima dosta drugih nonthreatening uslova koji se brinu žene.

U sledeća tri česta stanja može da bude prilično bezopasni, ali to ne znači da ne treba da bude informisan o tome šta su oni.

6 Jednostavna Pronađi Hrana i piće Opcije koje promovišu Amazing Vaginalni Zdravlje

Vaginalni Boils

load...

Čirevima u vaginalni region najčešće uzrokovano upotrebom tupim brijač dok brijanje. Određeni postupci pribor za može izazvati urođene dlake ili zaražene folikule, a kada se ne leči, one mogu dovesti do formiranja gnojem ispunjene blistere.

To je izuzetno važno da redovno menjaju brijača i sapunica vaginalni region sa zaštitnim slojem sapunom prije brijanja. "Svaki alat koristite na vašem telu svakodnevno treba da se čisti najmanje jednom nedeljno, kao što je kupatilo može biti rezervoar za bakterije", kaže dr Šeri Ros i OB-GIN u intervjuu za žensko zdravlje.

Nikad stisnuti ili pokušati da pop površinu od prikupljenih udaraca ili čir, jer to može dodatno da raspiruje područje i izazvati infekcija da se širi. Umesto toga, nanesite topao oblog na tom regionu da ublaži tegobe i pokušati da nose labave pantalone i donji veš, tako da je površina može da diše i izlečiti.

Ako se svodi ne zarastaju nakon dve nedelje ili početi da se širi širi od dva ili tri prstiju, uzeti u obzir u poseti OB-GIN, koji može prepisati antibiotike i ako je potrebno, odvod provri.

load...

9 Vaginalni zdravstvenih mitova treba da prestanu da veruju

Siringoma

Siringoma predstavlja sebe kada su blokirani trenerke kanale. Ovi sitni benigne neravnine mogu pojaviti ne samo u vaginalni region, ali i na licu, grudima i ispod pazuha.

"Ove lezije se često predstavljaju kao više malih, firma, kože boje do žute do svetlo braon papula," kaže dr Dipak Ghimire, A vežbanje dermatolog. "Većina lezija bez simptoma, ali mogu povremeno svrbi ili zarazi."

Ove neravnine su bezopasni, tako da je najbolje da se odupre pokušavaju da uklone ili da ih pop, jer to može dovesti do oštećenja okolne kože. Najbolje opcije su da ih izleči sve sami. Ako nastave da rastu do veličine koje su neprijatno, možete da razgovarate sa svojim lekarom o tome da ih uklone kroz Electrosurgeri ili laserom, ali to može da dovede do ožiljaka na ugroženom području.

Odobrenu Spisak stvari koje mogu Idi u vagini (si Dobrodošli)

Bartholinitis (Bartholin je cista)

Ova inflamatorno stanje se javlja kada postanu opstruirao Bartholin žlezde sa obe strane otvora vagine, uzrokujući tečnost koja se obično sekretuju ovih žlezda sporo akumuliraju. Ova akumulacija izaziva mali čvorić da se razvije u blizini vaginalnog otvora koji može da raste da se u rasponu od veličine jednog badema u pomorandže.

Bartholinitis može biti uzrokovan brojnim uslovima: nedostatak adekvatnog vaginalne higijene, donje rublje od sintetičkih vlakana, prekomernom stresu ili zasićenja toksina u organizmu.

Iako paušalni može postati tender i bolno na dodir, potpuno je bezopasan kada se leče pravilno.

"Oni se može upravljati sa toplom obloga, potapanjem u kadi ispunjenoj samo nekoliko centimetara tople vode, ili preuzimanjem-the-counter lekove protiv bolova i što mu vremena da ozdravi", kaže dr Kameelah Filips, jedan ob -GIN u Njujorku u intervjuu za žensko zdravlje.

U slučajevima kada se grudva inficira, žena može doživeti ekstremnu bol, groznicu i jeza ili problema mokrenja. Poznat kao Bartholin Abscess, inficirani paušalnog može biti izazvano prisustvom Escherichia coli bakterija na koži ili po polno prenosivim bolestima poput hlamidije i gonoreje. Žene sa zaraženom kocku može imati svoje ginekolozi prazni cistu.

Bi Shaie DiPaskuale

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Orgazmi su mučni za mene - i nisam sam

Post Zdravlje

Ono što treba da znate o aplikaciji nove aplikacije za trudnoću i istraživačkoj studiji vebmd-a

Post Zdravlje

Ovi instagrami žele da promene način razmišljanja o polu

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da budete visoki

Post Zdravlje

Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu?

Post Zdravlje

Ono što treba znati pre nego što stignete do sode u dijeti

Post Zdravlje

7 malo načina za niskog napora da ostanu fit ove zime

Post Zdravlje

Ova pre-vežbena hrana će vam olakšati sagorevanje masti

Post Zdravlje

Navodni seksualni zločini Harvei Veinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Post Zdravlje

Doktori su mi rekli da sam previše obrazovan da sam bolestan

Post Zdravlje

7 hrišćanskih haka zaista želim da je neko dijelio sa mnom

Post Zdravlje

Može li boli zglobovi stvarno predvidjeti kišu?