6 uzroka vaginalnog mirisa - jer ne, niste sami | RS.burnbrightlove.com

6 uzroka vaginalnog mirisa - jer ne, niste sami

6 uzroka vaginalnog mirisa - jer ne, niste sami

Ženski miris, nažalost, je jedna od onih stvari koje je obavijeno misterijom, što čini većina od nas se osećaju kao da smo nekako hodaju stazom sama kad god nešto smrdi isključen. Ovo verovatno potiče od činjenice da je naša vaginasand mirisi oni emituju nisu baš nešto želimo da razgovaramo o happi hour ili tokom večere - ali istina je ženskog roda miris je činjenica života i dešava se svima.

Evo šta treba da znate: Svi mi imamo jasnu "brend" koji je kombinacija prirodnih bakterija koje žive u našim vaginalnih traktu, ishrane, higijene, odeće izbora i žlezde sekreta. Kada vaš lični miris iznenada se okrenuo na gore, vredi obratiti pažnju na, čak i ako je malo uznemiruje. Da, možda bi trebalo da ignoriše miris i samo moli da ode LOL, ali je veoma važno da se ne pere sa - promena u mirisu može zapravo biti pokazatelj da ste dobili neki zdravstveni problemi dešava.

load...

Evo pet najčešćih razloga (i jednog manje zdravom razumu) miris vašeg vaginamight počinju da se menjaju.

1. Bakterijska vaginoza

Bakterijska vaginoza zvuči kao veliki, strašne staze, ali je zapravo vrlo česta. U stvari, BV je najčešći uzrok vaginalnog mirisa u skladu sa klinike Maio. Svaka vagina je ispunjen prirodnih bakterija i BV je jednostavno prerastanja te bakterije. Prema rečima dr Meri M. Gallenberg, Ob-GIN na klinici Mejo, većina žena u reproduktivnom godina doživeće najmanje jedan slučaj BV. Uzrok je nepoznat, ali nezaštićeni seks i često ispiranje može da vas staviti na većem riziku. Drugi simptomi uključuju svrab, bol i pražnjenje.

Dr Nesochi Okeke-Igbokve, interna medicina lekar sa sedištem u Njujorku i lekar na NIU Langone Medical Center, potvrđuje, "BV je infekcija izazvana prekomernim određenih bakterija u vaginu. BV-om može prouzrokovati ribu, neprijatnog mirisa pražnjenje. To miris je obično najizraženiji nakon seksualnog odnosa. "

Neki slučajevi BV će nestati sami, ali Planned Parenthood recommendsthat sve žene sa BV simptomima poseti svog lekara za lečenje da se spreči retke, ali ozbiljne komplikacije. Tretman za BV je obično antibiotici.

load...

Da li Ženski maramice i ispiranje stvari Bezbedan za svoju vaginu?

2. Kvasac infekcija

Infekciju je takođe veoma česta (i veoma neprijatno!). Oni predstavljaju nalik BV, uz dodatak guste, bele pražnjenja. Ali, ovde je trik: Kvasac infekcije su često lako propustiti jer nemaju veoma jak miris.

Infekciju je veoma česta gljivična infekcija izazvana prekomernim od kvasca se zove Candida, objašnjava Okeke-Igbokve.

"Vaginalni sekret povezana sa kvascem infekcija obično imaju izgled kućica cheeselike i može biti bez mirisa, ali ponekad može da proizvede blagi miris koji u suštini miriše na hleb ili kvasac", dodaje ona. "Prateći simptomi infekcije kvasca mogu uključivati vaginalnu svrab, crvenilo, peckanje i bol prilikom mokrenja ili polnog odnosa. Ove infekcije su tretirane sa antigljivičnim lekovima."

Kvasac infekcije ne zahtevaju antibiotike i umesto može biti tretiran sa on- ili tri jela vaginalnu antigijivičnim tretmana. Vaš lekar može da preporučiti jednokratnu oralni antigljivično tretman a. Tretman za kvasac infekcija je postala veoma jednostavna i može čak da se kupi preko pulta. Većina ovih tretmana imaju tendenciju da krenu naopako, tako da je bolje da ih koriste preko noći. Gallenberg preporučuje posete lekaru ako se doživljava ovih simptoma, ali nikada nisu dijagnostikovan infekcije kvasca ili ako lečenje ne reši simptome ili dobijate četiri ili više infekcija u jednoj godini.

3. Polno prenosive infekcije

Neki PPI može da izazove ženski miris, Najčešće su klamidiju i gonoreju. Obe bolesti su česte i lako leče, ali može izazvati ozbiljne komplikacije ako se ne leci. Nažalost, oba su često nedijagnostikovan jer oni mogu ili ne mogu proizvesti simptome. Najčešći simptomi klamidija i gonoreja uključuju bolno mokrenje i pus-kao pražnjenje, iako je neprijatan miris je često prisutan kao dobro.

To nije sve - "Trihomonijaza je seksualno prenosiva bolest koju izaziva parazit Trichomonas vaginalis," Okeke-Igbokve nastavlja. "Žene inficirane to može imati zelenu sekret sa neprijatnim mirisa miris praćen bolom prilikom mokrenja. Ova infekcija je takođe leči antibioticima."

Obratite se lekaru odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma i izbegne rizik od uzdržavanje od upotrebe ili zaštitu tokom seksa.

Sledeće: zapaljenje male karlice

1 od 2Tagged u
load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Čelzi Klinton želi svaku mladu ženu u Americi da zna

Post Zdravlje

Vaš prvi pogled na naslovni naslov knjige helloflo (plus pitanja i odgovori sa autorima!)

Post Zdravlje

Dišorfija tela je više nego samo nisko samopoštovanje

Post Zdravlje

Ako ništa ne radi na tretmanu vašeg perioda, ablacija endometrijuma može biti opcija

Post Zdravlje

9 žena o tome kako je meditacija promenila svoje živote

Post Zdravlje

Najbolje aplikacije za reproduktivno zdravlje sada kada smo u osnovi naši

Post Zdravlje

Ne volim svoje telo svaki dan - evo zašto je to u redu

Post Zdravlje

Možeš li zaista da zavisiš od balzam za usne?

Post Zdravlje

Kriza plodnosti se trenutno dešava u Florinu, Michigan

Post Zdravlje

Labiaplastija u usponu u nama

Post Zdravlje

Čula sam trening nakon moje petog bebe, a rezultati su bili dramatični

Post Zdravlje

Molimo da ne jedite placentu