6 znaka rane trudnoće na koje treba obratiti pažnju | RS.burnbrightlove.com

6 znaka rane trudnoće na koje treba obratiti pažnju

6 znaka rane trudnoće na koje treba obratiti pažnju

Od trenutka kada žene u pubertet, to je kao da smo postali lični istražiteljima o tome da li ili ne da smo trudni. Mnogi od nas preduzeti mere kontrola rađanja i dalje drže dah svakog meseca čekaju naši periodi da stigne, a drugi koji sprovode trudnoće izgled najmanjih znakova koji su možda zamišljenih.

Bez obzira da li ste u prvom kampu, odnosno drugom, možemo se složiti da bi verovatno znate pre nego kasnije, ako bismo mogli biti trudni. Iz tog razloga, razgovarali smo sa lekarima o tome šta simptomi najčešće ukazuju na trudnoću.

load...

Prvo, pre nego što paniku ili uzbudjuj ili neka kombinacija ova dva, važno je imati na umu da ne reaguje svako na isti način na ostala trudna.

Ove Proizvodi za domaćinstvo Could Cause defekti

Prema rečima dr Grace Kong, kao OB-GIN na Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, California, svaka žena je različita, u smislu onoga što kombinacija simptoma ona može ili ne može osetiti tokom rane trudnoće. I ne samo to, već svaka trudnoća može imati različite simptome u iste osobe, dodala je ona. Dakle, samo zato što niste dobili jutarnje mučnine tokom trudnoće sa prvim detetom, to ne može biti slučaj sa drugom.

Evo nekoliko rani znaci trudnoće i kada da posetite lekara.

Propustio rok

Počećemo sa najočigledniji. Propušteno ili kasno perioda, što je ono što traži većina žena da uradite test na trudnoću. Ako je pozitivan, zakažite termin sa svojim lekarom.

Ako je pozitivan, a ti doživljava neke neobične simptome, poput jakog bola ili obilnih krvarenja, Kong je rekao da treba da se proceni od strane lekara odmah da se uverite ne postoji briga za abnormalne trudnoće, kao što je vanmaterične trudnoće ili njegov pobačaj.

load...

Neredovnih menstruacija Objasnio je: 8 razloga zašto menstruaciju Gone MUP

"Sve dok pacijent je 'niskog rizika' - ne na recept lekova, bez istorije zdravstvenih problema i bez komplikacija sa prethodnim trudnoćama - onda je najbolje da ode kod lekara oko 6 do 8 nedelja trudnoće," dr Elizabet Zapad, jedan OB-GIN na Miler deca i ženske bolnice u Long Beach, California, kaže SheKnovs.

Ali Zapad savetuje da bi bilo pacijenti sa zdravstvenim problemima ili drugim pitanjima vidi njihov lekar ranije kako bi se osiguralo da čine sve što mogu da optimizuju trudnoću.

Breast nežnost

Oba Kongu i Zapad reći da poveća osetljivost dojki i oticanje može biti rani znak trudnoće. Naravno, promenljive hormoni mogu da izazovu promene u svojim grudima tokom celog meseca, ali ako se osećate posebno osetljivi, to može biti signal nešto više.

Evo zašto tvoje grudi Can Feel Lumpi One Veek & Sensitive na Nekt

Umor

Naravno, svi smo umorni sve vreme, ali ako se osećate ektratired i ne mogu da shvatim zašto, to može biti rani simptom trudnoće, koji Kong, kaže se predstaviti na početku. U stvari, kao što je Zapad ističe, umor mogao postaviti pre nego što ste još propustili period.

Mučnina

Kao trudnoći hormoni povećavaju, što može dovesti do mučnine ili povraćanja, kaže Kongu. Prema zapadu, ova faza trudnoće najčešće se dešava pet do šest nedelja nakon začeća, a uprkos tome što se zove "jutarnja mučnina," ona se može javiti u bilo koje doba dana ili noći.

Averzija prema hrani i / ili mirisa

Neki pacijenti iskuse aversions hrane i osetljivost na mirise vrlo rano u trudnoći, objašnjava Zapad. Dakle, ako ste normalno sve o mirisu pečenje hleba, ali odjednom čini ti bolesni, to može biti znak.

Krvarenje i grčevi

Da, ovo zvuči kao period, ali to nije. Prema Kongu, mala količina mrlja i grčeva se mogu javiti kao embriona implantata isuviše materice obloge.

Kada ste u nedoumici, nema ništa loše u tome brzo at-home pregnanci test. Niko ne voli piški na štap, ali to je potpuno vredi da stavi svoj um voljno.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Zašto je siva anatomija moja komforna tv emisija

Post Zdravlje

Da li znate od čega je napravljen tampon?

Post Zdravlje

Kakav je dogovor sa supresijom menstruacije?

Post Zdravlje

Zašto je manje učenika u srednjoj školi imalo velike koristi

Post Zdravlje

Ja sam hiker, kamenac, kajak - i ja sam debeo

Post Zdravlje

5 (više!) Koristi za kontrolu rađanja koja nemaju nikakve veze sa seksom

Post Zdravlje

Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama

Post Zdravlje

Zašto bi trebalo dva puta razmisliti o novom testu DNK za bolesti

Post Zdravlje

Da li je IBS ili Crohn napraviti analni seks nemogućim?

Post Zdravlje

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Post Zdravlje

Da li bellibands stvarno pomažu nakon trudnoće?