Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama | RS.burnbrightlove.com

Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama

Dijagnoze poremećaja u ishrani su namenjene ženama u 40-im i 50-im godinama

Diskusije o poremećaja u ishrani kod mlađih žena, posebno onih u adolescent- do koledža uzrasta godina, bili tema interesovanja godinama. Ali, ono što su mnogi od tih razgovora izostavio je sve veći broj žena u 40-im i 50-koji su sa dijagnozom ovog stanja.

Po prvi put, prevalencija poremećaja u ishrani je pod istragom u uzorku populacije žena kasnije u životu, a rezultati su upravo objavljeni u novom studifrom BMC Program medicinu.

Poremećaji u ishrani su mentalna bolest - nije izbor

load...

Studija Velika Britanija pogledao 5.320 srednjim godinama starosti vomenand utvrdio da 3 posto imaju aktivnu tip poremećaja ishrane - što je cifra koja je bila veća nego što je očekivano kada su istraživači su počeli da se ovaj trend.

Prema rečima dr Nadia Micali, vodeći autor iz Odseka za psihijatriju na Icahn School of Medicine na planini Sinaj u Njujorku i Univerzitetskog koledža u Londonu, "Naša studija pokazuje da su poremećaji u ishrani ne samo ograničena na ranijim decenijama života, i da su hroničnih i nove poremećaji onset su očigledne u srednjim godinama. "

U stvari, studija je pokazala da oko 15,3 odsto žena sampledreported da poremećaj u ishrani u nekom trenutku u njihovim životima i 3,6 procenata prijavio poremećaj u ishrani u poslednjih 12 meseci.

Moj poremećaj u ishrani uništio Božić za 10 godina

Ono što autori su takođe otkrili je da je manje od 30 percentof žene koje imaju poremećaj u ishrani, rekao je da nije tražio pomoć ili primili tretman. Za mnoge od tih žena, ovo je bio prvi put da je ikada govorio o svojim prehrambenim poteškoća, što je dovelo istraživače da li acknovledgethat potrebno da se više studija uraditi da saznate zašto žene najviše sredovečni ne traže pomoć za svoje poremećaja u ishrani.

load...

U pokušaju da odgovori "zašto" pitanja u vezi sa brojem žena razvija i koji boluje od poremećaja u ishrani u 40-im i 50-istraživači ocenio faktore koji mogu biti povezani sa pojavom ima poremećaj u ishrani, uključujući i dečije radosti, razvoda roditelja ili razdvajanje, životni događaji, odnos sa roditeljima i seksualnog zlostavljanja.

Čista ishrane me je spasao od mog poremećaja u ishrani

Ono što su foundvas da anoreksija, bulimija, opsesivno-ishranu i čišćenje poremećaj su svi povezani sa detinjstva nesreće, ali da roditeljski razdvajanje ili razvod tokom detinjstva činilo da poveća rizik od bulimije, maratonski poremećaja ishrane i atipične anoreksije.

Važno je napomenuti da je ova studija je posmatranja i uzdužno, tako da se može povećati naše razumevanje mogućih veza između ranih faktora rizika i poremećaja u ishrani, ali ne može da pokaže uzrok i posledicu. U svakom slučaju, više istraživanja je potrebno u ovoj oblasti kako bi se osiguralo najbolju negu za žene svih uzrasta.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Upoznajte organizaciju koja dovodi crne žene da razbiju hljeb

Post Zdravlje

Da li znate od čega je napravljen tampon?

Post Zdravlje

Zašto je manje učenika u srednjoj školi imalo velike koristi

Post Zdravlje

Strašna dijagnoza Erin Andreas: šta treba da znate o raku grlića materice

Post Zdravlje

Kako su moja lepota i zver postala moja priča

Post Zdravlje

Dečiji tretman kancera može zapravo uticati na seksualni život preživjelog

Post Zdravlje

Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu?

Post Zdravlje

Šta je pudendalna neuralgija, i zašto to dovesti do bolova u karliču?

Post Zdravlje

Ja sam nesrećan u svom tijelu, tako da imam operaciju hujšanja

Post Zdravlje

Tvoje emocije mogu stvarno uticati na vaše creva

Post Zdravlje

Osvjetljavanje je takođe osvetljenje

Post Zdravlje

Jednostavna stvar koju možete učiniti da bolje spavate večeras