4 potpuno realne stvari koje možete učiniti danas da počnete da poboljšate svoje zdravlje | RS.burnbrightlove.com

4 potpuno realne stvari koje možete učiniti danas da počnete da poboljšate svoje zdravlje

4 potpuno realne stvari koje možete učiniti danas da počnete da poboljšate svoje zdravlje

Hajde Jan. 1, mi znamo šta treba da radimo: ozdravim. Ali šta to uopšte znači? A zašto je to tako zvuči zastrašujuće?

Za mene, odrastanje u '80 -im, koncept "zdravlja" je neraskidivo povezana sa Slim Goodbodi - čovek kovrdžava kose, Unitard-nosi koji je pevao o telima na PBS. (Ja sam bio veliki obožavalac moja majka donela ovaj mali vam zdravlje urednika-to-da se vidi da izvrši uživo.) Sam shvatio zdravlja ima veze sa trudeći se da se razbolim, ali čak i tada, znao da je više od toga. To je uključivalo i jede i vežba i druge aktivnosti sam bio manji od oduševljen.

load...

Flash Forvard do 2017. Godine, a sada radim puno radno vreme u zdravstvenim novinarstva prostora, i još uvek bori sa konceptom. Konkretno, da zna o zdravlju nije dovoljno - treba da preduzme korake previše.

Problem je da je jako teško napraviti smislene, pozitivne promene načina života i tako easito sjesti na kauč i jedu. I nažalost, čitajući nove studije i ideje i pisanje o zdravlju svaki dan, ne znači da su najbolji izbor. U stvari, više informacija da je tamo, više zastrašujući "postaje zdrav" može zapravo biti.

Srećom, imao sam priliku da posete Hilton Head Health, lokalno poznat kao H3, u decembru, gde sam naučio neke korisne - i najvažnije realne - načine da poboljšate svoje zdravlje. Zvuči potpuno jasno, ali jedan od najvećih Takeavais iz mog iskustva je od direktora H3 obrazovanja, Bob Vright, koji naglašava da zdravlje i velnes - da li gubitak težine je cilj ili ne - nije sve ili ništa.

Za mene, ovo je život menjaju. U prošlosti, bilo kada sam pokušao da preduzme korake za poboljšanje svoje zdravlje, ja bih sve u radikalno menja svoju dijetu i pokušaju da rade još nekoliko puta nedeljno. Kada bih neizbežno kiks, ja bih odmah odustati, pod pretpostavkom da nije bilo načina da se vrati na pravi put. Ali, kako objašnjava Rajt, koji ne mora da bude slučaj. Umesto toga, možete da prizna šta se dogodilo, ne tuku se oko toga, i pokušajte ponovo. I verovatno je najbolje da probate manje, više dodatnih promena u načinu života, a ne menjajući sve odjednom; da će biti lakše da održi korak sa njom.

load...

I to je samo početak. Ovde su četiri male, ali značajne stvari koje možete da uradite odmah da će poboljšati svoje zdravlje. Najbolji deo je, ovo su sve potpuno izvodljivo, i možete početi danas. Čak i ako je to samo jedan mali Tveak na vaš dnevni raspored, to je korak u pravom smeru.

1. Sna više i na redovnom rasporedu

Naravno, znamo da je potrebno da se više sna i da pomaže kod funkcionisanja i budnosti, ali takođe ima veliki uticaj na to kako i šta jedemo. Rajt objašnjava da kada smo umorni sve vreme, ne samo da nemamo energiju potrebnu za ostvarivanje, ali san takođe igra važnu ulogu u pomaganju apetit za regulisanje hormona.

Konkretno, ne dobijaju dovoljno sleepdecreases nivoe leptina hormona, koji se oslobađa masne ćelije da signalizira mozgu da prestane da jede, kao i povećanja grelina - hormona koji je ostvaren u stomaku koji signalizira da zadrži jedenje. U stvari, studija objavljena u časopisu Appetitefound kada gojazne odrasle osobe u proseku manje od 6,5 sati sna svake noći dobio dodatnih 96 minuta sna, njihova želja za slatkom i slanom brze hrane smanjen za 62 odsto.

Može Achi zglobovi Stvarno pogodite Rain?

2. Probajte novi voće ili povrće svake nedelje

Takođe znamo da jede voće i povrće je dobro za nas, ali verovatno držati se određenog rotacije onih znamo vole da jedu. To je dobar početak, ali verovatno ima daleko više biljna hrana nikad ni pokušali da se lako može dodati u svojoj redovnoj rotaciji, kaže Rajt.

Ali opet, umesto da promeni ceo ishranu preko noći, da male korake, kao pokušaj novog voća ili povrća svake nedelje i igranja sa različitim načinima da se pripremi. Velike su šanse da ćete naći barem nekoliko novih mogućnosti uživate, a to će učiniti nakon zdrava ishrana ulica malo lakše.

3. Početak "obrok planiranje" uz meze

Za mene, moji najbolji zdravi jedu nedelje su oni kad imam vremena da radim obroka prep za celu nedelju nedeljom. Problem je u tome se ne događa tako često kao što bih. Opet, planiranje obroka ne mora da bude sve ili ništa, ili, i dobro mesto za početak je uz meze. Trošenje vremena da obroke unapred za celu nedelju ne može da bude opcija, ali planira grickalice za dan - kao hvatanje jabuku ili malu kesu oraha na putu kroz vrata - je.

Bivši pušač? Jedenje ova 2 Foods bi mogao da doprinese Iour Lungs

"Po pravilu je da voća ili povrća sa svakim jede povodom, uključujući grickanje," H3 registrovani nutricionista Felicia Spencesais. Isto tako, pazeći da pojedeš nešto na svakih tri do četiri sata pomaže da se stvori održiv ishrane strukturu, što znači da stalno ćete biti zadovoljni i puni energije i ne doći do tačke bio tako gladan ćeš jesti ništa ispred vašeg lica.

4. Stand up & sedite 10 puta na svakih sat vremena tokom radnog dana

Kao i mnogi ljudi, većina mog dana sam proveo sedi za stolom rada. Naravno, ja ustanem tokom dana da ode u VC i dobiti grickalice i vode, ali H3 kondicioni trener Met Barracktaught mi druga strategija: stojeći i sedi dole 10 puta svaki sat. Naravno, vaši saradnici mogu gledaju čudno u početku, ali kada shvate šta se dešava, oni će možda želeti da vam se pridruže.

Kancelarija fitnes Poklon Vodič

To ne zvuči kao mnogo, ali ako podesite podsetnik za sebe jednom jedan sat da ustane i sedneš 10 puta, tokom osam sati radnog dana, vi ćete uradili 80 trbušnjake. Posle nedelju dana, vi ćete uradili 400 trbušnjake, a 1.600 za mesec dana. Da li će radiš ovo drastično promeniti svoje zdravlje? Verovatno ne, ali radi dodatnih 1.600 trbušnjake svakog meseca bez toni napora je definitivno dobar početak.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Stephen Havking je živio sa ALS više od 50 godina - šta je to?

Post Zdravlje

Neki saveti o pronalaženju odgovarajućeg Binder-a

Post Zdravlje

Kako vreme vašeg obroka može uticati na vaše srce

Post Zdravlje

Koliko su opasne UV lampe u salonima za nokte?

Post Zdravlje

9 savjeta koji će vaš sledeći pokret biti još bolji i prijatniji

Post Zdravlje

Članovi ženskog hokejaškog tima mi kažu da je osvajanje zlatnog zlata bilo neopisivo

Post Zdravlje

Majčinsko mleko može zaštititi bebe iz grupe b strep

Post Zdravlje

Zašto je nožni celulitis više nego samo obična infekcija kože

Post Zdravlje

Labiaplastija u usponu u nama

Post Zdravlje

Zašto je princ Harri otvaranje o borbi protiv mentalnog zdravlja toliko važno

Post Zdravlje

Upoznajte organizaciju koja dovodi crne žene da razbiju hljeb

Post Zdravlje

Pre nego što otkažete mleko, samo znajte da može imati koristi za konzumiranje mleka