Kako je sindrom hroničnog umora utjecao na moj seksualni život | RS.burnbrightlove.com

Kako je sindrom hroničnog umora utjecao na moj seksualni život

Kako je sindrom hroničnog umora utjecao na moj seksualni život

Sindrom hroničnog umora, ili mialgic encefalomijelitis, jedan je od onih poremećaja većina ljudi stvarno ne razumeju. Po mom iskustvu, čak i poznavati nekoga sa stanjem ne mora da izazove saosećanje sa ljudima drugih poremećaja snagom. CFS se tako pogrešno može vrhu liste razloga.

Kada delim stanje sa drugima, mi često kažu da prilegnem malo ili idite na spavanje ranije, a oba bi mi verovatno učiniti nešto dobro, ali neće me izlečiti od umora sam iskusiti svake sekunde mog dana. Takođe sam čuo da treba da ostvare više, nešto što je gotovo nemoguće, ali za nekoliko specifičnih vrsta vežbi zbog takođe imaju posturalnog Ortostatska tahikardija sindrom, oblik autonomnog disfunkcije koja izaziva vrtoglavicu i ponekad nesvest.

load...

Mislim da je većina je teško da razumem osećaj iscrpljeni sve vreme, često do tačke da neće moći da spava, ili uporediti ga sa umorni. Pre nego što sam se razboleo, znam da ne bih totalno ni dobila. Važno poneti, međutim, da je CFS utiće apsolutno sve o mom životu, uključujući i seks.

Sindrom hroničnog umora nije samo "zamor" - To je smrtonosna bolest

Zato što sam bio jedan jako dugo sa nekoliko kratkotrajnih odnosa tu i tamo, seks nije bio veliki moja briga nakon što je pozlilo. Naravno, osećao sam napaljen na vreme i masturbirao ako osetio sam za to, ali ima nekoliko onesposobljavajuća medicinskih stanja, uključujući i onaj koji sokovi svu svoju energiju, stavio sam seks prilično duboko mojoj listi prioriteta. Šta energija sam imao, morao sam da stavim u rad. Sve ostalo svog vremena je proveo oporavljao od posla do mog sledećeg smene.

To nije bilo dok nisam upoznao svoju devojku da sam čak stavio razmišljao na seks sa drugom osobom izvan više od prolaznog fantazije. Nisam imao mnogo razloga da, uprkos činjenici da sam uživa u seksu. Ali, moja devojka oživeo osećanja u meni nisam osećao mnogo od koledža.

Mislim da je bilo više od činjenice da je bilo lepo da opet imate seks, ali da je lepo imati seks sa njom. Osećam se tako srećan što sam je upoznala, jer ona je najviše pacijent, milostiv i ljubazan osoba koju znam. Ona ceni i brine o meni i prioritet moje granice. Sada sve ima iskustva u seksu sa njom veoma ispunjavanju iako su imali CFS.

load...

Ima dana kad jedva mogu više od kolapsa u krevetu, jer sam toliko iscrpljen i boli. Plače mi se da sam zaboravio da operem zube i da se vratim gore. Te noći nemamo seks. Ne bih daljinski biti prisutna ako smo probali, i moja devojka me ne gura kao da sam doživeo u bivšim vezama. U stvari, ona poziva stvari do zastoja ako i misli da boli više nego što je normalno za mene.

Ponekad se osećam loše, kao da ne ispunjavaju svoju ulogu svojom drugaricom. Znam da niko duguje nikome drugom seks iz bilo kog razloga, a ja nikad ne bih se da mi duguje seksu ako su obrnute naše situacije. To je tako jednostavno, ipak, da se provuče u depresivne misli kad sam već osećam lov.It je nešto što aktivno radim.

Sindrom hroničnog umora je sve u glavi - ali ne onako kako ti misliš

Na tim lošim noći, moja devojka me miluje, uverava me da me voli bez obzira na sve i kaže mi blagostanje je daleko važnije da joj od seksa. Iako sam već znao, stvarno mi pomaže da čujem joj to ponavljati.

Kada Osećam do seksa, često sam veoma slaba i ne može biti na vrhu mnogo pre nego što su mi ruke počnu da dajem. Ovo je drastična promena za mene - Nekad sam bio sportista, a zatim CFS desilo. Sve u vezi toga da sam bolesna je bar malo frustrirajuće. Ali ja sam prilagodio, a način na koji ja imam seks ima previše - na primer, sada su zamenili mesta, kada počnem da osećam slabo.

Jedna od prednosti ima CFS je da me je ona primorana da bude veoma otvoren šta sam ranije osećam, za vreme i posle seksa. Moram da; inače bi se povredio i neće moći da se mnogo kreću sledećeg dana. Bila sam veoma stidljiva i nedostajalo samopouzdanja da kažem ono što sam hteo pre nego što sam se razboleo. Tendenciju da se negira svoje želje i potrebe u korist mog partnera, nešto sam naučio od izuzetno nezdrav.

Imajući takvu otvorenu komunikaciju tokom seksa je karakteristika cele naše veze. Pričamo sve preko, čak i kada je teško, i sve jača zajedno kao rezultat.

Bonus za koji je imao veliku komunikacije je da je seks između nas je neverovatna i veoma zadovoljavajući. Dok CFS je stvorio neke barijere u mom životu, to je takođe me je gurnuo da budem iskren na način na koji sam možda ne bi imala drugačije. Ja nikada ne bi naučio da se brine o svom telu i potreba na način da sada rade.

Da li možete da imate sindrom hroničnog umora?

To je teško biti zahvalan za nešto što je promenila svaku stvar o mom životu, ali mogu ceniti privilegija kad ga vidim. Seks je jedan od njih.

Bi Kellei O'Brien

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Šta možemo da naučimo od bližnjih istočnih žena o borbi za reproduktivnu negu

Post Zdravlje

Možeš li zaista da zavisiš od balzam za usne?

Post Zdravlje

Pet tibetanskih obreda joga predstavljaju da ćete želeti u svom arsenalu protiv starenja

Post Zdravlje

Zašto igramo i kako možemo da ga zaustavimo?

Post Zdravlje

Dobivanje HPV vakcine neće uticati na vašu plodnost, ali HPV sigurno može

Post Zdravlje

Šta trebate znati o postpartum OCD

Post Zdravlje

8 stvari koje treba znati o pametnom sperme-testeru

Post Zdravlje

Koja je razlika između Brakton Hicks & labor contractions?

Post Zdravlje

Odlučujući da mi obrijam noge, ne čini me manje pederom

Post Zdravlje

Ono što želim da su mi roditelji rekli o seksu i seksualnosti

Post Zdravlje

Premenstrualni disforični poremećaj može biti vezan za to kako ćelije obrađuju polne hormone

Post Zdravlje

Koliko su opasne UV lampe u salonima za nokte?