Kada provoditi liječenje pauka kod kuće - i kada pozvati 911 | RS.burnbrightlove.com

Kada provoditi liječenje pauka kod kuće - i kada pozvati 911

Kada provoditi liječenje pauka kod kuće - i kada pozvati 911

Leto je skoro na nas i ne može biti uzbuđen da izađe u veliki otvorenom. Ova prošle zime osetila ekstra dugo, tako da je ideja o planinarenje, kampovanje i samo igra u travi zvuči neverovatno upravo sada. Međutim, sve to vreme napolju, takođe znači i veću izloženost jezivih cravlies kao paukova. I ništa gore nego paukoobraznoe ujeda, svi.

Sada, svi su ujede pauk ili dva u svom danu (postoji preko 50.000 vrsta njih roming Bozijoj zelenoj planeti, zaboga) i većina nas ne vodi u bolnicu svaki put kada se grickaju, ali to doesn 'znaci neki ujedi nisu bolne - i potencijalno opasan.

load...

10 Prirodni načini za ublažavanje svrbi Bug tites

Prema healthline.com, simptomi otrovnim pauk biteinclude otok na mestu uboda, svrab, crvenilo, znojenje, otežano disanje, glavobolja, mučnina i povraćanje, groznica, drhtavica, anksioznosti ili nemira, osip, otok limfnih žlezda i visokog krvnog pritiska. Ako naiđete na bilo koji od navedenih simptoma nakon prijema zalogaj, treba odmah potražiti brigu o profesionalac. Pozovite 911 ako Vi ili neko koga znate pokazuje znake celog tela šoka ili problema sa disanjem.

Na kućno lečenje

Scared još? Nemojte biti. Većina pauk ujedi su nonvenomous i bezopasna - iako svrbi i nervira - i mogu biti tretirani kod kuće sa nekoliko jednostavnih koraka.

  1. Nanesite leda na i na 10 minuta u isto vreme
  2. Da se ​​smanji otok, uzdigne područje gde je ujed je
  3. Preterana-the-counter antihistaminik može uzeti da pomogne svrab
  4. Očistite površinu cilju sprečavanja širenja zaraze i primeniti antibiotik mast na području
  5. load...
Pošto pauk ujeda može da dovede do oštećenja kože i uzeti malo vremena da se izleči, održavanje površina čista i bez infekcije je posebno važno.

Spider prevencija zalogaj

Očigledno, najbolji način za lečenje pauk zalogaj je da izbegnete malo po jedan na prvom mestu. Izbegavajte područja u kojima pauci borave i ako je vaš put pređe paukovu mrežu, pazite da ne uznemiravaju ili izazivaju pauka. Budite posebno oprezni kada koristite jednu ostavu - pauci često nađu utočište u niskih otvorenom komodi. Ali ti si verovatno već znali da ako ste ikada videli 1990 filmArachnophobiastarring John Goodman.

Sjedinjene Države su dom za tri vrste otrovnih paukova koje treba izbeći. Ujeda iz bilo koje od ove tri pauka treba da se ocenjuje medicinski stručnjak.

Crna udovica

Slika: skeeze / Pikabai

Crna udovica pauk je lako identifikovati zbog svog crnog sjajnog tela sa crvenog na narandžaste boje oznaka vidljivim na njene donje strane. Ovaj pauk živi u tamnim mestima kao što su kante za smeće, tavanima, plakari, i voodpiles i nalazi se u delovima Kalifornije i južnim delovima Kanade. Crna udovica su takođe poznato da stopiram sa isporukama svežeg voća i napraviti izgled u drugim državama i drugih kanadskih destinacijama.

Otišao sam pod hipnozom da izlečio svoj strah od Bugs

Iako smrt preko Black Vidov Spider ujeda je neuobičajeno, njegov zalogaj može biti ozbiljan. Crna udovica paukova otrov se klasifikuje kao nervni otrov, prema livescience.com, što znači da je otrovan na nervni sistem. Kada ujede, žrtva će primetiti bolan bledo površine kože okružen crvenim prstenom. Iako je većina reakcije na Black Vidov Spider ujeda nisu teške, medicinska pažnja je najvažnija ako disanje je ugrožen i grčevi u mišićima razvijaju. Mala deca, starije osobe i osobe sa visokim krvnim pritiskom su više skloni da razviju ozbiljne neželjene reakcije na crna udovica ujeda.

Brovn pustinjak

Slika: rlockebi / Pikabai

Braon pustinjak raste do pola inča u dužinu i njegovo telo je svetlo smeđe boje. To se često naziva i violini ili fiddleneck pauka jer su oznake na leđima liči na violinu. Ovo pauk je poreklom iz Oklahoma, Kanzas, Teksas i Misisipi, ali može izroniti bilo gde zahvaljujući modernoj transporta.

Braon pustinjski pauk voli tamne, mirnom okruženju i ne usuditi se na otvorenim prostorima vrlo često. Braon pustinjak obično nije agresivan, i da će gristi jedino ako je zarobljen od vaše kože, u skladu sa healthline.com.

Otrov braon pustinjski pauk izaziva nekrozu - u suštini presek kože i tkiva - i ugriz će ostaviti ranu nalik oko bika; crveni prsten sa blistera u centru. U nekim slučajevima, čir će dobiti veći i utiču na osnovni kože i mišićnog tkiva i biti praćen jakim bolovima.

Tarantula

Slika: BiKe2016 / Pikabai

Tarantule se mogu prepoznati po velikim veličini (od 3 do 5 centimetara duge), dlakave tekstura, i vidljivih očnjacima koji visi. Drugim rečima, oni su ludi strašno.

Kao i braon samotnjak, tarantule nisu agresivni, a otrov od paukove koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama se ne smatra opasnim - njihov ujed će se osećati kao pčela uboda, kaže healthline.com.

Iako su prilično bezopasni, to je i dalje preporučuje da traže profesionalci briga da li su malo po tarantula.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Zašto je važno kada sječite pupčanu vrpcu nakon porođaja

Post Zdravlje

Dva gojazna roditelja mogu značiti poteškoće pri započinjanju

Post Zdravlje

Dobivanje HPV vakcine neće uticati na vašu plodnost, ali HPV sigurno može

Post Zdravlje

Kako bi to dodatna šoljica kafe mogla uticati na vaš period

Post Zdravlje

5 lekarskih sastanaka koje trebate učiniti ovog meseca

Post Zdravlje

6 Mamurne lekove za koje niste znali da postoje

Post Zdravlje

Može li vaginizam komplikovati porođaj?

Post Zdravlje

Čula sam trening nakon moje petog bebe, a rezultati su bili dramatični

Post Zdravlje

Evo šta se dešava sa nivoima hormona tokom vašeg perioda

Post Zdravlje

Da li prekidanje posta zapravo funkcioniše?

Post Zdravlje

Koje su koristi od đumbira za zdravlje?

Post Zdravlje

Koje stvaraju grudi?