Da li vam je potreban DHA u prenatalnom vitaminu? | RS.burnbrightlove.com

Da li vam je potreban DHA u prenatalnom vitaminu?

Da li vam je potreban DHA u prenatalnom vitaminu?

DHK nudi trudnice i bebe mnoge zdravstvene beneficije, ali da li je potrebno da se predporodiljski dodatak koji sadrži omega-3 masne kiseline?

Kada pokušavate da zatrudne ili su tek u drugom stanju, verovatno želite da počnete sa uzimanjem dodatak kvaliteta prenatalne. Ako ste bili u apoteku, iako, primetićete da nisu svi prenatals isti. Neki sadrže uobičajene "neophodne mogućnosti" - dokozaheksaenske kiseline (koji je DHA), eikosapentenska kiselina i folnu kiselinu. Da li ti ovo - i ako jeste, koliko bi trebalo da bude postaje dan? Da li uopšte treba dodatak na sve ako dobro jede?

load...

Zato sam otišao na antidepresivima tokom trudnoće

DHA IK veza... Ili nedostatak istih

Nedavno je studipublished u JAMAekamined efekti DHA na IK dece. Istraživači ocenio oko 500 dece čije su majke je i nije uzeo 800 miligrama dodatka svakog dana tokom druge polovine trudnoće. Oni nisu pronašli mnogo promena između grupa što se tiče dece kognitivne, jezika i motornog razvoja u 18 meseci. A na 4 godine, nije bilo nikakva prednost za one koji su imali DHA dopunu koliko opšte IK, jezika i izvršne funkcionisanju i bez razlike u jeziku, akademskim sposobnostima ili izvršnog funkcionisanja kada su deca bila 7.

Perceptualna rezonovanje je nešto veći kod dece koja su dobila DHA, ali problemi u ponašanju roditelja prijavljuju i izvršni disfunkcija bili malo lošiji kod dece čije su majke imao DHA dopunu, iako još uvek u normalnim opsezima.

Tako da je vreme da se otarasi DHA? Ne baš.

DHK i dalje ima privilegije, ali da li je potreban dodatak?

DHK je utvrđeno da smanji rizik od prevremenog rođenja i preeklampsije uz poboljšanje težina u trudnoći i pomaganje u mozgu, oku i razvoj nervnog sistema.

load...

To ne znači da treba da se dodatak tokom trudnoće prema dr Nikol Alekandria Smith, i OB-GIN sa Brigham i mladih žena bolnici u Bostonu. Ona kaže pacijentima da jedu dobro izbalansiranu ishranu koja uključuje ribe na niskom nivou u živom.

"Naši bake su verovatno u pravu - sve u umerenim količinama je najbolji pristup", rekla je ona.

Čak i ako ne jedete ribu, verovatno nema koristi za dopunu.

"Trudnice zabrinute zbog neuroloških razvoj svojih beba ne treba da se dopuni sa DHA," rekla je ona.

Većina zdravstveni radnici i dalje preporučuju da žene dobijaju od 200 do 300 miligrama dnevno DHA tokom trudnoće i laktaciji prema dr Noel Strong, asistent profesora akušerstva, ginekologije i reproduktivnog nauka na Icahn Medicinskog fakulteta na planini Sinaj u Njujorku. Američki Pregnanci Associationrecommends Nordic Naturals "Prenatal DHA, koja ima 480 miligrama DHA i 205 miligrama EPA u svakom obroku.

Stocking lek vladu? Evo Prenatalna Vitamini je potrebno da se

Saznajte sve o drugim must-have hranljivih materija

Smit je rekao da se uverim da se 400 mikrograma folne kiseline dnevnih - naročito u prvom trimestru. Ako ste na glutena ishrane, možda će biti potrebno da se 800 mikrograma folne kiseline dnevno da nadoknadi ne dobijam od pšenice. Folna kiselina se uzima za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana i najbolje je počeo kada su žene počnu planiranje da zatrudni.

Da biste sprečili anemiju, koja mogu nastati u drugom i trećem trimestru, izaberite dodatak sa 27 miligrama gvožđa, Smit primetio.

"Žene sa nesigurnosti hrane, teških pušača i nekih drugih grupa mogu imati koristi od multivitamina", dodala je ona.

Jak je rekao da trudnice treba da dobije 1.000 miligrama kalcijuma, 25 do 50 miligrama vitamina B6, 2.6 miligrama B12and 600 međunarodnih jedinica vitamina D dnevno.

Šta tačno ti treba? To zaista zavisi od pojedinca. Razgovarajte sa svojim lekarom ili babice o tome šta će biti potrebno u prenatalnom, i pitati da li je potreban dodatak recept ili proizvod preko-the-counter.

Kristen Fischer

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Stopa smrtnosti raka grlića materice mnogo veća kod crnih žena

Post Zdravlje

Itchi vagina? Evo šta to uzrokuje i kako ga tretirati

Post Zdravlje

Da li su ženske maramice i pranje zaista bezbedne za vašu vaginu?

Post Zdravlje

Šta je endometrioza iznutra?

Post Zdravlje

Kako maksimalno iskoristiti svoj apotekar

Post Zdravlje

13 lekcija sam naučio na treningu za pola maratona

Post Zdravlje

3 savjeta koji su mi pomogli da upravljam mojom iritabilnom bešikom

Post Zdravlje

Kakav je dogovor sa supresijom menstruacije?

Post Zdravlje

4 smrtonosne droge koje vaš tinejdžer može konzumirati pod nosom

Post Zdravlje

Rodila sam se sa 39 godina: zato sam izabrao da budem indukovan

Post Zdravlje

Šta je sa postcoitalnim suzama (aka crimaking)?

Post Zdravlje

Ljudi koji se pokreću praznicima ne duguju nikome da budu veseli