Antibiotike koje biste želeli da izbegnete tokom trudnoće | RS.burnbrightlove.com

Antibiotike koje biste želeli da izbegnete tokom trudnoće

Antibiotike koje biste želeli da izbegnete tokom trudnoće

Da li ste trudni i koji je rekao da treba da uzimaju antibiotike u borbi protiv infekcija? Možda ćete želeti da obrati pažnju na ime leka lekar ili babica preporučuje.

Prema novom studipublished u British Journal of Clinical Pharmacologi, određeni antibiotici mogu povećati rizik od urođenih defekata kod beba.

Istraživači kažu da je rizik je veoma mali. Imajući u vidu, međutim, da trudnice često bave infekcija, možda ćete želeti da slušajte.

load...

"Infekcije tokom trudnoće su česti i treba da se tretira", kaže dr Anick Berard, glavni istraživač i profesor u Montrealu Univerzitetu u saopštenju. "Međutim, naša studija ukazuje sigurnije opcije za lečenje infekcija, tačnije infekcija urinarnog trakta (UTI) ili plućne infekcije, barem tokom prvog tromesečja trudnoće."

Trebate DHA u Prenatal Vitamin?

Antibiotici da se izbegne, a očekuje

Koji antibiotici su povezani sa urođenih mana? Klindamicin, dokicicline, hinoloni, makrolidi i fenoksimetilpenicilin, na studireports.

Dobra vest: amoksicilin, cefalosporini i nitrofurantoin su tri antibiotika studirao koje se veruje da su bezbedni. Nitrofurantoin se često propisuju za infekcija urinarnog trakta tokom trudnoće.

Ranije ove godine, BERARD linkedclasses antibiotika, kao što su kinolona, makrolida, tetraciklini, sulfonamidi i metronidazol u većim rizikom od pobačaja u ranoj trudnoći. Eritromicin i nitrofurantoin nisu bili povezani sa oštećenjima. U 2015, ona je ocenila azitromicin i klaritromicin i naći nikakve štetne posledice po razvoj deteta.

load...

Dr Nanet Santoro,, profesor ginekologije i akušerstva na Univerzitetu Kolorado School of Medicine, rekao pacijenti na njenu plodnost klinici je rečeno da ne preduzimaju ništa dok ne proverite sa lekarima - čak i preko-the-counter lekove.

"Lista potencijalno problematičnih lekova menja često, i želimo da budemo sigurni da imamo priliku da proverite za njih nego rizikovati", dodala je ona.

Zato sam otišao na antidepresivima tokom trudnoće

Šta da se, šta da preskočite

Maio Clinicreports da su ovi antibiotici obično smatra bezbedno tokom trudnoće:

  • Amokicillin
  • Ampicilin
  • Clindamicin
  • Eritromicin
  • Penicilin
  • Nitrofurantoin

Maio Clinic takođe napominje da tetraciklini kao što je doksiciklin i minociklina može izazvati oštećenje jetre u majke i gubitak boje u zubima odojčadi.

Trimetoprim i sulfamethoksazol, koji se takođe često koriste zajedno u borbi protiv infekcija urinarnog trakta, možda povezani sa imati veći rizik za urođenih mana - iako kažu da je "direktan dokaz ne da ovi antibiotici izazvati oštećenja ploda" i traže dodatna istraživanja, Maio klinika izveštaji.

Santoro, rekao je da je klindamicin i makrolidi nisu na spisku "ne koristi" za trudnoću, a hinoloni su označeni u "koristiti sa oprezom."

"Ogromna većina antibiotika u trudnoći su za infekcija urinarnog trakta, i većina OB-GINs koristiti one na" sigurnom "liste", dodala je ona.

Džerald Brigs, farmaceut klinički specijalista koji je pisao o ovoj temi na BabiCenter, rekao je da nitrofurantoin, treba biti zaustavljena zbog infekcija urinarnog trakta u oko 36 nedelja da zbog rizika da bi mogao uništiti bebine crvenih krvnih zrnaca. On je rekao trimetoprim, koja se nalazi u Bactrim i Septra (koristi za lečenje infekcija urinarnog trakta) nije dobra opcija za vreme trudnoće jer blokira su efekti preko potrebne folne kiseline.

Uzimanje micronutrient dodatke tokom trudnoće može dovesti do pametnijim decu

Naravno, vaš lekar treba da zna sve ovo, ali nije na odmet da ga otvorili.

Kristen Fischer

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Koje su zdravstvene prednosti epsom soli?

Post Zdravlje

Zašto mi je invaliditet ojačao moj odnos sa mamom

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da pakuje za prolećni odmor

Post Zdravlje

Da li bi trebalo da uzmete klasu rođenja deteta?

Post Zdravlje

10 biljnih suplemenata koji bi mogli da se nose sa tvojim tabletama za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Tvitter se sjeća doprinosa Carrie Fisher-a za borbu protiv stigme mentalne bolesti

Post Zdravlje

Sophia bush na najbolji način isključuje on-line kulturu karoserije

Post Zdravlje

Više sportista govori o njihovim periodima - evo zašto je to važno

Post Zdravlje

Mame objašnjavaju šta im znači obamacare

Post Zdravlje

Nisam znala da sam zavisna od opioida dok nisam pokušao da ga skinem

Post Zdravlje

Saša Pieterse otvara se o PCOS-u - šta treba da znate o stanju

Post Zdravlje

5 proizvoda koji su skuplji za žene (i kako ih možete uštedjeti)