6 načina eteričnih ulja mogu teško da štete | RS.burnbrightlove.com

6 načina eteričnih ulja mogu teško da štete

6 načina eteričnih ulja mogu teško da štete

Eterična ulja su tu prilično zauvek, ali je nedavno da su bili uživajući u renesansu vrsta. U poslednje vreme, naši social media feed je poplavljeno sa prijateljima i porodicom preporučuje jedan brend eteričnih ulja ili drugo, tvrdeći da mirisne lek Alls su odgovor na sve ono što nas tišti. I da, eterična ulja su (uglavnom) svi prirodni i oni imaju neke dokazane koristi - ali to ne znači da nemaju opasne elemente za njih.

Evo nekoliko smernica koje treba imati na umu pre nego što se na internetu je reč i koristiti esencijalna ulja na sebi, svoju decu ili kućne ljubimce.

1. Kože obojenost, paljenje i rane

Neka esencijalna ulja može izazvati da se spali na suncu. Pre nego što krenete na plažu ili u solarijum, uverite se da nemate fotosenzitujućih Oilon vašu kožu. Reakcije može da varira od promene boje do curi opekotine. Da li je vaš prijatelj prodaje ulja napomenuti da? Fotosenzitujućih ulja uključuju, ali nisu ograničeni na:

load...
 • Bergamot eterično ulje
 • Etarsko ulje limuna
 • Lime eterično ulje
 • Kima eterično ulje
Više: 15 Mindful načina da Make Stres Prošetaj

2. Opasnost za bebe i trudnice

Bebe, trudnice i dojilje treba da koriste izuzetno oprezni. Kada je reč o bebama, deci, trudnicama i dojiljama, ulja treba snažno razblaženi - kao što je jedan odsto etarskog ulja u bezbednom nosača ulja, kao i kokosovog ulja. Ruzmarina i klasa lavande nikada ne treba da se usedon trudnice, čak i razređene. Nemojte koristiti ulja uopšte na bebe mlađe od godinu dana starosti. Vaš najsigurniji ulog je da se držimo proizvoda napravljenih specijalno za bebe i trudnice, umesto što nešto na svoju ruku ili pomoću nerazređene ulja. Nacionalno udruženje za promovisanje holističkog Aromaterapija preporučuje da trudnice izbegavaju sledeće ulja, između ostalog:

 • Sage eterično ulje
 • Mugvort eterično ulje
 • Estragon eterično ulje
 • Zimzelena eterično ulje

3. Iritaciju kože i svrab

Kap pepermint ulje na vratu mogu pomoći glavobolju - ili mogu izazvati ozbiljnu iritaciju kože. Mnogi ulja iritiraju kožu kada se primenjuje nerazređena. Da li je mali test spot pre nanošenja ulja na kožu, čak i kada su razblaženi u vlaži nosača ulja. Nemojte pretpostaviti da je svaki ulje je sigurno da se direktno odnosi na vašoj koži. Ovo su samo neki od ulja koja mogu da izazovu iritaciju kože:

load...
 • Lemongrass eterično ulje
 • Cimet list eterično ulje
 • Citronela eterično ulje
 • Bai eterično ulje

4. Opasnost malim kućnim ljubimcima

Eterična ulja nisu bezbedni za kućne ljubimce. Osim ako imate vrlo velike životinje, kao konj, ne pokušavajte korišćenja eteričnih ulja na vaše kućne ljubimce. Koristite samo osnovne naftne proizvode pod nadzorom veterinara.

Kako Joga pomaže Treat Mi Vaginismus

5. Opasne interakcije sa nadograđuju postojećim uslovima

Čak i udisanje neke ulja može izazvati neželjene efekte za ljude sa zdravstvenim problemima. Nemojte koristiti ulja na ljude sa nadograđuju postojećim uslovima, kao što su astma ili srčanih problema, osim ako radite sa obučenim Aromatherapist. Training Aromaterapija podrazumeva 200 ili više sati nastave i uključuje učenja hemije i farmaceutske interakcije. Ne uzimajte reč svog prijatelja za njega samo zato da prodaju ulja.

6. Bolesti ili smrti kada se proguta

Stvarno hardcore bitne entuzijasti nafte uzeti ulja usmeno. To nije nešto što svakodnevno neophodan ventilator ulje treba probati. Ulja poput Penniroial i zimzelena može biti fatalno ukoliko se proguta. Neki toksični oilscan uzrok pobačaja kada se proguta. Drugi mogu postati veoma iritira kada sam držati na polici predugo. Preskočite oralnu upotrebu, osim ako koristite ulja pod nadzorom medicinskog stručnjaka.

Nemojte se plašiti da koristite esencijalna ulja, ali koristite ih mudro. Uvek držite ulja van domašaja dece. Tretiraju ih kao što bi bilo koja vrsta medicine. Istraživanje bilo eteričnih ulja i kombinuje pre nego što ih koristite - kao sa drogom, ulja imaju različite hemijske Makeups i različitih potencijalnih neželjenih efekata. Ako ste nervozni, početi samo sa difuzorom. Možete uživati mnoge prednosti eteričnih ulja, bez potrebe da ih koriste direktno na vašem telu.

Iznenađujuće Health Benefits of Spring-čišćenje prema doktora

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto sam došao u ovu sobu?

Post Zdravlje

Da, osobe sa invaliditetom imaju seks i zaslužuju seksualni odnos

Post Zdravlje

9 savjeta koji će vaš sledeći pokret biti još bolji i prijatniji

Post Zdravlje

Obećavajuci novu vakcinu mogla bi koristiti sopstvene ćelije za borbu protiv raka dojke

Post Zdravlje

Zašto žene preskočite ključnu rehabilitaciju srca

Post Zdravlje

Moji 35-godišnji gospođice se očigledno smatraju starim od strane mojog OB-gina

Post Zdravlje

Ti brendovi joge su bolji od lululemon-a i jeftiniji

Post Zdravlje

Ne znamo koliko ljudi umire od porođaja u SAD - to je problem

Post Zdravlje

10 najboljih fitness kanala za IouTube kada nemate vremena za teretanu

Post Zdravlje

Ne treba mi medicinska tranzicija da bih dokazao da sam muškarac

Post Zdravlje

Ženski lekari štede više života od muškaraca, ali su i dalje plaćeni manje

Post Zdravlje

Objašnjeni su neregularni periodi: najčešći razlozi za koje je vaš period MIA