Da, vaš period može uticati na stis (i obratno) | RS.burnbrightlove.com

Da, vaš period može uticati na stis (i obratno)

Da, vaš period može uticati na stis (i obratno)

Mi često ne razmišljaju o načinima da menstruacije i naše seksualno zdravlje su povezane, ali dva su povezani na više načina. U stvari, oni mogu da igraju značajnu ulogu u našim životima i veoma uticati na simptome koje možemo imati tokom oba menstruacije i pola.

Ali, pored uključivanja isti skup delova, kako su oni povezani?

Menstruacija može biti teško vreme za mnoge ljude. Uz kulturnih stigmi koje su dobro poznata, oni koji menstruaciju mogu iskusiti širok spektar simptoma, uključujući umor, glavobolja, bolovi u leđima i jake bolove i grčeve. Naravno, svako lice koje menstruates ima drugačije iskustvo sa različitim simptomima, pa kako znaš šta je prouzrokovana periodu i šta se odnosi na seksualno zdravlje?

load...

Pitanja dobar ginekolog treba (i ne treba da) ask

Polno prenosivih infekcija sami pokrenuti skalu simptoma i tretmana. Na primer, klamidija i gonoreja mogu biti tretirana sa antibioticima, dok genitalne bradavice ili herpes imate simptome koji se mogu tretirati, ali ne izlečena. Razumevanje niz simptoma koji svaki SPI može stvoriti kao i društvene stigme koja prati SPI u celini čine ga lako videti zašto govorimo o SPI u odnosu na menstruacije mogu da lete ispod radara. U mnogim slučajevima, pacijenti mogu samo da se odgajaju u razgovor sa svojim osnovnim lekara. Tu je osećaj nesigurnosti o tome šta se dešava u njihovim telima koje takođe mogu da utiču na način pripremi su sa svojim lekarima.

"Za ljude sa herpes, neki su veće šanse da izbijanje tokom perioda, mada to nije istina za svakoga," Kristina Tesoro, seks edukator sa sedištem u Njujorku, kaže. "Stres i ishrana takođe može uticati epidemija kod ljudi koji imaju SPI," Ali ona je takođe spominje da PPI nisu jedine stvari koje mogu da utiču na to kako funkcije menstruacija ciklusa pojedinca.

Tesoro dalje objašnjava: "Ako se bavim nečim poput bakterijske vaginoze ili infekcije kvasca (koja nisu striktno SPI), ja ću morati da budu veoma oprezni u vezi sa korišćenjem tampona, jer mislim da ih iritira, a pacijenti su rekli da mi koji su Vam tamponi da pogorša simptome i možda promeni pH vagine, što može da pogorša simptome. "

load...

5 STD koje mogu ugroziti vaš plodnost

Još jedan važan faktor koji može uticati menstruaciju za osobe sa polno prenosivih infekcija je da su svesni da imaju STI na prvom mestu.

Dakle, upravo ono znaci upozorenja treba da pazi kada je u pitanju razliku između perioda i potencijalnog STI? Prema Tesoro, krv iz vašeg perioda ne može direktno uticati na vaš SPI, ali promene u protoku krvi, ishrane, stresa, nivo gvožđa, itd mogu biti pokazatelji da nešto nije u redu.

"Za PPI čiji su simptomi pražnjenja, važno je da znate šta pražnjenje je normalno", kaže Tesoro. "Upoznajte ciklus i kvalitet pražnjenja u vašem ciklusu," (Aplikacije poput Cluehas načina da se uđe u kvalitet pražnjenja.) Ako pratite, onda kada imate abnormalno sekret za vas, vi znate da je to nije deo normalnog ciklusa i možeš ići kod lekara.

Dating sa polno prenosivim bolestima online i off

Jer menstruacija i seksualno prenosivim bolestima su pod uticajem različitih stvari, teško je konkretno reći šta simptomi koji bi mogao imati. Ali sve u svemu, sve se svodi na poznavanje svoje telo i znajući da svaka nenormalno promena može biti rezultat STI ili rezultat drugih značajnih promena u organizmu.

Cameron Glover

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto je praznina u zadovoljstvu problemom rodne ravnopravnosti

Post Zdravlje

6 puta zlatne devojke bile su ženski zdravstveni pioniri

Post Zdravlje

Doktori su mi rekli da sam previše obrazovan da sam bolestan

Post Zdravlje

Hajde da razgovaramo o koii, senzualnom i osnažujućem pokretu za žene

Post Zdravlje

Može li vaša pilula za kontrolu rađanja pomoći da se borite protiv nedostatka gvožđa?

Post Zdravlje

Da li vaginalni progesteron smanjuje rizik od prevremenog porođaja?

Post Zdravlje

Čula sam trening nakon moje petog bebe, a rezultati su bili dramatični

Post Zdravlje

7 jednostavnih puteva nutricionisti izbegavaju dobijanje težine tokom zime

Post Zdravlje

Tvitter se sjeća doprinosa Carrie Fisher-a za borbu protiv stigme mentalne bolesti

Post Zdravlje

Cista jajnika ili zaista loše periode? Slušajte ove ginos

Post Zdravlje

Izlazak iz treninga je bila najzdravija odluka koju sam ikada napravio

Post Zdravlje

Kako su moja lepota i zver postala moja priča