6 stvari koje vaš gino želi da prestaneš raditi, kao sada | RS.burnbrightlove.com

6 stvari koje vaš gino želi da prestaneš raditi, kao sada

6 stvari koje vaš gino želi da prestaneš raditi, kao sada

Iako je većina nas ne Radujem se našem godišnjem posetu našoj OB-GIN, svi smo žudnje uveravanja da je sve tamo radi kao fino podešen mašina. Ipak, nekoliko minuta (najviše) da ste dodeljena sa GINO svake godine - to jest, kada se naselili se od stremena - ne uvek dozvoljavaju da pitaš svako pitanje možda imate o svojoj dami bita. Tako smo stigli od na vrh OB-GINs saznati neke od navika koje žele da se probije zarad našeg seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Slacking na vaše zdravlje

Naravno, svaki lekar će očekivati da si na vrhuncu svoje karijere kada je u pitanju zdravlje i blagostanje - i nema izuzetak kada je u pitanju reproduktivno zdravlje.

"Uravnotežena ishrana, vežbanje u umerenosti, adekvatno sna i smanjenje stresa sve poboljša svoju opštu reproduktivno zdravlje, pa čak može poboljšati šanse za trudnoću," doktor Alison Zimon, reproduktivni endokrinolog i ko-medicinski direktor atCCRM Boston kaže.

load...

Alkohol i pušenje takođe i imati negativan uticaj na zdravlje. "Alkohol može da utiče na rani razvoj deteta tokom trudnoće, pa svaka žena koja pokušava da zatrudne treba da se uzdržavaju od alkohola što je više moguće kako bi se izbeglo nehotično izlaganje fetusa tokom rane trudnoće." Pušenje je očigledno ne, bez obzira da li ste TFD (to jest, "pokušavaju da zatrudne"), kao što je pokazano je da negativno utiče na razvijanje jaja i povezana je sa većim šansama za pobačaj i neplodnost ", objašnjava Zimon.

Ne puni svoj doc na na medicinskoj istoriji

Vaši zdravstveni kartoni i medicinska istorija od lekara koje ste prethodno videli su veoma važni za svaki novi zdravstveni radnik da razume. "Ovo mu omogućava ili joj da u potpunosti procene svoje faktore rizika i najbolje odrediti korake u proceni i lečenju", kaže Zimon. "Na primer, ponekad pacijenti neće otkriti da su imali prethodno pobačaja ili prekida ili da su imali kao pre Deluke što je klamidija." Zbog svih tih situacija može biti povezana sa komplikacijama, veoma je važno da date sve doktore pravilno update.

load...

Odričući kondome sa novim partnerima

"Kondomi su najbolji način da se spreči seksualno prenosivih infekcija, trudnoća i infekcije HIV", kaže dr Šeri Ros, an OB-GIN i stručnjak za zdravlje žena u Santa Moniki, Kalifornija i autor ofShe-Ologi. "Korišćenje kondoma takođe pomaže u sprečavanju bolesti HPV-povezana, kao što je rak grlića materice." Iako oni nisu 100 posto efikasna protiv svih infekcija, oni vam ne daju najbolju fotografiju na sprečavanje problema.

Ispiranje

Uprkos onome što ste možda čuli ili pročitali, ispiranje je definitivno ne, kažu stručnjaci. Možda zvuči kao nešto što će "kada očistite" ili napraviti mirišeš bolje, ali aktivni sastojci koji se koriste u većini Douches zapravo može poremetiti zdrave vaginalni sekret i pH ravnoteže, stvarajući kvasac ili bakterijske infekcije, umesto, kaže Ros - i ne neko želi to.

Uzimanje suplemenata bez konsultovanja doc

Ovih dana, možete uzeti skoro sve preko dodatka over-the-counter - a vi ni ne moraju da idu u apoteku da ih. U stvari, čak i vaš ugao prodavnica može prodati proizvod koji claimsto bude dodatak. Ali, nisu svi dodaci su stvoreni jednaki, a mnogi su u kombinaciji sa punila sastojcima da bi verovatno ne žele da proguta. Osim toga, mnogi suplementi nisu bezbedni tokom predrazumijevanju i ranoj trudnoći, Zimon dodaje. Zbog toga je veoma važno da pregledate sve lekove sa svojim doktorom kako bi bili sigurni da su suplementi nisu povezani sa rizikom ili štete.

Razmišljanja ne može da zatrudni tokom menstruacije

Najnovije vesti: Možda je retko, ali je potpuno moguće "ako imate kratak interval između svakog perioda, što znači da rano ovulaciju u ciklusu", kaže Ros. "Na primer, sperma živi oko tri dana, tako da ako imate seks šestog dana od menstruacije i ovulacije na dan devet, mogli zatrudneti." Sada znate!

Bi Jenn Sinrich

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Čelzi Klinton želi svaku mladu ženu u Americi da zna

Post Zdravlje

Šta treba razmotriti pre nego što dobije trajnu šminku

Post Zdravlje

Kompletan vodič za psorijazu i kosu

Post Zdravlje

Skoro 40 odsto milenijumskih žena ne govori o tome sa svojim partnerima

Post Zdravlje

Možete li zapravo zavisiti od dijetalnog kokaina?

Post Zdravlje

Da li pijenje alkohola zaista poboljšava vaše veštine stranih jezika?

Post Zdravlje

Zašto možda želite da razmislite dva puta pre nego što se oslonite na aplikaciju za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

10 vežbanja konopca jer je zabavno kardio i dalje

Post Zdravlje

Kako postupati sa emocionalnim jelom tokom praznika

Post Zdravlje

Zašto bi trebali razgovarati s vama tokom treninga

Post Zdravlje

Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta

Post Zdravlje

Neverovatno bizarna stvar koju neki trudni ljudi žude