Doktori su mi rekli da sam previše obrazovan da sam bolestan | RS.burnbrightlove.com

Doktori su mi rekli da sam previše obrazovan da sam bolestan

Doktori su mi rekli da sam previše obrazovan da sam bolestan

Počev od 2006. Godine, spavao sam 12 sati najviše noćenja i često je dva sata spava popodne. Nisam bio lenj - Bio sam iscrpljen. Ja polako govorio, polako se preselio i teško vožnje jer moj mozak ne može da održi korak.

Glasno i brzo govori bila je nepodnošljiva, a nisam mogao da string reči zajedno dovoljno brzo da shvate knjige sam pokušao da pročitam. U retkim trenucima kada podigla magla, ja blaženo pročitao, očistiti i živeo svoj život. Ali uvek u roku od nekoliko sati, tezina uvek vratio.

load...

Moji lekari su Odbila moje simptome do skoro sve: fibromijalgije, depresije, pa čak i somatoformnog poremećaj, koji je u osnovi fizički bol zbog psiholoških problema. Poremećaj je zasnovan na pretpostavci da je pacijent toliko zabrinut sa svojim simptomima da je ona zapravo izaziva ih da se desi.

21 saveta kako da bolje spavaju

"Ne mogu da verujem!" Moja tetka vikao, kada mi je visoko cenjena neurolog predao informacije o somatoformnog poremećaja. Međutim, kada njena pretpostavka - Lupus - ne isplivati, cak i ona je počela da dovodi u pitanje validnost mojih simptoma. Nije da sam je kriv. Često pitanje njihovu valjanost sebe.

Kada je ranije test za multiplu sklerozu vratio negativan, taj doktor rekao moji simptomi možda ima da gori pred svaki ispit će pokazati šta sam imao, za koji se ispostavilo da je najtačniji komentar sam ikada dobiti do moje dijagnoze. Samo nisam znao da ću morati da čekam pet godina - kroz grad školu (gdje sam propustio pola časove koje sam napravio i učio) i dve godine o invalidnosti, tokom kojih sam napravila $ 300 mesečno pisanje $ 10-A-Dai mini -articles.

load...

Dok invalidnosti, ja je dobio sa niskim primanjima državne klinike. Lekari tamo radio obaveznih časova tokom svojih sedišta, a niko se činilo veoma srećni zbog toga.

Zašto spava u vikendom mogu da vam učiniti više štete nego koristi

Jedan lekar mi je rekao da je suviše visoko obrazovan da bude bolestan. Moj dodeljen socijalni radnik rekao da mora da OCD jer sam stalno govorio o stvarima nisam mogao da uradim.

Pošto sam bio braon kože (i gore od toga, crno), većina lekara pretpostavio sam bila lenja - navodno "previše obrazovani" da dopustim padne u takvom nenormalnom razmišljanja. Ostali zdravstveni problemi komplikovano stvari dalje, kao što sam uskoro biti dijagnostikovana vrlo realnom depersonalizacijom disorderand već imao predmenstrualni disforični disorderdiagnosis, koji su inače igrao u moj mozak magle. Osim toga, pošto oba uslova imaju anksioznost u svom centru, doktori odbacio moju zabrinutost kao nesposobnost da se izbori sa svakodnevnim životom.

Kada sam počeo da budne halucinacije, nisam kod doktora odmah. Na kraju krajeva, to je strašno da prizna glasove sluha, a somatoformni poremećaj stavlja pacijente u dvostrukom škripcu: Veruje Tražim pomoć za simptome da bude simptom po sebi. Nisam želeo da se pojavi opsesivno fokusirana na svoje brige, ali u isto vreme, očajnički sam želela svoj život.

Moje halucinacije uvek se dogodilo između sna i budnog stanja. Prvo, ja često Halucinirao moj najbolji prijatelj i cimer Murmuring na telefonu ili reprodukciju muzike u susednoj stanu samo da u potpunosti probuditi i shvatiti da je sve mirno.

Onda su halucinacije postala kobna. Počeo sam vidim ljude koji nisu bili u sobi kada sam spavao na kauču (a samim tim nije spavao kao duboko). Počeo sam da se razvija "trikove" da ispita da li sam spavao ili budan, ali svi su me hranili lažne informacije. Tokom jedne halucinacije, prijatelj dodirnuo moju ruku i rekao: "Vidite, ja sam ovde." Tokom drugog, bio sam siguran da sam prošao ruku pod iznad glave svetlo, a kada je zamagljena, znao sam da "mora" biti budan.

Halucinacije nisu bili jedini novi problem. Takođe sam počeo doživljava spavanja paralizu, koja se javlja kada telo ne pomera kroz normalne faze sna. Često sam otvorim oči i da se krene, ali neće biti u stanju da to uradi. Ja mislim da je stečen iz kreveta, samo da u potpunosti probuditi i naći se još prostate. To će se dogoditi ponovo i ponovo u jednom danu.

Bio sam sa prijateljem farmaceuta kada je konačno sinulo da možda ima poremećaja sna. Ne lekar nikada nije predložio, iako sam shvatio da imam sve klasične simptome.

Kako kontrola rađanja može biti utiču na vaš san

Moj doktor na klinici nešto nevoljno pristao da mi da uput na spavanje medicine jedinice na Univerzitetu u Vašingtonu Medicinskom centru. Kada sam konačno stigao tamo, doktor nije bio iznenađen da mi je toliko dugo da se adekvatnu pomoć.

"Lekari nikada ne razmišljaju o pitanjima sna, ali simptomi odgovara račun", objasnio je on.

Za razliku od mojih drugih lekara, on me je pravo u oči i tretira me kao jednak umesto pacijenta problema. To je tako drugačije iskustvo koje sam čak pitao da li je cela jedinica je bila prevara.

Ubrzo sam učestvovao u studiji spavanja, a rezultati su pokazali da se probudim se borim za vazduh 10 puta na sat tokom noći. Ja sam bila tako spavaju-lišeni da sam imao saznanja o tim poremećajima, što je tačno za većinu ljudi sa stanjem.

Dobio sam CPAP mašinu koja stalno duva vazduh u nosu i spavam. Posle nekoliko meseci, bio sam u mogućnosti da dobijem posao. Posle nekoliko godina, imam stan, završio svoju disertaciju i diplomirao cum laude.

I dalje je potrebno više sna nego većina, ali drago mi je da sam više ne spava kroz život. Moje iskustvo stalno me podseća da je važno da se bore za sebe, čak i kada moram da se borim da se čuje.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Moramo razgovarati o materinstvu za osobe sa invaliditetom

Post Zdravlje

Da li bellibands stvarno pomažu nakon trudnoće?

Post Zdravlje

Problem sa veganskim blogerima koji uče žene kako da zaustave svoje periode

Post Zdravlje

Moja perspektiva o zdravlju se promenila nakon što sam izgubila moju majku

Post Zdravlje

Šta je normalno - i nije normalno - tokom masaže?

Post Zdravlje

Kako vreme vašeg obroka može uticati na vaše srce

Post Zdravlje

Evo šta se stvarno desi vašem telu kada držite u pitu

Post Zdravlje

Još 5 načina da budete bolji trans Alli

Post Zdravlje

Šta bi trebalo da znate o ishrani metabolizma

Post Zdravlje

Zašto je princ Harri otvaranje o borbi protiv mentalnog zdravlja toliko važno

Post Zdravlje

Zašto imaš vruće bljesak prije menopauze

Post Zdravlje

Vodič za najbolju poziciju