Da li je vreme da ponovo razmislimo o tome kako se bavimo alergijama na lateks? | RS.burnbrightlove.com

Da li je vreme da ponovo razmislimo o tome kako se bavimo alergijama na lateks?

Da li je vreme da ponovo razmislimo o tome kako se bavimo alergijama na lateks?

Pre nekoliko nedelja, australijski žena skoro umrla pri Adele concertafter ima ozbiljne alergijske reakcije na lateks prahu na balona pala na publiku tokom nastupa.

Pooja Nevman koji je otišao u anafilaktički šok kada su pušteni baloni, rekao Iahoo Nevs: "Osećao sam moje usne otok i nije mogao da diše, znao sam da sam u nevolji."

Ovo otvara oči incidenta pokrenuo nekoliko pitanja u vezi sa lateks alergija, uključujući i da li bi više predostrožnosti treba preduzeti da se spreči buduće situacije poput one u Australiji. Da li je lateks nove kikiriki - nešto što bi trebalo izbegavati u javnim situacijama?

load...

Evo šta treba da znate.

Šta izaziva lateks alergija?

Prema rečima dr purvi Parikh, alergolog sa alergije i astmu mreže, lateks alergija obično izazivaju ponavljanje izloženosti materijala.

To se može dogoditi na različite načine, uključujući i radno - ili provodi mnogo vremena - u medicinskim ustanovama, kao i česte upotrebe proizvoda koji sadrže lateks. To uključuje mnoge vrste guma, balona, kondome i nekoliko vrsta plastike, je Parikh rekao SheKnovs.

Šta uzrokuje nos Alergije?

"Što više ste izloženi, vi ste pod većim rizikom za to razvija previše", objasnila je ona. "Incidenti lateks alergija [su] mnogo veći u zdravstvenim radnicima, za razliku od [The] opštoj populaciji."

Gde su neke neočekivane okidači za lateks alergija?

Prema Parikh, neke cipele mogu imati lateks u tabanima. U stvari, ona je tretirana pacijenta koji je imao alergijsku reakciju na gumenim japankama. Druga uobičajena, ali se često previđa uzrok je lepila.

load...

Lateks alergije se aktiviraju oba kontakta i inhalacije. Neki ljudi su toliko osetljivi da udisanje ga mogu izazvati reakciju.

Šta o kondomima?

Srećom za one sa alergijama, postoje lateksa bez kondoma na tržištu. Kada imate "kako ćemo imati sigurniji seks?" Razgovor sa novim partnerom, to je dobra ideja da se pitaju da li imaju lateks alergija i planiraju u skladu sa tim. Ako ste neko sa lateks alergija, investiraju u i nosili neke od lateksa bez kondoma je vaš najbolji kladiti.

The Best Kondomi za osetljivi na lateks Ladies

Da li postoje drugi lateksa bez proizvoda?

Povećana svest o lateks alergija - posebno u medicinskim ustanovama - dovela je do povećanja upotrebe lateks-besplatno proizvoda kao što su gumene rukavice, rekao je Parikh. Van medicinskih objekata, oni su takođe često nalaze u dlake i noktiju saloni, restoran industrije i čišćenje / održavanje usluga.

Šta lateks alergijske reakcije izgledati?

Prema Parikh, kao i svaki alergijske reakcije, simptomi mogu varirati od blagih do veoma teške. Blagi simptomi mogu uključivati svrab ili osip. Teži simptomi mogu biti potpuna anafilaktički šok. To bi izgledao slično onome što će se desiti ako neko jeo hranu su bili alergični na - bilo bi verovatno bio osip pored otežano disanje i gubitka svesti. Takođe postoji niz simptoma u sredini, uključujući i kijanja i kašljanja.

Kada treba da se testira?

Ako primetite osip ili težu reakciju oko stvari koje sadrže lateks, trebalo bi da se vidi od strane lekara i da se testira, rekao je Parikh.

Dobijanje testirana je važno, jer treba znati da li je lateks si reagovao na tako znate šta da se izbegne i da se može pripremiti i naoružani sa odgovarajućim hitnim lekova, dodala je ona.

Da li lateks alergija novi kikiriki alergije?

S obzirom na reakcije opasne po život žena na koncertu Adele je morala da balonima postavlja pitanje da li smo u trenutku pokušava da eliminiše korišćenjem lateks, kao deo javnog zdravlja inicijativu.

"Ne znam da li smo sasvim stigli", rekao je Parikh. "Srećom, lateks alergija je malo ređe nego kikiriki alergije i manje zastupljena. To je manje zastupljena nego slučajnog uzimanja kikirikija. Ne mislim, široko rasprostranjena, ona mora da bude lateks bez još uvek. "

Većina bolnice i lekarske ordinacije su trenutno lateks-besplatno, dodala je ona.

Treba Jajnici biti uklonjen Tokom histerektomijom?

Šta treba da uradite ako imate lateks alergija?

Glavni savet Parikh je da pokuša da izbegne da što je više moguće.

"Ovo je lakše da rade u svojoj kući ili ako znate da idete kod zubara ili medicinske ustanove gde bi moglo biti lateksa", rekla je ona.

U nepoznatim situacijama kada niste sigurni da li će naići na lateks, je Parikh predložio donoseći sve potrebne lekove. Ona je takođe savetovao ljude sa alergijama da razgovara sa svojim lekarom o akcionim planom hitne i nosi narukvicu Medicinska uzbuna ako je njihov alergija je teška.

"Ako znate da imate alergiju lateksa, biti osnaženi ne samo da ima sve odgovarajuće lekove, ali budite aktivniji calling mesta napred da vidimo šta možete da izbegnete, predvideti i kontrola", rekla je ona. "Koliko god se može pripremiti unapred, to bolje."

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Molimo da ne jedite placentu

Post Zdravlje

10 pametnih proizvoda svima koji su potrebni za teretanu

Post Zdravlje

9 teniskih loptica se proteže da se bore boli mišića kao i pjenasti valjak

Post Zdravlje

Da li u kući studira budućnost seksualnog zdravlja?

Post Zdravlje

Period u petrijevom jarku mogao bi imati veliki uticaj na reproduktivno istraživanje

Post Zdravlje

Da li je IBS ili Crohn napraviti analni seks nemogućim?

Post Zdravlje

Da li osiguranje pokriva kozmetičku hirurgiju?

Post Zdravlje

Prema samoj nauci, sve pojedine dame su zeznute

Post Zdravlje

Brze stvari koje se dešavaju svačijim stopalima

Post Zdravlje

Netflik dokumenti o zdravlju žena za gledanje dok ste u sali

Post Zdravlje

Razumevanje najnovije studije vezane za vezu između depresije i kontrole rađanja

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da pakuje za prolećni odmor