Evo šta treba uraditi ako naiđete na opioidno preveliko doziranje | RS.burnbrightlove.com

Evo šta treba uraditi ako naiđete na opioidno preveliko doziranje

Evo šta treba uraditi ako naiđete na opioidno preveliko doziranje

Ako ste pratili sa vestima, vi ste verovatno čuli za tekući opijata epidemije u Sjedinjenim Američkim Državama. A ako niste, bolje slušaj.

Opijati su klasa lekova koji utiču na zadovoljstvo centar mozga. Koriste se u obliku propisanih pilula poput Vicodin, OkiContin ili Percocet, ili u obliku ilegalnih droga, poput heroina.

Naš centralni nervni sistem proizvodi opijate prirodno u obliku endorfina, koji znamo kao naše "feel-dobro hormona." Oni rade na smanjenje bola, ublažavaju stres i usporiti naše disanje. Međutim, naše telo ne proizvodi dovoljno ovih hormona da eliminiše hronični bol, zbog čega je recept opioidi počeli da dobijaju na popularnosti počinje početkom 20. Veka.

load...

Kada se koristi za određeni vremenski period sa jasnim ciljem, kao oporavka od operacije ili tokom tretmana raka, opijati su izuzetno efikasni. To je rečeno, s obzirom na njihovu prirodu dostupne, one koji traže i euforije, efekte opijata bolova mogu da opasno navukao. U 2015., broj smrtnih slučajeva povezanih sa recepta i nelegalnim opioidnih predoziranja popeo na 33,091.

I Did not Knov I Vas Addicted to opijatnog Dok sam pokušao da dobijem od njega

Prošle nedelje, predsednik Donald Tramp nezvanično proglašen opijat kriza nacionalna uzbuna. Dok je (nadamo se) dizajnira svoj plan za borbu protiv epidemije, možete da uradite svoj deo od razumevanje krize i pružanje pomoći u slučaju predoziranja.

Kako opioid predoziranje doći?

"Jednostavno rečeno, opioid predoziranje nastaje kada neko ko se ne koristi za uzimanje opijate - ili je ne koristi jake opijate - ima veću dozu nego njihovo telo može nositi", rekao je sertifikovan zavisnost lek lekar dr NATAN Schleiderof Nev Iork House Call Lekari grupa.

load...

On je objasnio da je to često dešava kada pojedinci (ili namerno ili nesvesno) unose opijate pomešane sa fentanila, sintetičkim opijata koji je način jača od heroina - probajte 50 puta snažniji.

Šta simptomi ne lice doživljavaju predoziranja izložbu?

Prema ponašanja zavisnost terapeut Scott Dehorti, LCSV-C Delphi Behavioral Health, tri glavna simptoma treba da tražite su u otkrivanju učenika, respiratorne depresije i smanjena svest.

Drugi simptomi uključuju:

  Mučnina ili povraćanje

 • Heart rate postaje brzo i otežano, onda zaustavljanje

 • Limp telo

 • Promena u tonu kože, posebno oko usana i vrhova prstiju (plavo / ljubičasta za pravedniji tipove kože i sivo / Ashen na tamnije tipove kože)

 • Gušenje ili hrkanje zvukove

Došlo je do alarmantnog porasta Children konzumiranja opijatima

Šta da radim ako sresti nekoga ko je predoziranja?

Kao odgovarača, postoje vremenski osetljive radnje koje treba da sa sigurnošću se, naročito od komunikacije sa predoziranja pojedinca će biti ograničena - čak i ako su svesni i disanje.

"Ako su zavisnik, oni ne mogu lako priznati da su preduzete opijate, jer oni zaista osećaju dobro, iako je njihov život je u opasnosti", rekao je SheKnovs Schleider. "Oni ne mogu biti žele ili ne mogu da se prijavim na lek su uzeli niti znaju da je lek uzeli je protkana jačim opijata nego što su mislili."

Imajući to u vidu, ovde su neophodni stepsthat bilo odgovori treba da uzme:

  Vizuelno proceni situaciju za mogućih simptoma (gore).

 1. Proverite da li je pojedinac diše. Ako se ne diše ili ako je njihov disanje je plitko, pozovite 911 odmah. Ako znate CPR, počinju da podržavaju pojedinca disanje dok čekaju hitnim službama.

 2. Proverite da li odziv. Dozivao ime ili viču pojedinca nešto što bi privlače njihovu pažnju (ek: "Ja ću da zovem policiju"). Ako ne dobijete odgovor, pokušajte da ih probudi izazivanjem bola pritiskate svoju kožu ili kopanje svoje zglobove u njihovoj grudne kosti.

 3. Ako je pojedinac i dalje ne reaguje i da se adekvatno obučeni i opremljeni, vreme je da koristite nalokson, hitan reanimaciju lek.

 4. Nastaviti da prati situaciju do hitne reaguju na scenu dolaze. Prikupi što više informacija iz ili o pojedincu moguće kao što ste čekati.

Sačekajte - kako nalokson radi?

Nalokonevorks blokiranjem opioidne receptore telesne. Dostupan u formi kako injektabilnog tečnosti i nazalnog spreja, ovaj lek omogućava nekome doživljavaju preveliku da povrate dah. Iako postoje zakoni variraju od države do države, nalokson se često može propisati lekar, možda neće biti dostupne preko šaltera u apoteci ili možda čak dobiti sa pripadnicima zajednice besplatno.

Da biste saznali kako da pravilno upravljaju ovaj lek, postoje slobodno resourcesavailable obuka za sve potencijalne prvi reaguju. Međutim, važno je prepoznati da hitne lekovi su samo privremena rešenja.

Otkrivanje Moja mama je opijata Zavisnost Made naš odnos Jači

"Usred predoziranja, na spašavanje života koristi naloksona se ne može tvrditi", rekao je Dehorti. "To je zaista može dovesti nekoga vratiti u život, ali cilj je da ih održi u životu. Mora da postoji prevenciji, tretman i brige da stvarno utiče na epidemiju kojima se suočavamo. "

To je rečeno, ako vi ili neko koga znate se bori sa opijata zavisnosti, postoji velika raznovrsnost resourcesavailable lečenja, uključujući lekove i terapije ponašanja. Mi svi mogu da igraju ulogu u okončanju opioidni epidemije.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Ova hrana može pomoći u smanjenju neželjenih dejstava lečenja karcinoma dojke

Post Zdravlje

Ja sam nesrećan u svom tijelu, tako da imam operaciju hujšanja

Post Zdravlje

Razumevanje grudvica i udubljenja u grudima

Post Zdravlje

Svaki put kad čujem za školarca, bojim se da je to moj sin

Post Zdravlje

Da li bi trebalo da uzmete klasu rođenja deteta?

Post Zdravlje

Razgovaranje o depresiji je dobro - ulaganje u mentalno zdravlje je bolje

Post Zdravlje

Da li su sportska pića dobra opcija za dehidrataciju vezanu za bolesti?

Post Zdravlje

Ovi instagrami žele da promene način razmišljanja o polu

Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

Šta je Rapunzelov sindrom, i zašto to može biti smrtonosno?

Post Zdravlje

Jelo previše ove vrste krompira može da te ubije