Evo šta treba da znate o zadržanom placentu | RS.burnbrightlove.com

Evo šta treba da znate o zadržanom placentu

Evo šta treba da znate o zadržanom placentu

U nedavnom epizodu Porodica Kardašijan, Kim Kardashian, je rekao lekari da je treća trudnoća može biti po život threateningfor je zbog mogućnosti stanja poznatog kao zadržane posteljice. Kardashian imao placente problema tokom svoje prve trudnoće (sa kćerkom Sever, 3) i posle porođaja, imala je operaciju da uklone deo placentafrom njen materice.

8 stvari koje svaka žena treba da zna o karcinomu endometrijuma

1. Šta je zadržala posteljica?

U većini trudova, placenta - organ odgovoran za obezbedjivanje bebe kiseonikom i hranljivim materijama u materici - je izbačen od ženskog tela u roku od 30 minuta od isporuke. U nekim slučajevima, placenta (ili deo) ostaje u materici duže od 30 minuta nakon porođaja. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije vodič, "Upravljanje komplikacije u trudnoći i porođaju," ovo je poznato kao zadržane posteljice. U razvijenim zemljama, što utiče na oko 3 odsto vaginalnog porođaja.

load...

2. Da li su svi zadržani posteljice isti?

Ne Najčešći od tri vrste je placenta adherens. To se dešava kada se materica ne dovoljno ugovor da proteraju kroz placentu, a ona ostaje pričvršćen za zid materice. Ostali tipovi zadržane posteljice su zarobljeni placentu i placenta accreta. Trapped posteljica se dešava kada se posteljica ne odvoji od materice, ali ostaje u telu. Tipično, to je zbog grlića početka do zatvaranje pre uklanjanja placente. Placenta accreta dešava kada placenta vezan mišićnog sloja zida materice umesto uterusa obloge, što dovodi do krvarenja i može učiniti isporuke veoma teško. Transfuzija krvi ili histerektomija može biti potreban ako krvarenje ne može zaustaviti.

3. Koji su rizici za zadržane posteljice?

Ukoliko se ne leči, sa očuvanim posteljica može da dovede do ozbiljne infectionand gubitka preterano krvi, što može biti opasno po život za majku.

Dobra vest (jednom) za starije trudnice

4. Da li su neke žene više u opasnosti od zadržane posteljice?

Žene starije od 35 godina, žene koje idu u rad pre 34. Nedelje trudnoće, žene koje imaju produženo prvi ili drugi fazu rada (proterivanje placente se smatra u treću fazu rada), i žene koji imaju Mrtvorođeno beba su u većem riziku od zadržane posteljice. I ako ste imali problema posteljice tokom prethodne trudnoće, možda pod povećanim rizikom od to ponovi.

load...

5. Kako se zadržava posteljica se leči?

Bitno je da uklonite ceo placentu iz materice, što može da se obavi lekar ručno ili pomoću lekova ili da se opusti ili ugovor matericu. Dojenje takođe može biti efikasan, jer oslobađa hormon oksitocin u telu, što čini ugovor o materice. Poslednje sredstvo je operacija kojom se uklanja placentu ili bilo koji nedostaju delove.

6. Može li zadržala posteljica može sprečiti?

Ako je žena u opasnosti od zadržane posteljice, postoji nekoliko koraka njen lekar može preduzeti da se smanji taj rizik. Lekovi da ugovor o materice i oslobodi placente, kao što su Pitocin (oksitocina), mogu se propisati. Controlled kabl vuče može biti primenjena od strane lekara, koji uključuje stezanje pupčane vrpce bebe onda vuče na kablu, dok vrši pritisak da se podstakne placentu da izađe posle se beba rodi. Osim toga, lekar može da koristi svoje ruke da se stabilizuje materice, uz primenu kontrolisanog kabl vuču.

7 načina da ostanete vagine zdrav u svakom životnom dobu

Najzad, zadržala posteljica je retka komplikacija. Ali, kao i sa svim aspektima trudnoće, znanje je ključ za ostanak u kontroli i donošenju najbolje odluke za vas i vašu bebu.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Vendi Davis o svom epskom filibusteru i da li će se kandidovati za predsednika

Post Zdravlje

Zašto se smatra da je overfat nije ono što zvuči

Post Zdravlje

Evo kako da koristite EpiPen

Post Zdravlje

Da li vam udobna hrana stvarno pomaže da se osećate bolje?

Post Zdravlje

Kontrola rađanja igra ulogu u životu u mom lezbejskom odnosu

Post Zdravlje

Kako upravljati smanjivanjem libida dok je na antidepresivima

Post Zdravlje

Da, osobe sa invaliditetom imaju seks i zaslužuju seksualni odnos

Post Zdravlje

Kako navigirati jogom dok imate periode

Post Zdravlje

Premenstrualni disforični poremećaj može biti vezan za to kako ćelije obrađuju polne hormone

Post Zdravlje

Zašto sunčani dani stvarno pogoršavaju moju anksioznost

Post Zdravlje

Povećajte aktivizam svog perioda zagovaranjem za menstrualno obrazovanje

Post Zdravlje

Meredith Vieira zna sve o mnogim pritiscima na žene