Istina o pastama za zube tvrdi da tretira osetljivost i eroziju | RS.burnbrightlove.com

Istina o pastama za zube tvrdi da tretira osetljivost i eroziju

Istina o pastama za zube tvrdi da tretira osetljivost i eroziju

Hoda niz stomatološke prolaz zaštite u bilo kojoj apoteci ili prodavnici, a vi ćete biti suočeni sa naizgled beskrajnim mogućnostima pasta za zube koji tvrde da zaštitite, Sedeti, ojačati i desenzitivirati zube. Još pre samo 20 godina, primarne funkcije pasta za zube bili za čišćenje zube i, u nekim slučajevima, pomoći u njihovoj zaštiti od karijesa.

Dok su paste za zube današnjice i dalje rade iste stvari, sada se prodaju kao čarobnim cevi tretmana koji mogu da pomognu riješiti komplikovanije probleme sa zubima, kao što su osetljivost i emajl erozije. Na površini, ovo izgleda kao neka ozbiljna napredovanje, ali nova studija iz Univerziteta bernin Švajcarske utvrdio da nisu svi paste živi do tvrdnje o njihovom pakovanju.

load...

Istraživači testirali devet popularne paste za zube i ustanovio da nijedan od njih zaštititi emajl ili spreči Erozivni trošenje - ključni faktori u uzrocima stomatološke osetljivosti. Ne samo to, nego je članak, objavljen u naučnim izveštajima, rekao je da su svi testiranih pasti zapravo causeddifferent količine gubitka emajl površine.

Navike u ishrani Važno za zdravlje zuba

Ali, da budemo jasni, oni koji su uključeni u studiju se ne tvrdim da prestanu da koriste pastu za zube i stres da ne obavlja važne funkcije kao što su čišćenje, ali da oni ne treba smatrati neku vrstu tretmana za gubitak emajl ili preosetljivosti. Umesto toga, oni su rekli trebalo bi da vidite vaš stomatolog da izađe sa planom za upravljanje ovim uslovima.

"Pasta za zube neće u potpunosti rešiti problem. Stomatološka erozija je viaestruki. To ima veze sa četkanjem, i iznad svega, sa dijetom. Hrana i piće su sve kisela zbog industrijske prerade "Samira Helena Joao-Souza, Ph.D. Profesor na Univerzitetu u Sao Paulo je Stomatološkog fakulteta u Brazilu i prvi autor članka, navodi se u saopštenju.

Emajl erosionis hronični gubitak čvrstog tkiva na spoljnoj strani vaših zuba izazvanih kiselinom, bez bakterija angažovanja, koja se može pogoršati grubim četkom, ubrzava eroziju. Kada je erozija koncentrisana na prostoru između zuba i desni, to je verovatno da će izazvati nelagodu kada osoba pojede ili pije nešto toplo ili hladno ili slatko. Istraživači su ustanovili da kada ljudi idu kod zubara zbog preosetljivosti, što je tipično jer su nepropisno pranje sa abrazivnim pastama za zube, kao i konzumiranje velike količine kiselih hrane i pića.

load...

Vodič za zdravlje zuba vašeg deteta

Dakle, šta možete da uradite ako imate osetljive zube? Vaš prvi korak, prema istraživačima, trebalo bi da bude da preispita svoju ishranu - uključujući pića - i ograničiti količinu kiseline ti oduzimaju. Isto tako, razgovarajte sa svojim stomatologom o mogućim tretmanima, umesto da se oslanjaju isključivo na pastama koje tvrde da su u stanju da leče svoje simptome. I ne zaboravite da operete - samo pazite da to nežno.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Kako gledati sunčano mrkanje bez trajnog oštećenja vaših očiju

Post Zdravlje

Da li su sportska pića dobra opcija za dehidrataciju vezanu za bolesti?

Post Zdravlje

Ne, grudnjak ispod podlaktice neće vam dati rak (i još 9 mita o zdravlju dojilja)

Post Zdravlje

Zašto je Maria Bello rekla da je završena sa aktivizmom (ali zaista nije)

Post Zdravlje

Završio sam da dozvolim da moja prazna materica diktira moje samopoštovanje

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

Zašto je težina neizrečen problem u transrodnoj zajednici

Post Zdravlje

Jednostavna stvar koju možete učiniti da bolje spavate večeras

Post Zdravlje

Zašto bi trebali razgovarati s vama tokom treninga

Post Zdravlje

Razumevanje grudvica i udubljenja u grudima

Post Zdravlje

Činjenice o običnim karcinomima su strašne, ali mogu spasiti život

Post Zdravlje

Kao osoba sa invaliditetom, pronalazim seksualno osnaživanje