Da li vam udobna hrana stvarno pomaže da se osećate bolje? | RS.burnbrightlove.com

Da li vam udobna hrana stvarno pomaže da se osećate bolje?

Da li vam udobna hrana stvarno pomaže da se osećate bolje?

Može li hrana koju jedete zapravo imati uticaj na Vaše raspoloženje? Šta je sa udobnosti hranom? Znaš šta mi ovde govorimo - mamin pileću supu, u obilnoj činiju sladoleda ili pire krompir i sos. Hrana uticaji naši živi u više od jednog načina, ali da li zaista nešto na ideju da udobnost hrana srećan nas? Hajde da saznamo.

Šta su udobnost hrana?

Kada kažete "Comfort Food," to može da znači različite stvari različitim ljudima. Često, udobnost hrana su čvrsto vezani za nostalgiju i može se pratiti unazad do detinjstva. Za neke, oni su srdačno, domaću hranu, i za druge, oni su slatkiše ili druge grickalice. Mnogo puta, ove namirnice su puni ugljenih hidrata, šećera i masti, tako da oni nisu uvek najzdraviji izbor, ali ako mislite da se osećate bolje, onda se čini kao dobra ideja da ide napred i krenuli.

load...

Da li ova hrana zaista učiniti da se osećate bolje, mada?

Srećom, bilo je istraživačke studije na samoj temi komfora hrane i raspoloženja. Studija iz Univerziteta u Minesoti, na primer, ustanovili da ljudi mogu biti vođen da uteši hranu u nadi da će poboljšati njihovo raspoloženje, ne izgleda ovi konkretni namirnice ne pravi razliku u odnosu na druge opcije.

Osim toga, dok je udobnost hrana, posebno oni iz sugari vrste, može izazvati oslobađanje dopamina (mozak je zadovoljstvo hormon), ovo raspoloženje podsticaj ne traje prema Rachel Kelli, autor sreću dijeta: dobro raspoloženje hrane. "Neposredna visok osećamo kada jedemo slatkog stvari može pomoći da se umanji napetost privremeno, ali smo ubrzo doživeti krah kao naši nivo šećera u krvi padne iznenada," Keli kaže SheKnovs.

Ona takođe navodi da postoje razlike između udobnosti jedu i jedu za gladi, jer udobnost jedu obično dolazi iznenada i često uključuje posebne želje za šećerom ili ugljenih hidrata. Fizički glad, umesto toga, dolazi postepeno i ne osećaju kao hitno, i kada jedete za glad, jedete dok ste puni i da se osećaju zadovoljni.

"Nasuprot tome, u udobnosti jede, ne reaguje na normalne osećanja sitosti, ali imajte na jelo i često osećaju krivim nakon toga", objašnjava Keli. Ona kaže da je još jedan dobar razlog udobnost jedu uglavnom ne popravi raspoloženje dugoročne i nas može ostaviti osjećaj prilično bedan, kada je sve rečeno i učinjeno.

load...

Dajte svom Comfort Food zdravstveni podsticaj

Umesto ronjenja na svoj starim omiljeni jela ili užinu (koje morate priznati verovatno nisu toliko veliki za tebe) kada se osećate plava, umesto toga možete napraviti neke svopovi, tako da ne treba takav danak od vašeg raspoloženja (i vaše zdravlje).

  • Tikvice, kelj, paškanat ili slatki čips, umesto redovnih čipova (ali troše ih umereno, jer sadrže visok nivo masti)
  • Karfiol pirinač for belog pirinča
  • Tikvice ili Butternut skvoš rezanci ili heljda rezanci umesto testenine
  • Kokos krem umesto redovnog pavlake
  • Kokosovo brašno, kinoe brašno, gram brašna napravljen od leblebija, napisano brašno ili brašno od heljde umesto belog brašna u pečenje
  • Kokos šećera ili javorov sirup umesto rafinisanog šećera
  • Tamna čokolada ili domaće kakao-bogata čokolade umesto mleka ili belom čokoladom
  • Kakao, datumi, laneno, mlevenih badema, isušene kokos ili badem puter za ukus i doslednosti u pečenje
  • Unsveetened prirodni jogurt ili kokos jogurt sa dodatkom voća umesto prodavnice-kupio voćnih jogurta ili nisko-masnih poslastica
  • Neslanog putera ili kokosovo ulje umesto biljnog ulja kod pečenja kolača

Dakle, iako udobnost hrana može učiniti da se osećate bolje u kratkom roku, što je dokazano da oni stvarno ne prave veliku razliku psihički i zapravo mogu učiniti da se osećate još gore. Jedite hranu komfora u umerenim količinama ako ne možete da suzbije glad, i da kvalitetne zamene prilikom kopanja oko za svoje omiljene hrane - možda upravo naći se osećate bolje o izboru hrane pravite, koja je dobitna kombinacija.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Koliko su opasne UV lampe u salonima za nokte?

Post Zdravlje

Ta bola na vašoj vulvi može biti Bartolinova cista

Post Zdravlje

Samo u slučaju da vam je potreban još jedan razlog za zaustavljanje snimanja tela

Post Zdravlje

Možeš li zaista da zavisiš od balzam za usne?

Post Zdravlje

Zašto imam bolno mokrenje posle porođaja?

Post Zdravlje

Upoznajte ženu - i uređaj - uzimajući seksualni napad

Post Zdravlje

Kada rutinska laboratorija radi sve osim rutine

Post Zdravlje

Sada znamo više o vezi između kontrole rađanja i raka dojke

Post Zdravlje

Sean hanniti se bavi američkim matericama

Post Zdravlje

Pušenje: ko to radi, zašto to radimo i kako ga koristimo u našu korist

Post Zdravlje

Da, fitness i vellness su zapravo feministička pitanja

Post Zdravlje

Pogledajte prvi menstrualni oglas za prikazivanje krvi koja je zapravo crvena