Bebi rođeni nakon što su zamrznuti kao embrion već 24 godine | RS.burnbrightlove.com

Bebi rođeni nakon što su zamrznuti kao embrion već 24 godine

Bebi rođeni nakon što su zamrznuti kao embrion već 24 godine

Prošlog meseca, beba je rođena u Tenesiju rezultat iz embriona koji je zamrznut 24. Iearsto majke koja je bila 25 godina u vreme kada je embrion je implantirane.

Ovo je mnogo da se, već sasvim moguće. Embrion zamrznut 14. Oktobra, 1992. Godine, bio poklonjen Nacionalnom Embrio Donacija Centru, gde, u martu 2017, je usvojen, zamrznutog i usadio u Tina Gibson. Zatim, on Nov. 25, 2017, Gibson je rodila Emma Vren Gibson, ćerkom. Dok Gibson je prošlo kroz trudnoće i porođaja kao i svaka žena posle prolazi IVF, embrion - stvorio samo jednu godinu pre Gibson sama rođena - nije genetski odnosi na Gibsona ili muža.

load...

Pokušavaju da zatrudne? Važan test svog ginekologa ne govori Iou O

Kada Gibson i njen suprug Bendžamin, usvojila embrion koji je kasnije postao njihova ćerka Ema, oni su rekli CNNthei bili iznenađeni kada su obavešteni o tačnom starosti embriona.

"Da li si svestan da sam samo 25? Ovaj embrion i ja mogao biti najbolji prijatelji", rekao je Gibson je CNN. "Samo sam želela bebu. Ne zanima me da li je svetski rekord ili ne."

Prethodna za ovo, embrion koji je zamrznut najduže i rezultirao je rođenju bio u zamrzivaču za 20 godina.

Usvajanje embriona (ili donacija) je manje poznata opcija za ljude koji ne mogu da zatrudne, ali su u stanju da prođu kroz trudnoću i porođaj. Često, kada parovi ili pojedinci prolaze kroz proces IVF, oni stvaraju više embriona nego što je potrebno, ili žele da ugradi. Oni su zatim suočeni sa odlukom o tome šta da rade sa The Leftover embriona; njihove opcije uključuju ih zamrzavanje neodređeno vreme (i plaćanje za skladišni prostor), pružajući im za medicinska istraživanja, uništavanje ili ih donirati organizaciji koja olakšava usvajanje embriona.

load...

Zašto embriona Usvajanje bila najbolja opcija za ovu porodicu

S obzirom da IVF-se koristi u redovnoj kliničkoj praksi od 1978. Godine, što znači potencijalno postoje embrioni tamo koji su zamrznute od tada i, hipotetički, mogu se ugrađuju i gestated sada.

Neki govore o ovim embriona kao "snovbabies" S obzirom da su zamrznute tokom dužeg vremenskog perioda. (Ali da pojasnimo: Nisu bebe, oni su i dalje embrioni.)

A sada, zahvaljujući Eminu rođenja u Tenesiju prošlog meseca, znamo da troši do 24 godina zamrznuti ne mora negativno uticati na kvalitet embriona, nudeći usvajanje embriona kao još jednu opciju za one koji mogu imati problema da zatrudne.

Slične vesti


Post Zdravlje

Ne, esencijalne naftne bombe od gripa nisu zamjene za grip

Post Zdravlje

Najbolji postpartalni trening za svaku vrstu porođaja

Post Zdravlje

Kako se rešiti od Camel toe - da, za reals

Post Zdravlje

Da li se suočavamo sa nedostatkom OB-GIN-a?

Post Zdravlje

Šta trebate znati o marihuani i vašem seksualnom i reproduktivnom zdravlju

Post Zdravlje

Šta očekivati od svog 20-nedeljnog ultrazvuka

Post Zdravlje

Da li je slomljeno srce stvarno zdravstveno stanje?

Post Zdravlje

Kako da koristite pjenasti valjak u svom treningu

Post Zdravlje

21 vrsta sisa koje su sve lepe na svoj način

Post Zdravlje

Da li je moj period normalan? koristite ovaj grafikon da biste saznali

Post Zdravlje

Fizička terapija može da pomogne vašim nepodnošljivim karličnim bolovima

Post Zdravlje

Odlučujući da mi obrijam noge, ne čini me manje pederom