6 stvari koje nikada niste znali da menopauza može učiniti vašoj vagini | RS.burnbrightlove.com

6 stvari koje nikada niste znali da menopauza može učiniti vašoj vagini

6 stvari koje nikada niste znali da menopauza može učiniti vašoj vagini

Ako ste žena koja se približava menopauzi, vi verovatno imate neka pitanja o tome šta je u prodavnici - ne zato što menopauza se ne govori (mislim da smo svi videli jednu previše ROM-coms sa žensku ulogu će kroz " menjaju "), već zato što se često diskutuje u jednom od dva načina: Abstract ili giperboličeskih.

9 stvari koje svaki menopauzi će sigurno želeti da imaju pri ruci

Realnost je menopauza može biti različit za svaku ženu. Naravno, postoje neke opšte univerzalne neželjeni efekti kao što su vrucine da većina žena iskustvo u ovom trenutku - Oni su kliše sa razlogom. Ali takođe postoji veliki broj izmena žene idu u menopauzi jednostavno nisu svesni, a mnogi od ovih promena dogoditi vagine.

load...

Radoznalost uvređen? Evo nekoliko verovatno nije shvatio menopauzu mogao u svoje Nether regionima.

1. Promenite svoju boju

Vagine su kao pahulje (to je divna metafora, zar ne?) - ne postoje dva podjednako. Dakle, naravno, boja varijacije od žene do žene je normalno. Ne postoji standardna boja vagine treba da bude, a boja počnete sa možda čak biti onaj koji završi sa. Prema rečima dr Majkla Krichman, MD, ginekolog i izvršni direktor Southern California Centra za seksualno zdravlje, smanjuje estrogen tokom menopauze mogu da izazovu žene vaginu da postane lighteror tamniji u hladu nego što je bila pre menopauze.

2. Zato što se dobiti manje

Pa, na neki način. Dr Nada Ricciotti, MD, ginekolog i Harvard Medicinska škola profesor, izbegava stereotip da žene vaginu u osnovi shrivels tokom menopauze. Međutim, ona ne objašnjava da je vaginalni kanal (i njegova ulaz) može suziti tokom menopausedue smanjene estrogena i protok krvi - posebno za žene koje nemaju seks na redovnoj osnovi. "Vagina je 'koristi ili izgubi" mesto ", rekla je Dan žena je. "Čin ima odnos podstiče protok krvi u vaginu i održava ga zdravim."

load...

14 emotivne faze menopauze

3. Thin vaginalno tkivo

Sećaš se kako smo pričali o padu nivoa estrogena u menopauzi? Prema rečima dr Nanci Phillips, MD i Gloria Bachmann, MD, ovo smanjenje estrogena može prouzrokovati tkiva vagine, klitorisa i usne da postanu delikatan i tanak. To može dovesti do bola tokom seksa za neke žene.

4. Rezultat in vaginalnom atrofiju

Pomenuti stanjivanje zatim može dovesti do sušenja, što zauzvrat dovodi do upale. Dakle, doduše, ovaj deo nije najveći. Ali nisu sve žene doživljavaju simptome vaginalne atrofije tokom menopauze, što znači da je moguće da ovo neće biti problem za vas uopšte. Međutim, ako je, možete da doživi vaginalni gori, sekret, suva i svrab, kao i urinarne hitnost i druge neprijatnosti. Postoje tretmani dostupni za rešavanje određenih simptoma, mada.

5. Dajte mu prepoznatljivu miris

Ne samo da se tkivo u vaginu tanka tokom menopauze, ali to tkivo postaje manje kisela. Univerzitet Kalifornije u Berkeleilinks ovih promena na moguću uptick u vaginalni miris tokom menopauze. Tipično, oni navode, žene prijavljuju smrdljivu, vodene pražnjenja. I mada pražnjenje je potpuno normalna nusproizvod vagine, posebno oštar pražnjenja uvek treba obratiti lekaru kako bi se isključila infekcija. Srećom, aktuelna estrogena može uvuče ovaj problem u korenu za menopauzi.

5 stvari koje žele ljude shvatio o tome da li vaginu

6. Neka bude teže pogoditi veliki "O"

Oish, znam - niko ne želi da čuje ovo. Međutim, fiziološke promene smo govorili (posebno smanjenog dotoka krvi u regionu) znači da je u menopauzi vagini ne može biti pogodna za vrhunac. "Vi se može koristiti do 30 orgazama za noć, ali realnost je da je u toku i posle menopauze, možda ćete morati da radimo malo teže da imaju jedan ili dva", kaže psiholog i seks pedagog Dorree Lin, dr

Ovaj post je doveo do vas kao deo pod pokroviteljstvom reklamnog saradnje.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto je nožni celulitis više nego samo obična infekcija kože

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

Moj partner je koristio moj undiagnosni bipolarni poremećaj da me gasi

Post Zdravlje

Zašto je težina neizrečen problem u transrodnoj zajednici

Post Zdravlje

Istina o tome šta se dešava sa vašom vaginom tokom i nakon menopauze

Post Zdravlje

Evo šta se stvarno desi vašem telu kada držite u pitu

Post Zdravlje

4 joga pozira koja dolaze sa strane toniranih butina

Post Zdravlje

Sada je stvarno dobar trenutak za davanje krvi

Post Zdravlje

Zašto žene preskočite ključnu rehabilitaciju srca

Post Zdravlje

Treba li da brinem o osteoporozi?

Post Zdravlje

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zakaže tuberkulozu

Post Zdravlje

Zašto bi trebali razgovarati s vama tokom treninga