5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima) | RS.burnbrightlove.com

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

Još uvek se sećam gledao jednu epizodu od 16 i Pregnantvhere malena plava riba sa velikom budućnošću u gimnastici zatrudni i odluči da zadrži bebu. Ona nije mogla da bude više od 5 metara visok, 100 funti na dan punom ništa, ali konzumiranja masne ugljene hidrate, a kada joj je majka pita zašto ona nije htela da ide na pilule, ona krivi izglede za težine.

"Nisam želeo da se masti", ona stidljivo kaže. Onda zajedno, majka i ćerka pogledam u ogledalo full-length na njenom 8 meseci uz Melem i smeje nekontrolisano.

Mi smo jedan korak bliže dobijanje kontraceptivnih pilula vithout a prescription

load...

Ali mali plavuša devojka nije sama. U stvari, ona je predstavnik velike većine seksualno aktivnih žena. Jedan od najčešćih razloga žene ne idu na kontrole rađanja pillsis da, kao i ona, oni "ne žele da se ugojim." Ovo rasprostranjeno i intenzivan strah od stavljanja na nekoliko kilograma može zapravo diktiraju izbor žena o njihovom reproduktivno zdravlje.

U slučaju da jedna mlada žena odluči da ne želi da pilule za kontracepciju, a zatim izbegava sve druge zaštite - bilo dobrovoljno ili slučajno - ova odluka mogla vrlo verovatno dovesti do neželjene trudnoće. U tom slučaju, njen početni odbojnost prema kontraceptivnim kao izbor kontrolnom nevažećom; Ukratko, ona će da dobije na težini svejedno: Ona je trudna.

Stavljanje na malo mase teško da je jedini razlog neke žene odluče da preuzmu kontrolu rađanja. Žene navode različite razloge za izbegavanje kontracepciju. Ispod, HelloFlodebunks zajedničke razloge zbog kojih neke žene biraju da izbegnu pilule za kontrolu rađanja.

Razlog broj 1: "Ne želim da se masti"

Prirast je, nekada davno, istinska briga za žene na pilulama. Ali ovaj specifičan neželjeni efekat je karakteristika ranijih verzija oralnih kontraceptiva. Danas, težine više nije legitimna strana effectfor pilula koje sadrže estrogena i progesterona, ali glasine i dalje izgleda da produži ovu ideju.

load...

Svi vaši opcije kontrole rađanja objašnjeno u 1 zgodno grafikonu

Razlog broj 2: "To bi me depresivno"

Kontraceptivne šrafovi sa svojim hormonima - To je ono što je trebalo da uradi, jer koristi estrogen i progesteron (ili kombinaciju ova dva) da suzbije ovulaciju. Oni zgusnuti se cervikalna sluz, što ga čini gotovo nemoguće za spermu da prođe u grlića materice, zato blokira trudnoću. Ali potencijal posledica dobrovoljno menjaju svoj nivo hormona je fluktuacija u svojoj prirodnoj hormonske ravnoteže, što bi moglo dovesti do depresije. Za žene uzimaju kontraceptivna sredstva, rizik od razvoja depresije povećava za 10 odsto.

Razlog broj 3: "Kontrola rađanja izaziva rak"

Istina je uzimanje oralnih kontraceptivnih pilula povećava rizik osobe za razvoj određenih vrsta raka, poput raka dojke. Po istom principu, takođe je istina da uzimanje oralnih kontraceptivnih pilula smanjuje rizik osobe za razvoj drugih vrsta raka, kao što su jajnika i materice.

Razlog broj 4: "Ne želim da stavim hemikalije u mom telu"

Svi smo čuli bar jednu prijateljicu reci: ". Moje telo treba odmor" koji su izloženi bilo kakve hemikalije ili hormonima radi svoj rizik, ali validnost "dajući svoje telo pauza" često osporava specijalisti. Kontrola rađanja radi na dnevni; ne nagomila u vašem telu tokom vremena. Čim čovek prestaje preuzimanja kontrole rađanja, hormoni napusti sistem i osoba je podložna trudnoće.

Kako kontrola rađanja može biti utiču na vaš san

Razlog broj 5: "Nisam u opasnosti za dobijanje trudna"

Dva od tri najveća razloga žene ne koriste contraceptivesinclude "A pogrešno rizik za trudnoću" i "retko odnos." U stvari, 36 odsto žena koje doživljavaju neplanirane trudnoće navode svoje razloge za ne koriste kontracepciju kao "misleći da nije mogao ' not get pregnant, "izgovor koji bi mogao pravilno, informativan seksualno obrazovanje očisti. Što se tiče "retko odnos" kao opravdanje, ponekad je bolje biti siguran nego žao.

Stephanie Osmanski

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Evo najboljih načina lečenja Bruisa

Post Zdravlje

Da li vam udobna hrana stvarno pomaže da se osećate bolje?

Post Zdravlje

Žene sa celiakijom su dvostruko veće da razviju anoreksiju

Post Zdravlje

Vaše telo ima ugrađenu kupatilu koja oseti povećanje telesne težine

Post Zdravlje

Može li novi, manje invazivni tretman fibroida materice uticati na plodnost?

Post Zdravlje

Kada rutinska laboratorija radi sve osim rutine

Post Zdravlje

Zašto imam bolno mokrenje posle porođaja?

Post Zdravlje

7 tajni za punije, deblje kose direktno od profesionalca

Post Zdravlje

Nakon što sam odrastao evangeličan, feminizam me je osnažio da se pozabavim svojom depresijom

Post Zdravlje

Da li biste trebali izbaciti kontrolnu kontrolu i umesto toga koristite aplikaciju?

Post Zdravlje

Na sedam načina zdravstvena zaštita Senata štiti žene

Post Zdravlje

Najveće mentalno zdravlje otkriva novi intervju Britnei spears