Itchi vagina? Evo šta to uzrokuje i kako ga tretirati | RS.burnbrightlove.com

Itchi vagina? Evo šta to uzrokuje i kako ga tretirati

Itchi vagina? Evo šta to uzrokuje i kako ga tretirati

Ako je vaša vagina - ili vulve - svrbi, nije samo dosadni, ali može da se odnosi i. Iako postoji mnogo različitih uzroka, neki su češće od drugih, a ne isgood vesti - tretman je dostupan za sve što je bolestan svoje Nether regiona.

Gljivične infekcije

Problem: infekciju je jedan od najčešćih uzroka vaginalnog svrab. "A ieast infection nastaje kada se narušen balans organizama prisutnih u zdravoj vagini, što dovodi do preteranim kvasca, tipično Candida albicans, Dr. Peter Rizk, jedan OB-GIN vith Fairhaven Healthtells SheKnovs.

load...

"Pored TELLTALE svrab infekcije kvasca, možete takođe primetiti bol ili spaljivanje na mokrenja ili seksualnog odnosa", dodaje on. "Pored toga, gusta, bele pražnjenje može da se javi."

Ovde je ono što ljudi zaglavio u vaginu Zadnje godine

Rešenje: infekciju će obično reaguju na antigijivičnim tretman, koji može da se kupi over-the-counter ili se propisana od strane lekara, ali je važno da se vidi medicinsku negu providerto dobili preciznu dijagnozu, tako da se pravilno lečenje problema.

Bakterijska vaginoza

Problem: Dok kvasac infekcije su uobičajene, postoji još jedan baddie koji može da dovede do vaginalnog svrab - a to nije kvasac. Umesto toga, to je prerastanja bakterija koje mogu biti praćene vaginalni sekret, spaljivanje i neprijatnog mirisa, prema Rizk.

Rastvor za: Bakterijska vaginoza zahteva lekar posetu kako dijagnostiku i lečenje, što je u obliku antibiotika.

Vlaga

Problem A vlažna prepone nije samo neprijatno - to može da dovede do neprijatnog meča svraba, objašnjava dr Tami princ, jedan OB-GIN i medicinski direktor u SAD Healthvorks. Vlaga može doći iz mnogih izvora: blage urinarne inkontinencije, ne dišu donji veš ili prekomernog znojenja bez promene svoje gaće.

load...

Rešenje: Izbacite vazduh svoje vulve svaki sada i onda, nose pamučne gaće, nosi gaćice-obloge, ako povremeno curi problem (i slobodno posetite OB-GIN pogledati u urinarne inkontinencije, kao) i promenite donji nakon vežbanja.

Podsetnik: vagina je nije ružna reč

Kontaktni dermatitis

Problem: Vaginalni ili vulve svrab može biti uzrokovana nešto tako jednostavno kao sapuna ili deterdženta za veš koristite, a može razviti čak i ako ste koristili proizvod godinama, kaže dr Robin Evans, dermatolog u Južnoj Connecticut Dermatologija. Osetljivi kože u ovoj oblasti je u opasnosti od razvijanja iritacije od nečega dođe u kontakt sa, koji je poznat kao kontaktni dermatitis. Sapun i deterdžent može da dovede do toga, ali i maramice, brijanje kreme, kondome i Lubrikanti.

Rešenje: Ovo može biti pitanje vhittling dole proizvode da izlože svoje vulve da bi se otkrio kojih je jedan krivac iza iritacije. Ako biste radije izbegli nagađanja, dermatolog može sprovesti testiranje alergija patch (najčešće na leđima), koji može da pomogne u identifikovanju uzroka.

Starenje

Problem: Dok živimo, mi smo takođe starenje, a dok je živ je dobro, starenje utiče na sve strukture našeg tela, uključujući i naše kože. Starenje kože, međutim, mogu se naći u oblastima osim naše lice, i da, mislimo na kožu ste naći u gaće.

"Tokom i posle menopauze, nivo estrogena su znatno niži nego što su bili dok ste još u vreme ovulacije, a to može dovesti do proređivanje vulvarnog i vaginalnog kože", kaže dr Tsippora Shainhouse, odbor-sertifikat dermatolog koji često vidi pacijente u njena praksa koji su bili upućeni od strane njihovih ginekologa. "To može da dovede do hronične iritacije, svrab ili peckanje i može da poveća rizik od suza kože u vulvovaginalne području", dodaje ona.

Rešenje: Vaš lekar može propisati aktuelno ili oralni zamenu estrogena koji mogu poboljšati svoj Itchi-delova problem.

Sklerozni i atrofični lišaj

Problem: sklerozni i atrofični lišaj je još jedan specifičan osip koji se mogu pojaviti u vulve području, kaže Evansa. "Važno je da identifikuje i dijagnostikuje ovaj osip (koji se obično obavlja sa biopsije) zbog potencijalnog razvoja ožiljaka i raka kože u ovim oblastima", kaže ona.

Rešenje: Ovo zahteva lekara posetu, kao što je pomenuto, a ako je to tvoja dijagnoza, lekar će verovatno propisati površinski kortikosteroid, koju će potom primeniti na ugroženom području.

Šta da radite ako nešto Stuck Inside Iour Vagina

Idi kod doktora

Važno je da se pravilno dijagnozu ako imate više od jednog malog povremeno svrab, kao uporan svrab zaista treba da bude ocenjen od strane lekara. Dok neki uzroci svraba, kao što su stalne donje rublje vlage, može biti otklonjeni kod kuće, drugi uzroci će morati ulaz i tretman kod doktora, ali ne brinite - možete i da će dobiti pomoć kako vaši girli delovi će opet biti srećni.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Razumevanje najnovije studije vezane za vezu između depresije i kontrole rađanja

Post Zdravlje

Šta to znači ako krvarite posle seksa?

Post Zdravlje

Može li koristiti fitbit dugoročno uticati na vaše zdravlje?

Post Zdravlje

Šta je sa stigmom oko kontrole rađanja za teške periode?

Post Zdravlje

Nemojte ignorisati ove znake da je vaša beba bolesna

Post Zdravlje

Zašto je zauzet Philippsom pristao u bolnici nakon rođendana Mišel Viliams

Post Zdravlje

Najčešća vaginalna infekcija nije ono što mislite

Post Zdravlje

Hajde da razgovaramo o tome šta marihuana može (možda) učiniti za vaš seksualni pogon

Post Zdravlje

Ono što treba da znate danas o neuspješnom pismu za zdravstvenu negu

Post Zdravlje

Trebali biste znati imena ovih crnih žena zdravstvenih heroja

Post Zdravlje

Koliko su uobičajeni blizanci koji se prirodno pojavljuju, u svakom slučaju?

Post Zdravlje

Kakav je to tvoj period u invalidskim kolicima