Aktivizam umor i mentalne posledice svih tih marševa | RS.burnbrightlove.com

Aktivizam umor i mentalne posledice svih tih marševa

Aktivizam umor i mentalne posledice svih tih marševa

Od Donald Tramp je preuzeo dužnost pre manje od šest meseci, žene, imigranti i mnoge druge grupe marginalizovanim Amerikanaca su izašli na ulice, jer su njihovi glasovi se ne čuje u Ovalnoj sobi. Ali protestuju gužve izlaze iz aerodromskih terminala su dolazili i odlazili, i ničiji pletenje Pink Pussi kape više - gde to ostaviti Amerikanaca, mentalno? Da li ćemo biti u stanju da pozove taj isti žar dve ili tri godine od sada, kada je ova uprava, bez sumnje, predlaže zakone kao gnusni kao i zabranu imigranata iz muslimanskih čine većinu zemalja?

Do sada, ova predsednik je uspela da izazove ogromnu iznenađenje da prelazi rasne, socio-ekonomske i rodne linije. Jedan član otpora sadašnjoj upravi, Helene Cohen Bludman, prati svoje aktivističke korene skroz do Votergejt skandala, kao rezultat toga je demonstriralo u protestima kao student na Univerzitetu Džordžtaun. Ona je ostala uključena volontiranjem u lokalnim biračkim mestima, ali je 2016 izborni ciklus je bila prilika da se nastavi aktivniju ulogu, prikazujući i telefon bankarstvo za Clinton kampanju.

load...

Šta možemo naučiti iz bliskoistočne žena borba za reproduktivno Care

"Nakon izbora, osećao sam se kao nešto otvorio u meni koja je imala leži uspavan godinama, samo sada je 10 puta jači. Osećao sam se bes da naša zemlja je dovela u živo blato od varalice. Sada su rukavice otpao ", kaže ona SheKnovs.

Matthev Majls Goodrich organizator Bruklin sa sedištem u koji je osnovao jednu od prvih prodaje kampanja fosilnih goriva u 2012. Godini, imala je sličan dozlogrdio posle izbora, ali napominje srebrni postava koja drži ga motivisani u otporu: "Sam izbor je bio trenutak tuge pomiješano sa strahom i besa... Sada je pitanje pazeći one ljude (koji se pojavio u znak protesta zbog posle izbora) ostane angažovana -. To je pitanje koje mi daje anksioznost "

Goodrich je daleko od samo u svojim brigama o izgradnji održive budućnosti otpora. Dr Adam Frid, klinički psiholog sa sedištem u Scottsdale, Arizona, opisuje težak izazov aktivizam mentalno predstavlja za one koji počine svoje vreme i emotivnu kapitala na različite uzroke.

Kentaki poslanik kaže žena koja neplaniranih trudnoća su "mogućnosti"

"Aktivisti su veće šanse da duboko osećao emocionalne investicije i obaveze za mnoge socijalne pravde uzroka, što može stvoriti mnogo stres za njih, možda zato što oni ne vide stvari menjaju tako brzo kao što bi ih voleli da" kaže SheKnovs.

load...

Osim toga, demonstranti koji pokazuju do prve linije fronta u marševima (Goodrich kaže da je učestvovao u oko 10 marševima i skupovima od izbora, a Bludman ušao Ženske marta u Filadelfiji, kao i imigracija zabrana protesta na aerodromu Philadelphia) su verovatno će biti meta policijske brutalnosti, koji kaže Frid povećava nivo stresa koji, ako produžen, su je siguran recept za ono što psihološki zajednica naziva "burnout".

Simptomi? Iscrpljenost, bes, smanjuje samo-efikasnost i cinizam. Frid smatra da bi za aktiviste da održe svoje učešće u zdrav način, oni moraju imati na umu emocionalnih i fizičkih zahteva njihovog rada. U slučaju da sagorevanja simptomi se javljaju, on naglašava potrebu za mehanizmima samo-nege i personalizovanih preživljavanja strategijama, kao što su meditacije ili vežbe.

Ali pre nego što stvari višnje i dostiže taj izgaranja fazu, postoji kritična vrhunac za aktiviste koji zapravo mogu biti veliki izvor mentalnog mira: osećaj drugarstva.

69 procenata Amerikanaca protive prevrtanja Roe V Vade.

"Biti sa drugima poput uma je veoma korisna i umirujuće. Osećao sam se da u marševima sam prisustvovao. Osećam se dobro biti sa ljudima koji su kao besan kao ja ", kaže Bludman.

Nedavno Njujork Timesarticle podržava Bludman je raspoloženje, navodeći šiljke u gledanosti za levog orijentisanih kanala, kao što MSNBC u mesecima posle izbora. Frid kaže da je nakon iznenađenje kao što je ovim izborima, mnogi Amerikanci možda početi da veruju da, iako su nekada bili u većini, da možda više neće biti slučaj.

Ali borba na bilo kom nivou mogu biti Potvrđujući, kaže: "Osećaj da nisi samo nesrećan, ali da, na ličnom nivou, u stvari radimo nešto o tome, da je deo socijalne pravde može biti veoma uzdizanje."

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Problem sa veganskim blogerima koji uče žene kako da zaustave svoje periode

Post Zdravlje

7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali trebali)

Post Zdravlje

Kako se činiti30 bez žrtvovanja čitavog meseca

Post Zdravlje

Sophia bush na najbolji način isključuje on-line kulturu karoserije

Post Zdravlje

3 važne strategije za podršku prijatelja koji se bori sa poremećajem u ishrani

Post Zdravlje

Ne, grudnjak ispod podlaktice neće vam dati rak (i još 9 mita o zdravlju dojilja)

Post Zdravlje

Sve vreme seinfeldova elaine Benes bila je šampion za zdravlje žena

Post Zdravlje

Kako se nositi kad mrzite biti trudni

Post Zdravlje

Moja komplikovana osećanja na drugu slovenačko-američku Melaniju Trump

Post Zdravlje

Koliko su uobičajeni blizanci koji se prirodno pojavljuju, u svakom slučaju?

Post Zdravlje

Zašto je Maria Bello rekla da je završena sa aktivizmom (ali zaista nije)

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?