Kada je najbolje vreme da dobijete grip? | RS.burnbrightlove.com

Kada je najbolje vreme da dobijete grip?

Kada je najbolje vreme da dobijete grip?

Znaci u apoteci podsetio da se vaš gripa snimak počinje obrezivanje u krajem leta, ali je to zaista najbolje vreme za šut gripa? Ako se grip pucao u avgustu, će trajati do proleća? U poslednjih nekoliko godina, ja sam dao suprotstavljenih informacija od farmaceuta, lekara i drugih zdravstvenih radnika, tako da pre nego što mi vakcinu ove godine, hteo sam da proverim sa nekoliko lekara da dobiju stav.

Za početak, optimalno vreme da dobije svoj gripa pogodi zavisi od toga ko si i odakle ćete biti u toku sezone gripa, dr Lori Mortara, specijalista za infektivne bolesti u Long Beach Memorial Medical Center u Long Beach, California, mi govori.

load...

Ne, Trudnice Getting the Vakcina ne dovodi Autism

Od tri lekara sam razgovarao sa, Mortara i dr Tomas Vovan, specijalista za plućne i kritički medicine zaštite na Saddleback Memorial Medical Center u Laguna Hills, California, slažu se da gripa sezona obično traje od oktobra do maja. Dr Marjana Karimabadiof MemorialCare Medicinska Grupa u Rancho Santa Margarita, Kalifornija, je stavio počev od 1. Septembra i traje do 30. Aprila, ali napominje da je stvarni sezona gripa nije jasno definisana i promene iz godine u godinu. Vovan kaže da je sezona gripa obično vrhova u februaru.

"Naša preporuka je da se protiv gripa kad god je dostupan", Vovan, kaže, napominjući da obično, njegova bolnica će početi svoju kampanju imunizacije za zaposlene u oktobru. Rekavši to, neki lekari i dalje preporučuju se grip pucao kroz marta kod pacijenata sa visokim rizikom, kao i one sa astmom, HOBP, dijabetes, HIV i raka, dodaje on.

Žene koje su trudne, ljudi sa znatnim bolesti pluća ili imuno-suzbijanje bolesti i onih koji rade u zdravstvu možda želeti da razgovaraju sa svojim lekarima o tome da je ranije šut, Mortara preporučuje.

load...

Međutim, moguće je dobiti grip pucao tooearli? Vovan kaže da je predviđeno da će ovogodišnja sezona gripa poranio, a lekari koji preporučujemo da rano protiv gripa može biti da je vreme za pik sezone gripa u februaru. Najvažnije, međutim, objašnjava da, kada vaše telo je izloženo toj soja gripa, imaćete imunitet do kraja sezone - ne ugasiti.

8 koraka da spreči grip bez ispaljenog metka

"Iako ne postoji mnogo direktni podaci dostupni na koliko je zaštita vakcina traje u telu, što je dovoljno da se nosi imunitet kroz sezone gripa", Karimabadi dodaje.

Mortara kaže da je važno imati na umu da nisu svi grip može sprečiti i "ne možemo predvideti da li će grip rano ili kasno udariti svoj grad, tako da se vakcina ranije je bolje nego da ništa uopšte." Takođe je važno napomenuti da obično je potrebno oko dve nedelje za vakcine protiv gripa da se izgradi antitela za borbu protiv virusa, Mortara i Karimabadi reći.

Za 65 i starijih koji možda ne grade se kao visok jednog nivoa antitela, možda bi bilo optimalno da sačekamo da se vakcinisana sve dok između Noći veštica i zahvalnosti i pitati o tome da je Vakcina visoke doze, Mortara primećuje, dodajući da 80 do 90 posto smrtnih slučajeva gripa se javljaju u tom demografije.

Naučnici Dokazati (opet) To gripa Vistrelov Keep Kids Od Diing

Još jedna grupa koja treba da obrate posebnu pažnju kada dobiju njihov grip udarac je međunarodni putnici, koji su u skladu sa Mortara treba da se vakciniše dve nedelje pre putovanja.

Na kraju, evo još nekoliko saveta iz Mortara:

  • Injekcija gripa nije živa vakcina, tako da ne može preneti virus na vas.
  • Postoji lek za one koji dobiju grip, ali mora se dati u roku od 48 sati od simptoma (visoka temperatura, bolovi u mišićima, grudi zagušenja, dijareja).
  • Ništa nije bolje ne dobija ili širenje gripa nego dobrog i često pranje ruku i kašalj u tkivo ili pod uglom od lakta.

Dakle, oprati te ruke, da vašu sliku i imaju zdravu i bezbednu sezonu gripa.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Žena je počela sa letom zbog bolova u periodu - odgovara avio-kompanija

Post Zdravlje

Evo šta se stvarno desi vašem telu kada držite u pitu

Post Zdravlje

Orgazmi su mučni za mene - i nisam sam

Post Zdravlje

Jednostavna stvar koju možete učiniti da bolje spavate večeras

Post Zdravlje

Evo kako se baviti gino posećivanjem anksioznosti

Post Zdravlje

Šta bi trebalo da znate o seksu tokom oporavka poremećaja u ishrani

Post Zdravlje

Kako imati vrhunski imunološki sistem može uticati na rizik od prevremenog porođaja

Post Zdravlje

Las Vegas krive potrebe za sada, tako da raspoređivanje imenovanja u narednim nedeljama

Post Zdravlje

7 hrišćanskih haka zaista želim da je neko dijelio sa mnom

Post Zdravlje

Evo šta te ove kćerke žele da znate

Post Zdravlje

Zašto mi je invaliditet ojačao moj odnos sa mamom

Post Zdravlje

Borite se protiv gripe sa ovim 7 joga pozama