Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom | RS.burnbrightlove.com

Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom

Evo kako ADHD potpomaže gorivo kreativnom vatrom

ADHD moj supersila.

Nemojte me pitati da promeni ulje na moj kamion. Bez obzira na to koliko puta je moj muž strpljivo pokazuje korake, samo nisam dovoljno zainteresovani da ostanu fokusirani na zadatak. Moje izvršne funkcije sposobnosti su neodoljivo grozan, tako da ne mogu uspeti od tačke A do tačke B bez izuzetno detaljne liste obaveza. A ponekad moja usta radi brže od mog mozga, što znači da bi prekinuti tokom konverzije, a ne ni shvatio sam to uradio. Pa možda postoji nekoliko negativi, ali zašto se tukli dole kad mogu da se izgradi?

ADHD moj supersila. Ovako me ADHD se pretvara u kreativnom badass.

1. Hiper-fokus je moj prijatelj

Hiper-fokus je kao potpuno suprotni Pokušavam da se setim korake za tu promenu ulja nikada neću da radim, jer ne zanima. Ako sam hiper-fokusiran, to znači da radim nešto što volim i znam da mogu rock finalni proizvod. Ja sam napisao knjigu u godini na tri sata sna noću, jer je morao da bude završen. Vanna go družimo večeras minus klinci? Žao mi je, moram da završim ovaj esej na kome radim. Moje dete želi pahuljice za večeru, jer Mama radi i zna rokove znači da ne dolaze na vazduh dok ne udari "poslati" na email urednika.

load...

Za Jedna žena, ADHD nije problem - to je razlog zašto je Odlični

2. Sve ploče u vazduhu

Ja nikada nisam samo jedna stvar. Moj normalno je žongliranja sve tanjire u isto vreme i još uvijek mrda dupe. Sada, ja kod kuće svoju ćerku autizma, freelancing moj plen sa, bacanje i pisanje za različite objekata, radi na iza kulisa za novi podcast ja uskoro lansiranje zove se odlučila na varijantu, pokušavajući da se vrati na redovno trening raspored i ostatak osnove VAHM, kao i održavanje stana dovoljno čist da zaradim adulting nalepnicu za dan.

U redu, to je dobar "možda" na tom poslednjem. Suština je da sam ja najproduktivniji i kreativni kada imam sve dešava odjednom, što je upravo razlog zašto sam voleo da radi kao novinski reporter koliko volim ono što radim sada.

3. Pod pritiskom

Govoreći o rokovima, živim za njih. Ozbiljno. Imao sam tri meseca da napiše 30 stranica papira u koledžu za potrebno vjeronauci - i to je bio jedini razred za klasu, pa zdravo, pritisak! Da li sam to početi malo je dodeljen? Jok. Naučila sam od moje dijagnoze da je vreme moj neprijatelj, jer mi daje šansu da druga po, treća i četvrta-da moje pisanje. Bilo kada sam počeo rano na papiru, da ću završiti ga ukidanjem u pet do dvanaest, a počevši od nule dva dana pre nego što je trebalo, u svakom slučaju. Za osobe sa ADHD, odugovlačenje je umetnost koja nas ostavlja opušteno dok ne shvatimo da je 48 sati da krene, pa mi proizvodimo i napreduju na rok žurbe, jer nemamo drugog izbora.

load...

Oh, i da, imam A.

ADHD može biti prepreka u romantičnim vezama, ali Lečenje Is Everithing

4. Ortak, gde su mi kola?

Ja Poznato je da izgubi svoj auto u mall parkinzima. Nikad se ne setim gde sam parkirao ili ono vrata sam ušao, pa ponekad, fini centar čuvari smiluj se na mene i vozi me okolo dok sam trijumfalno vrištati da je moj auto je tu, gde sam rekao da je to. Ali ono što mi nedostaje iz velike slike, ja nadoknaditi sa detaljima. Vidim nijanse boja koje će dodati u opisu karaktera. Čujem nijanse i ritam govora i razgovora koje će učiniti priča ožive kada prolazi pored stranaca na ulici. Samo ne pitaj me gde sam stavio ključeve od kola. Ja ću ih naći na kraju.

Biti roditelj sa ADHD-om nije bez izazova, ali ovo mama ima ovaj

5. No time for sumnje

Zato što sam najbolje radi sa više projekata ide u isto vreme, nemam vremena za gubljenje sažaljevam sama sebe kada je urednik prolazi na terenu ili odbije popunjeni esej. Ja ne mogu baciti peškir, jer moja knjiga nije bio NITbest-prodavac. I ja odbijam da verujem da razbijam dupe za bilo kratko pravljenja da se to desi. Onog trenutka kad dobijem odbacivanje, ja proveravam listu kontakata da se vidi koji izlaz je spreman za komad ja pokušavam da mjesto, a ja ronim vraćam se sa novim terenu. To je kako sam nedavno postavljen esej o mom pokojnom ocu u vrijednosti od odbijanja dve godine. Ja stalno gura, jer znam da će me svaki odbacivanje dovesti korak bliže do sledećeg objavljivanja i čineći moje snove.

Ovaj post je doveo do vas kao deo pod pokroviteljstvom reklamnog saradnje.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Evo zašto su vaše migrene ili IBS u vašem vremenu još teže

Post Zdravlje

Sada možete kriviti svoje gene zbog lošeg rasporeda spavanja

Post Zdravlje

7 pametnih načina da žene ostanu bezbedne ovog leta

Post Zdravlje

6 načina na koji sam naučio da se nosim sa najhladnijim danima

Post Zdravlje

Sjedeća papuča za podmetanje papira: utakmica napravljena na nebu ili gubljenje vremena?

Post Zdravlje

Bojim se da sam prošla svoju hroničnu bolest svojoj djeci

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

2018 bila je velika godina za periode na televiziji

Post Zdravlje

Lena Dunham je imala potpunu histerektomiju za lečenje endometrioze

Post Zdravlje

Brzi vodič za to kako da kažete razliku između cista, grudvica i tumora

Post Zdravlje

Upoznajte antimikrobni grudnjak koji vam pruža naučnu podršku

Post Zdravlje

Kako razumeti uvek promenljive smernice za mamografiju