5 načina zarastanja nakon seksualnog kršenja | RS.burnbrightlove.com

5 načina zarastanja nakon seksualnog kršenja

5 načina zarastanja nakon seksualnog kršenja

Sada kada su milioni izađu sa pričama seksualnog štete, važno je da se razgovara o mogućnosti lekovita.

Bez jasnog puta da prati, kako svako naći našu prilagođenu put? Mislio sam da imam odgovor na ovo pitanje nakon godina rada kao seksualno lider lečenje radionice i trenera. Zato sam bio šokiran ekstra hrabrost sam morao da imam i izbora sam morao da se popravi svoj ovnabuse.

Bolno seks je kako su se pedofilija uložio u mom telu, i nije bilo olakšanje uprkos decenijama standardnog razgovora terapije. Odmah nakon mog medenog meseca, odlučio sam da se popravim istražujući druge puteve. Tokom narednih pet godina, video sam 15 različitih vrsta praktičara i pokušali 30 menjani modalitete, uključujući i trauma terapiju, seks terapiju, fizikalnu terapiju, pokreta očiju desenzibilizacije i preradu, hipnoze, privatne tantre lekcije, posete mesto gde sam bio zlostavljan i dva goli radionice.

load...

Uticaj seksualnog uznemiravanja na mentalno zdravlje

Razvio sam agenciju u ovu avanturu, a ja enormno naučio iz svakog stručnjaka. Na kraju, shvatio sam, međutim, da bi ovi stručnjaci vide samo moj problem kroz njihove posebne objektiv. Jedini "stručnjak" koji je imao potpunu sliku mi je. Kada sam shvatio ovo, mogao bih još namerno upravljati svoj oporavak i potpuno izleči.

Ovih pet koraka za vraćanje zdravlja sa znanjem, mudrošću i vlasti su izvučeni iz mog putovanja i rad sa preživelima.

1. Diagnose sebi malo

Mogao sam spasio godina (i tona novca) da sam bolje dijagnostikovan mi traumu na početku mog odiseje. Kada radim sa klijentima, imam ih staviti svoje probleme u tri kategorije: strasti (uključujući jake i utrnulim emocija), seks i moći. Probajte ovo sami praveći tri duge liste koje ćete smanjiti na onemain prepreku iz svakog dela; Na primer, hronične anksioznosti, niskog libida i non-stop mentalnog trake, kaže, "Ti nisi dovoljno dobar."

load...

Gledajući ove suženoj izazova, zapitajte se: Šta je potrebno najviše pažnje u ovom trenutku u životu? Rad na više pitanja istovremeno može biti ogromna, pa izaberi traka za trenutak. Poverenje da znaš više nego što misliš o tome šta je najbolje za tebe sada.

2. Otkrijte opcije

Kada znate gde želite da se fokusirate, to je lakše otkriti pomoć. Ako je anksioznost ste izabrali da rade na, možete da istražite lekove (sa licenciranim profesionalno), meditaciju, jogu, trčanje, volontiranja ili mnogim drugim modalitetima. Nemojte se obeshrabriti ako ne pronađe lek odmah. Jedan trik koji sam otkrio na moj put je pretvarao sam bio istraživački novinar proceni prednosti svake pristupa. Ovo podiže raspoloženje i učinilo da se osećam više zadužena.

Ovaj način razmišljanja može vam pomoći kao tražite terapeuta. "Verujte svom instinkt o tome kako se osećate oko ove osobe", kaže Tali Elitzur, povreda terapeut i osnivač Aha seksualne! Momenat, neprofitna koja pruža usluge koje su preživele. "Ako oni nisu u pravu rešenje za vas, onda idemo dalje. Nastavi da tražiš terapeuta koji oseća pravo na vas. "

3. Revire mozak i telo

U svojoj knjizi ReVire, psihoterapeut Čarls O'Konor kaže: "Kada smo ništa više navrata, sa fokusirano pažnjom, naši nervne ćelije će rasti nove veze."

Skoro svaki profesionalac sam se konsultovao sa korišćenog ovom metodom, koja ja formira novu nervni kola. Ovo vashov su definisane izlečenje. Nakon njihove savete, prekvalifikaciju sam svoje mišići dna karlice, smirio svoj nervni sistem, izgrađen erotskih arhitekture u glavi (što sebi seksualni nagon) i posadio self-afirmiše misli u mojoj podsvesti.

Ako neko radite sa pita za domaći, skok na šansu. I budite dosledni. Baš kao fizikalne terapije (drugi Reviring Initiative), ove vežbe često nose najveći deo tereta u našem razvoju.

4. Okrenite svoje isceljenje u naviku

Osim što je propisano od strane drugih, možete da kreirate sopstveni oporavak praksu koristeći samo pet minuta dnevno. Mislite o tome kao dodatak na više analitičke obrade ste istraživanje sa psihijatrom ili kao način da imaju veću kontrolu nad vašim napredak.

Recimo da se bori sa anksioznosti (da se vratimo na naš raniji primer); svesni disanja za 300 sekundi svaki dan može biti korisno sredstvo. Zbog nedostatka želje, možete pročitati stranicu erotike svake srede uveče u 7:30. Negativne misli mogu da se udavi od strane afirmacije snimljene na vašem iPhone, reprodukovati na spavanje. Poenta je: Pretvorite svoj aktivnost u naviku. Tokom vremena, navike postaju automatizovani, što pozitivna promena lakše i moguće.

Naš Uski pogled na seksualnog nasilja je Najam Ljudi Get Avai Vith It

5. Budite Shameless

Prečesto, preživeli su sramota kako nam je naš povreda utiče, pogotovo ako smo oštećeni u intimnim mestima. Naši mehanizmi prevladavanja nas obruka ili smo (pogrešno) kriviti sebe. Autor i akademski Brene Braun ima rešenje: "... Sramota ne može da opstane se govori", kaže ona u svom revolucionarnom knjizi Rising Jaka. Dijeljenje preokreta na svom putu oporavka sa čak još jednom osobom može da ubije mnogo demona.

#MeToo dao ženama hrabrosti da kaže naglas ono što je učinjeno sa njima. Hajde da stoji hrabro zajedno, govoreći: "Kao rezultat toga, to je ono što se dogodilo..." Možda ćemo početi još jedan pokret kroz ove deklaracije. Ili možda ćemo jednostavno delili savete i držite jedni drugima ruku.

Ne mogu da zamislim ništa moćniji od toga.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Šta reproduktivna istorija tvoje majke može imati s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Posledice dijagnoze Donalda Trumpa sa mentalnim bolestima

Post Zdravlje

Ranije dijagnoze autizma kod dece mogu značiti efikasniji tretman

Post Zdravlje

5 načina lečenja boli grla

Post Zdravlje

Ako mislite da možete izbjeći HPV samo ako imate oralni seks, razmislite ponovo

Post Zdravlje

Evo šta biste trebali znati o ženama i kosi lica

Post Zdravlje

Ashlei Graham udara natrag na instagram trolls koji sramotavaju svoje video rekorde

Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)

Post Zdravlje

Moji 35-godišnji gospođice se očigledno smatraju starim od strane mojog OB-gina

Post Zdravlje

Ovaj Candi je najbolji izbor zubara za Halloveen

Post Zdravlje

6 savjeta o zdravlju i fitnesu od olimpijskih sportista

Post Zdravlje

Neočekivane zdravstvene prednosti povratnog seksa