Kako da kažete da li imate običnu prehladu ili pun slučaj gripe | RS.burnbrightlove.com

Kako da kažete da li imate običnu prehladu ili pun slučaj gripe

Kako da kažete da li imate običnu prehladu ili pun slučaj gripe

Nije teško reći kada ste bolesni. Umorna si, vaš nos je curenje i osećate se kao govno u celini. Ali, dok su znaci li se silazi sa nečim su očigledne, većinu vremena to nije tako lako reći da li još samo obična prehlada - ili ako imate više ozbiljan slučaj gripa.

Kako da prepoznate da li vaš uznemiren stomak je trovanje hranom ili grip

Ovde je stvar sa dva sličnog - ali u isto vreme veoma različite - bolesti.

Pa koja imam?

Kijanje, kašalj, bol u grlu i bolovi u telu su sve simptomi i prehlade i gripa, i nažalost, nema teško i brz način da se utvrdi koji virus ste zaraženi.

load...

"Ne postoji pouzdan test od njega da potvrdi da li imate grip", kaže dr Dejvid Farman hitno lek lekar u Hendricks regionalnog zdravlja u Danville, Indiana. "Nosne brisevi uradili lekari su zapravo samo oko 50 procenata osetljivo za hvatanje slučajeve gripa."

Pa kako dovraga bi trebalo da znate koji imate? Ako vaši simptomi ne počnu bolje posle oko nedelju dana, moguće je da imate grip. Ozbiljnosti simptoma je još jedan poklon.

"Groznica, bolovi u telu, lupanje srca, kašalj, glavobolja i osećaj da ste je pregazio kamion su preteče gripa", kaže Farmana.

Drugi način napraviti razliku između dve bolesti je koliko brzo su simptomi hajde. Dok hladne simptomi imaju tendenciju da izranjaju malo u vremenu, grip ima tendenciju da se na mnogo brže, u skladu sa VebMD.

Ne, trudnice se njegov udarac gripa ne uzrokuje autizam

Razlog običnu prehladu i sezonski grip je teško razlikovati može biti činjenica da dele mnogo sličnosti: Oboje uzrokovana virusima, oboje su respiratornih bolesti i oni - kao i većina drugih bolesti - can jer ti srce bude malo brže nego što je normalno (srce funkcioniše drugačije kada se telo bori protiv infekcije, prema MD zdravlje, ali ako odmara otkucaji srca nikada poraste iznad 85, odmah posetite lekara).

load...

Tražim tretman

Svi znamo da nema mnogo da se uradi za prehladu osim čekati ga, ali ako simptomi su nepodnošljivi i čini se da pogoršava, hit do svog lekara za recept.

"Ako imate prave simptome u pravom sezone, a vi predstaviti u roku od 48 sati od pojave simptoma, kurs Tamiflu može biti u redu," kaže Farmana. "Tamiflu je antivirusni koji skraćuje trajanje vašeg gripa. Na primer, ako se uzme pravilno, to može smanjiti svoj bedni nedelje na svega pet dana."

I ne čekaju. Grip nije šala i može dovesti do upale pluća i hospitalizaciju. Što se tiče tog jakog prehladu? Homeopatski lekovi su najbolji izbor.

Melinda Džonson, direktor didaktičke programa u Dietetics i asistent klinički za ishranu programa na Arizona State Universiti, preporučuje dobri, staromodni vitamina C i cinka skratiti trajanje prehlade.

"Ali, vitamin C dodaci izgleda samo da helpfulif polaže pred hladne simptomi počnu, što može biti nezgodno vreme," Džonson piše inU.S. Vesti. "Ako znate da su izloženi virusa prehlade, samo napred i uzeti vitamin C dodatak za nekoliko dana. Cink, u međuvremenu, je pokazala da je najefikasnija kada se uzimaju u prvim znacima dobija prehladu. Cink pastile mogu biti koristan način da se malo cinka i ublažiti upalu grla u isto vreme važno je napomenuti da uzimanje previše vitamina C ili cinka može biti kontraproduktivan ili čak opasna,., na primer, upotreba cinka proizvoda u nosu (kao što sa sprejom) može izazvati gubitak mirisa. "

Džonson kaže med je odličan za pomoć da se oslobodi od zaostalog kašlja.

"(Studija found) da dodavanje meda coffeevas su efikasniji u lečenju posle Hladnog kašlja odraslih nego uzimanje steroida", piše ona.

Prevencija

Grip može biti hardkor, ali zapravo imaju bolju šansu za sprečavanje gripa nego ti prehlada. Jer, dobro, vakcine.

Ovde su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ostalim preporukama za izbegavanje dobijanja ili širenje gripa:

  • Izbegavajte blizak kontakt sa onima koji su bolesni
  • Ostanite kod kuće kada ste bolesni
  • Pokrijte usta i nos da sprečim ostale razbole
  • Perite ruke često
  • Izbegavajte dodirivanje nosa, oči i usta
  • Vežbajte zdravih stilova života, kao što se dovoljno sna, ostati fizički aktivni, upravljanje stresom, ostajem hidrirana i nakon zdravu ishranu

S druge strane, ne postoji vakcina za obične prehlade. Za najbolji izbor u skladu prehladu na odstojanju, koriste zdrav razum gorenavedenog: često perite ruke i izbegavati kontakt sa bolesnim ljudima.

Vaša težina mogao da grip ubio manje efikasna, tako da je zabavno

Pre nego što odete, pogledajte naš slideshovbelov.

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Žene sa celiakijom su dvostruko veće da razviju anoreksiju

Post Zdravlje

Kućice posećuju državnu kucu u Ohaju u znak protesta zbog restriktivnog zakona o abortusu

Post Zdravlje

Znaci dehidracije možete propustiti

Post Zdravlje

Kako mogu da pomognem svojoj ćerki da prestane da jede?

Post Zdravlje

Vaša prosecko navika može da uništi zube

Post Zdravlje

Šta je to sepse i treba li da se brinem o tome?

Post Zdravlje

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Post Zdravlje

Kako prekinuti naviku sode vašeg djeteta

Post Zdravlje

Evo šta se desilo kada sam odlučio da je orgazam nije cilj seksa

Post Zdravlje

Više sportista govori o njihovim periodima - evo zašto je to važno

Post Zdravlje

Evo zašto više žena ima astmu nego muškarci

Post Zdravlje

Šta je zlatno mleko i ima li zdravstvenih koristi?