7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali trebali) | RS.burnbrightlove.com

7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali trebali)

7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali trebali)

Naša osećanja o tome da decu može biti ne odmah ili daleko u budućnosti ili nikada. Ili možda apsolutno znam da želiš da zatrudniš-i uskoro. U svakom slučaju, važno je da znaju znake neplodnosti, jer često mogu da ukazuju na veći problem koji može uticati na opšte zdravlje, bez obzira da li su deca vaš cilj ili ne. "Ako mislite da nešto nije u redu, slušaj svoje telo. Razgovarajte sa svojim lekarom da li želite da zatrudnite ili ne ", savetuje Meike Uhler MD, specijalista za plodnost sa plodnost centara Illinois.

Mi smo sastavili listu koji je iscrpna-Za više informacija, uvek treba da razgovarate sa svojim lekarom lično-ali to ne udari na neke od najvećih znakova koji bi trebalo da oraspoložiti oči i da znaš da je vreme da se imenovanje.

load...

Menstruacije su neobično Bolno

Samo da znaš, ne bi trebalo da očistite svoj kalendar kada menstruacija dolazi zato što znate da ćete biti u krevetu u agoniji. U stvari, to može biti znak endometrioze, kaže dr Uhler. I ne govorimo malo malaksalost tu i tamo, ali "dovoljno bol da utiče na vaš način života. Vi ne mogu da rade ili da stvari obično radiš ", kaže ona. Uslov, što se dešava kada se obloga materice (endometrijuma tkiva) raste izvan nje, utiče do polovine neplodnih žena, prema Američkog udruženja za reproduktivnu medicinu. Pilule hormonski nataliteta je jedan tretman. Razgovarajte sa svojim lekarom ukoliko je period bol je petljao sa sposobnošću da živi udobno-to ne mora da bude tvoj normalan.

Ruke i noge su uvijek hladna

Ako su vaši ekstremiteti su stalno ledena, odgovor je ne nositi rukavice i mutne čarape. Get iour nivo hormona štitaste žlezde proveriti pre. Hladne noge i ruke su jedan od znakova hipotireoze (ili Underactive štitne žlezde), kaže dr Uhler. To može da dovede do nepravilnog ovulacije i uticati na menstrualni ciklus. Test krvi će reći svom lekaru ako ti nivoi su normalni. Drugi znaci: zatvor, zaboravnost, suva koža, i koji su neobično umoran.

load...

Vaš period je MUP-ili konstanta

Dok možete osetiti sreću da preskočite period (ili pet), koji može biti znak onoga što doktora zovu "ovulacije disfunkcija." Tvoj jajnika mora da oslobodi jaje da bi se oplođena, a ako ne ovulacije uopšte , nećete dobiti menstruaciju, objašnjava dr Uhler. Ako imate cikluse koje su duže od svakih 35 dana, trebalo bi da na pregled, kao i ako je vaš period MUP potpuno. Takođe, imajte upozoriti ako dobijate menstruaciju suviše često to je svakih 21 dana ili manje, jer to može biti još jedan znak problema sa ovulacije.

7 Najbolja free Medicina aplikacije za žene

Bradavice su Leaking

Ako nisi trudna ili dojilja, Nada bi trebalo da izlazi iz vaših bradavica. Ako su curi tečnost, to može biti znak stanja koje se zove hiperprolaktinemija, što znači da ste telo proizvodi previše za dojenje hormona prolaktina. Uzroci mogu da se kreću od štitaste problema na lekove u (normalno) benigni tumor na vašem hipofize. Kada su visoki prolaktin nivoa, to utiče na hormonsku ravnotežu i može reći svoje jajnike da ide na pauze. Ne stidite se zbog pominjanja bilo čudno simptome na vaš ginekolog-Verujte nam, oni su sve čuo. Jednostavna analiza krvi Can Identifikacioni ovaj problem, a lekovi mogu tretirati većinu slučajeva.

Ti si veoma Gojaznost

Ako je vaš BMI je 30 do 40, vi kvalifikuje kao gojazni, što može da ugrozi plodnost, prema Američkog udruženja za reproduktivnu medicinu. Oni napominju da gojaznost je uzrok šest odsto neplodnosti. Reproduktivni hormoni mogu se čuvati u telesne masti i nered sa područja mozga koji govori svoje jajnike da je go-vreme, pa ako ste težak za bebu ili znate da će se u narednih nekoliko godina, razgovarajte sa svojim doc ako vi zabrinuti da vaša težina može da smanji šanse za začeća.

Ti Sprouting Dlake

Kosa raste obilato u mestima gde ne bi očekivali (kao na licu), ili ga izgubi u iznenađujuće mestima (kao tvoja glava) se Hallmark simptomi PCOS, ili sindrom policističnih jajnika (to je takođe obeleženo akni i sumnjivo perioda). Uslov znači da vaši reproduktivni hormoni su van Vhack, koji mogu oslabiti sposobnost tvoji jajnici i to ili oslobode jaje. "PCOS je jedan od najčešćih, ali se mogu lečiti uzrok neplodnosti kod žena", prema Vomenshealth.gov. Meds poput kontrole rađanja mogu pomoći upravljati stanje, što se može postizanje telesnu težinu.

Imate Istorija gonoreje

Zajednička seksualno prenosiva bolest može doći sa nekoliko simptoma: gori dok pišaš, abnormalan količinu vaginalni sekret, i krvarenje sredinom ciklusa. Ali, nažalost, prema CDC, većina žena nemaju simptome. Koloni Std može dovesti do bol u karlici, neplodnosti, i uzrok ožiljak koji blokira jajovoda, koji sprečava jaje i spermu od sastanka na prvom mestu. Ako vaš ob ne pominje skrining za gonoreju tokom godišnjeg izbora, a ti se brineš možda biti u opasnosti, budite sigurni da zamolim da se testira.

Simple načina da držiš Ladi Parts Healthi

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Treba li da brinem o osteoporozi?

Post Zdravlje

Šta je transfuzija od dvoje do dvoje?

Post Zdravlje

Ova vrsta datuma može da vas zaljubi - ali postoji ulov

Post Zdravlje

Šta je dobrotvorna arhitektura i da li zapravo radi?

Post Zdravlje

Da li su sportska pića dobra opcija za dehidrataciju vezanu za bolesti?

Post Zdravlje

Moraju biti opremljeni tehnički proizvodi za trudnice

Post Zdravlje

Neki saveti o pronalaženju odgovarajućeg Binder-a

Post Zdravlje

Problem sa veganskim blogerima koji uče žene kako da zaustave svoje periode

Post Zdravlje

9 savjeta koji će vaš sledeći pokret biti još bolji i prijatniji

Post Zdravlje

Ono što stvarno voli da ima stanje kože u doba instagrama

Post Zdravlje

Da li je moja navika kafe bacila moje hormone?

Post Zdravlje

Da li je važno koliko dugo čekamo da peremo naše posteljine nakon seksa?