Evo kako da koristite EpiPen | RS.burnbrightlove.com

Evo kako da koristite EpiPen

Evo kako da koristite EpiPen

Ako vi (ili neko koga volite) doživeti ovakvu reakciju ili alergiju, da li znate šta da radim? Ako ste već prošli dijagnostičkog procesa i imaju EpiPen na ruci, da li znate kako da ga koristite? Hajde da pogledamo kako EpiPens rad, kada da ih koriste i možda najvažnije, kako da ih pravilno koriste.

Šta je EpiPen, u svakom slučaju?

Razgovarali smo sa Tonia prozora, direktor i predsednik theAllergi & Asthma mreže, i dr purvi Parikh, alergolog i imunolog sa alergije i astmu mreže, da biste dobili istinu o ozbiljnim alergijama i kako EpiPens posao.

load...

Prvo, hajde da pogledamo samu olovku. EpiPen is a pacijenti uređaj može koristiti kako bi se ubrizgati sa adrenalina, takođe poznat kao adrenalina. To omogućava korisniku (ili negovatelja) lako upravlja lek bez brige o izradi lekova u špric i određivanje odgovarajuće doze, što je idealno u vanrednim situacijama kada je od suštinskog značaja vremena.

Semen Alergije Are Real i otežavaju Conceive

Kako sam droga radi? Prozora kaže: "Kada osoba ima alergijsku reakciju život, adrenalin poništava simptome stezanjem krvne sudove da se vrati krvni pritisak u normalnom stanju i povećanje otkucaja srca da se poboljša protok krvi. Disanje je često utiče i adrenalin opušta mišići disajnih puteva osobe, što im omogućava da lakše diše. "

Kada koristite jedan?

Je Parikh napominje da postoji nekoliko simptoma koji bi trebalo da pokreću EpiPen upotrebu: bilo koža simptom, kao što su urtikarija, svrab i / ili otok, plusvomiting, vrtoglavica, teško disanje ili kratak dah. Ovo je poznato kao anafilaksi i uvek je hitan slučaj. Ako se ne leči, može dovesti do smrti.

load...

Međutim, ako niste sigurni, možda je najbolje da ide napred i da ga koristite. "Kada ste u nedoumici, uvek preporučujemo da koristite EpiPen, kao štetu za kašnjenje u primeni [to] je daleko gore nego slučajno ubrizgavanje leka kada nije potrebno", objašnjava ona.

Najčešći uzrok anafilaksi je alergije na hranu. Druge uzroci anafilaksi uključuju Ubodi insekata i lekove. Međutim, je Parikh upozorava da bilo alergija može dovesti do anaphilakisif reakcija je dovoljno teška.

Da li je istina Vaši Alergije Promena na svakih 7 godina?

Kako se koristi jedan?

Za početak, svaki EpiPen ima instrukcije štampane pravo na samom uređaju, a svaka kutija dolazi sa trenerom - to vam omogućava da vežbate bez da se ubo u butinu (čini glasan "klik", ali ne igla puca iz). To je rečeno, ovde su neki korak-po-korak uputstva od stakla (treba imati na umu da postoje i drugi adrenalina auto-brizgaljke na raspolaganju, tako da uvek pročitajte i pažljivo sledite ta uputstva za pisma).

  • Uklonite auto-injektor iz svoje zaštitno kućište. Proverite da li datum isteka nije prošlo, a tečnost iznutra izgleda jasno.
  • Pratite uputstva da biste uklonili zaštitni poklopac (s). Držite ruke i prste dalje od kraja igle.
  • Držite injector u pesnice sa kraja igle (obično crvenom ili narandžastom) od palca, i stavite igla na kraju čvrsto protiv spoljašnjeg butinu (gornji nogu). Ne ubrizgava u zadnjicu ili bilo gde drugde na telu. Igla je dizajniran da prođe kroz odeću ako je potrebno.
  • Pritisnite čvrsto da se oslobodi iglu i ubrizgati epinefrina u spoljnom butinu. Držite nogu i držite ga mirno dok ubrizgajte epinefrina.
  • Kada se ubrizgava, sledite uputstva uređaj na koliko dugo da ostane na svom mestu - obično nekoliko sekundi - dok svi adrenalin je isporučena.
  • Izvadite uređaj i masirajte mesto ubrizgavanja za 10 sekundi.
  • Neki injektori imaju iglu koja uvlači nazad u slučaju nakon upotrebe; drugi ostavi iglu izložen. Ako ostane igle izložen, pažljivo ubacite injector - iglu prvi - nazad u torbu. Nemojte se zabrinuti ako vidite tečni levo u uređaju; dizajniran je tako da pravilno na dalje dozu.
  • Nikada ne pokušavajte da se reinject sa istom olovkom.
  • Pozovite odmah 911. Recite dispečera ste upravo koristili epinefrina za lečenje osumnjičenog anafilaktički reakcije. Organizovati prevoz u hitnim odeljenju za dodatno lečenje.
  • Ne bacajte auto-injektora sami. Daj ga timu hitne zaštite i reci im gde je ubrizgan.

Šta se dešava ako nije pravilno koristi?

Bitno je da je EpiPen se pravilno koristi. Prozora kaže, "Epinefrin je spašavanje života lek. Ako bilo nije isporučena ili neadekvatna doza se daje, ne može pomoći pacijentu." Od anafilaksa može dovesti i dovodi do smrti, pravilno korišćenje je od suštinskog značaja.

Da li su Vaši Cold Simptomi stvari Alergije?

Iako su nedavni izveštaji iz FDA pokazuju da je došlo do raste učestalost mehaničkog kvara na delu same EpiPen, ove epizode ​​su ektremelirare.

"Dok smo razgovarali propuste uređaja, ovo je spašavanje života lek, a uređaj je pouzdan sa vrlo malo izuzetaka," kaže obrtne ručice. "Još uvek je veoma važno za pacijente koji su u riziku od anafilaksije [u] nose svoj auto-injektor sa njima u svakom trenutku."

Dok niko ne želi da doživi ozbiljnu alergijsku reakciju, važno je da se upoznate sa svojim hitne lekova (uključujući EpiPens), znam šta simptomi da traže i da ima plan u mestu ako je hitno javlja. I uvek konsultujte svoj lekara i biti spremna da pozove za hitne službe ako je potrebno - to može biti razlika između života i smrti.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Joga u crnom svetlu sjaja u mraku je smiješno zabavna

Post Zdravlje

Ovaj model je izgubio nogu zbog sindroma toksičnog šoka

Post Zdravlje

10 najboljih fitness kanala za IouTube kada nemate vremena za teretanu

Post Zdravlje

Testiranje na Brči neće odgovoriti na sve vaše probleme sa rakom dojke

Post Zdravlje

Kako sam razgovarao sa svojim novim partnerom o prošlom seksualnom napadu

Post Zdravlje

Evo zašto se mamurci pogoršavaju sa godinama

Post Zdravlje

Šta je transfuzija od dvoje do dvoje?

Post Zdravlje

Moja celiakija bolest me je učinila tako da se uplašila hrane koju sam prestao da jedem

Post Zdravlje

Da li je IBS ili Crohn napraviti analni seks nemogućim?

Post Zdravlje

8 pokušali i istiniti masažere na koje se ljudi zakunjuju

Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Još 5 načina da budete bolji trans Alli