Judith pazi zašto je ova sezona prozirne toliko bolno relevantna | RS.burnbrightlove.com

Judith pazi zašto je ova sezona prozirne toliko bolno relevantna

Judith pazi zašto je ova sezona prozirne toliko bolno relevantna

Kroz televizijski, filmske i scenske karijeri dugoj više od četiri decenije, Džudit Svetlo je svedok iz prve ruke snažnu sposobnost umetnosti da utiče na pozitivnu promenu u društvu. Od kojima se mijenjaju percepcija okolnih tradicionalne rodne uloge u Ko je šef? Da naglašavajući značaj ljubavi i prihvatanju u Transparentto podržava zdravlje vezanih za uzroke, kao što su HIV / AIDS-a i svesti gripa, ona je iskoristila svoje mesto u javnosti da rasvetli neke od najhitnijih pitanja našeg vremena.

Nedavno, u četvrtoj sezoni Providna - koji je premijerno prikazan u septembru na Amazon - njen lik Šeli Pfefferman otvara njenoj porodici o osećanjima izolacije i usamljenosti, koji u delu potiču iz koje zlostavljali kao dete. S obzirom na nedavnu situaciju u Holivudu, što je izazvalo toliko žena i muškaraca - kako unutar tako i izvan industrije zabave - da ispričaju svoje priče o seksualno zlostavljano i uznemiravao, otkrivenje svetlo lik ne može biti relevantno.

load...

"Mislim da ne može biti blagovremeno da se to izaći na način da ima," Svetlost kaže SheKnovs. "I vidiš kako je Shelli je tako duboko oštećen i utiče i čuva ovu tajnu tako dugo - da bukvalno ju je zadržao da imaju svoj glas i stojeći i biti najbolja osoba koju može biti u njenom životu."

Light pregleda ovaj flaširanje se od emocija i bolnih tajni kao zdravstveni problem, uz napomenu: "Ako nastavimo da nešto unutra predugo, može naneti veliku štetu našeg imunog sistema i naše psihe." Ona koristi primer pokušavaju da drže plaža lopta pod vodom; to je nemoguće učiniti, i u jednom trenutku, bez obzira koliko se vi trudili da ostane dole, da izlazi na površinu.

Harvei Veinstein je Navodni Sek Crimes vratio Memories of Mi Ovn seksualnog uznemiravanja

"Radujem se vremenu, jer imamo ove vrste razgovora, da je kultura u stvari počinje da se menja od postojanja ove tajne otkrio", dodaje ona. "Vidite šta se menja doći iz govori istinu; od - no pun intended - biti transparentni ".

Ovo je teško prvi put Svetlo je prikazan lik ikone od većeg društvenog smene. Ona je možda najpoznatiji po ulozi Angela Bover u seriji Ko je gazda?, Koji je trajao na ABC od 1984. Do 1992. Godine Bauer je visok pogon reklama izvršni koji ima svoj biznis i zapošljava muški domaćicu (Toni Danza u svim svojim firma '80s slava, ni manje ni više).

load...

Kada je sa emitovanjem, svetlo je rekao da nije prepoznao koliko je emisija - i njen lik posebno - je utiče na kulturu u to vreme.

"Znali smo da je drugačije. Znali smo da je to bio preokret, i znali smo da je zaista pametno ABC da to uradi ", objašnjava ona. "Ali ono što nisam znao je nivo na kome će uticati na ljude odrastanja ga gledao na dubini koja je izražena kod mene kasnije."

Gledajući unazad, ona sada zna da kada su ljudi u stanju da pogledate lik na TV i vidite sami, to može da im da mogu da postignu slične ciljeve.

"Imam žene sada koji poseduju sopstvene poslove koji kažu da su snažno pogođene tom karakteru i ta dinamika", kaže ona. "To je promenilo razgovor."

6 puta više od Golden Girls Da Zdravlje žena Pioneers

Svetlo je takođe bila sastavni glas u razgovoru okružuje HIV-a i AIDS-a od stanja prvi put pojavili u 1980 i nastavlja da bude uključena u ovaj dan, kao i da je snažan saveznik i zagovornik za LGBT zajednicu.

"I dalje je tu. To nije izlečio i nije bilo leka ", kaže ona stanja. "Naravno, hvala bogu za inhibitora proteaze koji omogućavaju naši prijatelji da žive duže, full, aktivan život zbog toga, ali do dana ova bolest se završava ili ćemo naći lek za nju, ja ću učestvovati koliko sam eventualno mogu. "

Ali, HIV / AIDS je ne samo javno zdravlje uzrok svetlo; nedavno, ona partnerstvo sa Nacionalnom fondacijom za infektivne bolesti da se stvori javni announcementthat servis ima za cilj podizanje svesti o važnosti vakcine protiv gripa, posebno za ljude starosti 65 i starije. Ona kaže uči da svaka četiri minuta neko 65 ili stariji je hospitalizovan sa gripom i svakih 12 minuta neko preko 65 umre od gripa je veliki preokret na nju, uzrokujući joj da se uključe sa NFID i promoviše protiv gripa.

Kada je najbolje vreme da se dobije grip Shot?

Kao svetlo ističe, jer su svi toliko zauzet, radi male ali važne stvari kao što su dobijanje protiv gripa ponekad može pasti pored puta - ali ne bi trebalo.

"Ima nešto tako lako u mogućnosti da to," kaže za dobijanje vakcinaciju protiv gripa. "Život se može tako komplikovano u drugim oblastima - do stvari koje mogu biti korisne za vas i lako uraditi i na neki način se brine o sebi."

Za više informacija o opcijama gripa i vakcinacija, posetite sajt NFID gripa Alert.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

6 znaka rane trudnoće na koje treba obratiti pažnju

Post Zdravlje

Navodni seksualni zločini Harvei Veinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Post Zdravlje

2018 bila je velika godina za periode na televiziji

Post Zdravlje

Ispuštanje sveća na rođendansku tortu je isto toliko brzo koliko mislite da jeste

Post Zdravlje

Kako koriste eufemizme za vagine može negativno uticati na naše živote

Post Zdravlje

8 navika za negu kože koje biste trebali početi koristiti u svojim 20-tim i 30-tim godinama

Post Zdravlje

Šta trebate znati o postpartum OCD

Post Zdravlje

Fran dresher na rak materice i trudna Nanni Cameo

Post Zdravlje

Žena je počela sa letom zbog bolova u periodu - odgovara avio-kompanija

Post Zdravlje

Ne, planirano roditeljstvo i dalje ne koristi savezna sredstva za abortuse

Post Zdravlje

Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili

Post Zdravlje

Upozoravajući znakovi tvoja pitanja iz detinjstva uništavaju vaše odnose