4 potencijalna objašnjenja za taj nezaustavljiv svrab | RS.burnbrightlove.com

4 potencijalna objašnjenja za taj nezaustavljiv svrab

4 potencijalna objašnjenja za taj nezaustavljiv svrab

Nema ništa gore nego nelagodnost svrab između nogu uzroka.

Vaginalni svrab je dovoljno da bilo koga suludi; da si iziritiran na mestu ne možete (i da stvari čista ne bi trebalo da stvarno) ogrebotina. Ako se nađete sa uznemiravajući osećaj jugu, možda patite od jednog od nekoliko zajedničkih i lako se mogu lečiti uslovima.

Vaginalni kvasac infekcije

Vaginalni kvasac infekcije uzrokovane sa prekomernim od kandida, bakterijske gljivice koje se najčešće utiče na kožu i usta. Prema zdravlje žena, oko 75 posto žena su pod uticajem kvasac infekcije (takođe naziva kandidijaza) najmanje jednom, pate od simptoma kao što gori oko vulve, ozbiljnog svraba i oko vagine i nenormalno debelim, ljigavog belog pražnjenja.

load...

6 uzroci vaginalnog mirisa - jer da, to se dešava svima nama

Žene koje imaju kvasca infekcije takođe mogu da osećate bol tokom seksualnog odnosa, crvenilo oko vulve i bolnog mokrenja. Tipično, vaša vagina je u stanju da reguliše sama bakterija i nivoi pH. Ako se stvari off-Kilter, vaša vagina može postati plodno tlo za previše kvasca.

Maio Clinic ekplainsthat "antibiotika širokog spektra, koji ubije niz bakterija, takođe ubiti zdravih bakterija u vaginu," zbog čega lekari često preporučuju ženama uzimanja antibiotika početi uzimanje probiotika ili jede probiotika-bogatu hranu poput jogurta i kefira. Iako kvasac može da raste u svakom trenutku, nosi mokri kupaći kostim ili znojnu triko predugo nošenje prljavo rublje, spava u donjem vešu i ima seks sa nekim sa infekcijom kvasca su sve moguće uzroke.

Ako mislite da možda ima infekciju, trebalo bi da zakažete pregled kod lekara ili medicinsku sestru, koji će obavljati bezbolan kulturu i poslati u uzorku za ispitivanje. Ako imate infekciju, verovatno ćete biti propisana pilule za jednom ili dve doze da ga nokautira, a simptomi treba raščistiti u roku od dan ili dva. Da biste sprečili buduće kvasca infekcije, važno je da zadrži svoju vaginu čista i suva, nose donji veš, sleep veš-slobodan i preduzme dopune ili probioticsto promovisati zdrav sebi čišćenje.

load...

Bakterijska vaginoza

Još jedan uzrok za svrab je bakterijska vaginoza, uslov sličan kandidijaza. Istraživanje koje je sproveo CDC utvrdio da bakterijska vaginoza je veća verovatnoća da utiče na žene koje su seksualno aktivni, iako nije tehnički seksualno prenosive. Direktni uzroci BV su nepoznati, ali se bakterije ne mogu da se prolazi kroz površine, kao što su toaleti ili putem kadama ili bazenima.

Prema rečima dr Beverli Vhipple u članku za svakodnevne zdravstvene, žene koje tuš često ometaju procese samočisteće vagine i "istjerati normalne bakterije" neophodne za sprečavanje infekcija. Tipično, bakterijska vaginoza i neprijatne simptome koji prate ga povuku sami u roku od nekoliko dana. U slučajevima kada je infekcija je ozbiljniji, oporavak može potrajati duže i zahtevaju lečenje.

8 stvari koje vaša vagina vam govori

Za dijagnozu BV, lekar će izvršiti standardnu vaginalni ispit nakon toga bilo mokri planini, dašak test ili pH ispita. Nijedan od testova su invazivni ili bolni - mokar montiranje test zahteva pražnjenja bris, koji je zatim pomešana sa fiziološkim rastvorom i ispitivani i dašak test, prema VebMD, vrši kombinovanjem "kalijum hidroksid [i] uzorak vaginalnog isprazniti da saznamo da li je proizveden jak sumnjivo miris. "Ako je infekcija dovoljno jak, lekar će zajedno propisati antibioticsto ubrzati proces ozdravljenja.

Trihomonijaza

Trihomonijaza, takođe poznat kao Trich, je lako leči SPI da utiče na više od 3,5 miliona Amerikanaca. Planirano jezik Parenthood objašnjava Trich kao često bez simptoma infekcije "izazvane protozoa -. Mikroskopski, jedna ćelija životinje" Žene sa Trich često primetiti pražnjenje penasta izgleda, loše vaginalni miris i oticanje, pored svrab.

Spread najčešće putem seksualnog kontakta, Trich je lako dijagnostikovati i lečiti. Kao i kod mnogih drugih vaginalne infekcije, ako mislite da možda ima Trich, trebalo bi da posetite lekara koji će obavljati vaginalni ispit i bris da testira za infekciju. Trich se može sprečiti korišćenjem kondoma i ostvarivanja oprez sa seksualnih partnera i najčešće se tretira antiviralima.

Cervicitisa

Cervicitis ili cervikalni inflamacija često mogu da izazovu svrab pored žute ili krvavog ispuštanja i bol u karlici. Prema Merck Manual, cervicitisa često uzrokovana drugim infekcijama, uključujući hlamidiju, gonoreju i herpes, ali može biti rezultat grlića materice povreda koje ponekad se javljaju nakon upotrebe tampon ili medicinskih procedura.

Grlića materice upala često izaziva pražnjenje koji izgleda i oseća kao gnoj i često karakteriše vaginalno krvarenje. Ako lekar misli da možda patite od cervicitisa, oni će izvesti punu karlice ispit, a zatim izvršite grlića materice bris za testiranje. Ako postoji razlog da mislim da možda ima još jednu grlića materice stanje, vaš lekar može pratiti izvodeći Papa test ili colposcopito pogled bliže na grlić materice i okolnih područja.

Antibiotici i antivirusni lekovi su obično najbrži način da se izleči od cervicitisa, jer verovatno za lečenje STI koji mogu biti uzrok. Ako se ne leči, cervicitisa može povećati verovatnoću kod žena razvoja zapaljenje male karlice ili druge ozbiljnije karlice probleme, pa traži brzo medicinsku pomoć savetuje.

8 stvari koje bi verovatno trebalo da znate o tvojoj vagini

Vaginalni svrab može biti uzrokovan različitim infekcija - i polno prenosive i na drugi način - i, na kraju, treba potražiti pomoć lekara ako vam smeta za više od nekoliko dana. Bez obzira da li ste seksualno aktivni ili ne, možda imate infekciju koja zahteva lečenje pre nego što može da raščisti i možete ponovo biti udobno.

Emma Miller

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Vežbanje pomaže da se moja anksioznost olakša davanjem kontrole nad mojim tijelom

Post Zdravlje

Veća je verovatnoća da će depresija prouzrokovati srčani zastoj od visokog krvnog pritiska

Post Zdravlje

Koji je najbolji tretman boli u leđima i vratu?

Post Zdravlje

Zašto se tranzitni i nebinarni ljudi moraju uključiti u konverzaciju za abortus

Post Zdravlje

Evo kako su ove žene označile negativan test trudnoće

Post Zdravlje

Zašto je važno da li dobijate dovoljno magnezijuma?

Post Zdravlje

Šta to znači ako krvarite posle seksa?

Post Zdravlje

Koja je ishrana i može li stvarno smanjiti rizik od depresije?

Post Zdravlje

FDA odobrava test skrininga kod kuće - ali postoji ulov

Post Zdravlje

7 iznenađujući uzroci lošeg daha

Post Zdravlje

3 ginekologa o tome šta se dešava sa vašim umom kada olakšate

Post Zdravlje

40 godina brige za druge mi je pomoglo da se oporam od kome