5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati | RS.burnbrightlove.com

5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati

5 zdravstvenih mita o čaju, moramo prestati verovati

Kao prvo: Dajmo caj kredit To je zbog. Što se tiče naše zdravlje, ima dosta istraživanja naglašavaju ovom piću, drugi po popularnosti u svetu, posle vode. Istraživanja su pokazala da čaj može pomoći u zaštiti srce, detoksikuje štetan chemicalsand smanjuje rizik od moždanog udara.

Ali ne verujte svemu što pročitate o čaju - kao što ovih pet zdravstvenih mitova za početak.

Postoje li stvarno nikakve beneficije za esperanto?

1. Mleko u čaj opoziva svojih prednosti zdravo za srce

Nedavna istraživanja opovrgava ovu teoriju. Studija objavljena u Journal of Agricultural and Food Chemistriclaimed da ista količina katehina (antioksidansi povezani sa smanjenim rizikom nekih kancera) je apsorbuje iz čaja sa milkas iz čaja bez.

load...

2. Crni čaj ima više kofeina od zelenog čaja

Vreme je da se pozdravilo nazad u toj prijatelja koji tvrdi da je zdravije od vas, jer je njen čaj je drugačije boje. Svi čaj ima kofein, a tu je i širok spektar. Mnogi faktori određuju određenu šolju čaja sadržaja kofeina, kao što su gde i kako je odrasla, goleminata na potpuno se gaje lišća i stil obrada. Pečenja, starenja i fermentacije procesi se sve niži sadržaj kofeina. Kako čaj je pivo je takođe značajna; što više kofeina čaj je pivo, sa više kofeina će imati. Studija u Journal of Analitical Tokicologifound nema korelacije između stila čaja (crnog ili zelenog ili belog ili šta god) i sadržaja kofeina.

3. Zeleni čaj će vas izgubiti težinu

Prema nedavnom video iz dobro zdravlje 24/7, katehini iz zelenog čaja pomažu da bi ste slimbi ubrzava metabolizam. Međutim, samo lab i životinje studije su pokazale da su komponente u debelom proizvodnji zelenog čaja smanjenje i povećanje masnoća i kalorija paljenju. Prema 2010. Pregledu u American Journal of Clinical Nutrition, njene težine-gubitak koristi za humansare manje ubedljiv.

Da, zeleni čaj - kao i drugi stilove čaja - dolazi sa nizom zdravstvenih prednosti, ali to definitivno nije "čudo" alat za mršavljenje senzacionalistički naslovi želi da poverujete. U stvari, neki čaj piju ko hodanje svoju zelenu potrošnju čaj bez jela izveštaj uznemiriti stomak.

load...

Kako Imajući to Pomoćni Cup of Coffee mogu uticati na period

4. Nana čaj se oslobodi svog bol u stomaku

Možda su ponuđeni šolju čaja nane da umiri sa stomakom, ali to nije stvarno najbolji izbor. Kod nekih ljudi, nana čaj (i nane uopšte) pogoršava GERD (gastrointestinalni refluks oboljenje, ili se ponavlja ti i ja heartburnto.) Ako imate grčeve u stomaku, ići za Čaj od đumbira umesto toga.

5. Detoks čaj ​​je bolje nego redovno čaj

Nutricionista Ana Tejlor je rekao Cleveland da takozvani detok čaj je verovatno da će pružiti svaku više istinski zdravlje benefitsthan zelenog ili crnog čaja. Jer mnogi od detoksikaciju čajeva na tržištu ciljati na tržište za mršavljenje, oni sadrže diuretične sastojke, kao što je list koprive ili maslačka list, ili laksativi, kao što je senna list. Dok one mogu dovesti do gubitka težine, to će samo biti privremeno zbog gubitka vode i tela otpada. "To ne olakšava povećanu sagorevanje masti", rekao je Tejlor.

Da li bi smartphone aplikacija diagnostiruet kože Rak?

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

10 načina da budeš odličan trans Alli

Post Zdravlje

Stigma oko IBS otežava ženama da se leče

Post Zdravlje

Da, fitness i vellness su zapravo feministička pitanja

Post Zdravlje

Ladi gaga odvedena u bolnicu u teškim bolovima

Post Zdravlje

Bojim se da sam prošla svoju hroničnu bolest svojoj djeci

Post Zdravlje

Da li je moj period normalan? koristite ovaj grafikon da biste saznali

Post Zdravlje

Moramo razgovarati o materinstvu za osobe sa invaliditetom

Post Zdravlje

Pregled svih načina na koji su vaša zdravstvena prava ugrožena ove sedmice

Post Zdravlje

Šta je preeklampsija, i šta to znači za vašu trudnoću?

Post Zdravlje

4 erogene zone koje nisu G-spot

Post Zdravlje

Iudovi će tek biti skuplji

Post Zdravlje

Moja celiakija bolest me je učinila tako da se uplašila hrane koju sam prestao da jedem