Kako razumeti uvek promenljive smernice za mamografiju | RS.burnbrightlove.com

Kako razumeti uvek promenljive smernice za mamografiju

Kako razumeti uvek promenljive smernice za mamografiju

Kao ginekolog i preživela rak dojke, ja sam svestan polemike i pitanja okolnih mamogramima u.

Različite organizacije imaju različite smernice. Američki preventivnog Zadatak Forceruffled nekoliko pera u 2009. Godini kada su izašli sa novim smernicama preporučuju rutinski skrining mamografija se kreću od 50 godina i nastaviti svake dve godine dok ne napuni 74. USPTFstates ne postoji dovoljno podataka za preporučiti rutinski skrining mamografija za sve žene starosti 40 do 49. Umesto toga, trebalo bi da bude lična odluka. Ove smernice, koje su ažurirani u 2015., i dalje preporučiti dvogodišnji skrining sa početkom u 50 godina i uglavnom su ignorisana.

Američki Rak Societialso ažurira svoje preporuke u 2015. I sada preporučuje personalizovane odluke od 40 godina do 44 godine, rutinski godišnji skrining od starosti od 45 do 55 godina i dvogodišnjih projekcije nakon toga. U međuvremenu, theAmerican Kongres akušera i godišnji skrining Ginecologistsrecommend sa početkom u 40 godina.

load...

Rezultati nedavno surveipublished ovog meseca u JAMAindicates šta se dešava u kliničkoj praksi, što je veoma malo promenili od 2009. Godine, sa 81 odsto lekara preporučuje skrining za žene starosti od 40 do 44 i 88 posto ga preporučuju za žene starosti od 45 do 49.

Ono što niko vam govori o post-hemoterapije veight gain

Drs. Debora Grejdi i Rita Redbergin uvodnik iu JAMAstate, "Po našem mišljenju, transparentni, konflikt bez smernice najviše ogleda na bazi su se iz USPTF." Oni nastavljaju da kažu, "lekari neobjašnjivo verovati smernice druge nego USPTF koji je javno finansirano, koristi stroge metode i pažljivo podržava preporuke sa dokazima. "

Pa zašto se ne žene i njihovi lekari prate ove smernice zasnovane na dokazima?

Jedan od mogućih razloga zašto žene i njihovi doktori i dalje da se i preporučuju godišnje mamografije sa početkom u 40 godina je teorija da rano otkrivanje spašava živote. Ali, nažalost, to može biti samo teorija.

Peggi Orensteinvrote u The Nev Iork Timesin 2013 o njenom iskustvu sa rakom dojke. Ona je dijagnostikovan rak dojke u dobi od 35 nakon dobijanja tada preporučenu osnovnu mamografiju pre 40 godina godinama nakon njenog postavljanja dijagnoze, ona je mislila da je spasio taj mamografa. Ali, kako kaže, "[i] studija nakon studija otkrila granice skrininga - i opasnosti nesvrsishodnog lečenja - misli niggled u mojoj svesti. Koliko su mi mamografija stvarno važno? "Shvatila možda ona bi uradila isto tako da, nekoliko godina kasnije, ona ga detektuje sama. Naravno, ona nikada neće znati.

load...

Autor bestselera i opšti hirurg dr Atul Gavandevrites o lavinu nepotrebne medicinske nege u maju 2015 izdanje The Nev Iorker. "Mi smo dugo pretpostavljali da ako ranije skrining zdrav stanovništva za bolesti kao što su rak ili bolesti koronarnih arterija, i uhvati te bolesti, moći ćemo da ih tretira pre nego što se opasno napredni, i sačuvati živote u velikom broju. Ali nije ispalo tako. "

Skrining mamografija je značajno povećao broj žena koje dijagnostikuje i leči raka dojke, ali je broj umrlih samo neznatno ako uopšte smanjio.

Da li je ovo bra budućnost raka detekcije?

Gavande navodi dr H. Gilbert Velch, profesor Darmut Medical School, kad kaže, "raka su svi kao zečevi koje želite da uhvatite pre nego što pobegnu ambaru olovku. Ali, neki su kao ptice - više agresivni raka već su let pre nego što ih otkriti, što je razlog zašto neki ljudi i dalje umiru od raka, uprkos ranom otkrivanju. I mnogo su više kao kornjača. Oni ne idu nigde. Ih izvadite neće napraviti nikakvu razliku. "Gavande sugeriše da su i prostate i raka dojke obično kornjače.

Velč je opširno pisao o problemima koje stvara overtesting, overdiagnosing i overtreating rak. Velč i ko-autor dr Arči Bleierpublished njihovo istraživanje ispituje 30 godina mamografija o učestalosti stage-specifične raka dojke u The Nev England Journal of Medicinein oktobra 2012. Ovo istraživanje pokazuje eksploziju konkurentskih ranom stadijumu bolesti sa širokoj upotrebi mamografije, ali samo malom smanjenje incidence kasnom stadijumu bolesti. Otkrivanje mnogo rak dojke više u ranoj fazi je samo sprečio veoma mali broj žena od kojih je prisutno u kasnom stadijumu bolesti. Ova neravnoteža ukazuje overdiagnosis, procenjena od strane ovih podataka da je više od milion žena u poslednjih 30 godina i 70.000 u 2008. Godini, koja se završava do čak oko 31 odsto svih karcinoma dojke dijagnostikovan kod žena starijih od 40.

Uprkos potencijalnim štetnim za overdiagnosis su USPTFconcludes koristima od mamografije kod žena starosti od 50 do 74 nadmašuju rizike. Za žene u 40-im, rizici su veći, a korist je manji nego kod žena 50 i starije, i becausethe učestalost raka dojke je manje, a mamografija je manje precizan u ovom uzrastu opsegu. Još uvek može spasiti živote, ali za mnogo višoj ceni sa mnogo više žena koje overdiagnosed i tretira.

Zašto smrti od raka dojke su dole 42 odsto u SAD

Žene su u riziku od pojave raka dojke. Ovaj nivo rizika stalno raste sa godinama. Odluka da se počne i koliko često da dobije mamogram treba da bude individua. Žene treba pažljivo savetovati o ograničenjima mamografija, a oni sa većim rizicima i veće uznemirenosti može da odluči da počne skrining ranije od žena čiji su problemi su više o overdiagnosis i nesvrsishodnog lečenja.

Bi Katie Killoran

load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Još 5 načina da budete bolji trans Alli

Post Zdravlje

3 kompanije koje uključuju rodno inkluzivni menstrualni proizvod

Post Zdravlje

5 zdravije alternative za vaše omiljene tretmane s padom

Post Zdravlje

Sve što trebate znati o vaginalnim i vulvarnim akni

Post Zdravlje

Mogu li dobiti zavisnost od mog vibratora?

Post Zdravlje

Najbolji položaj za odmor nakon epiduralne

Post Zdravlje

Kraj glavnih vazduhoplova može biti na vidiku

Post Zdravlje

Proslavljanje nečijih samoubistava je jednostavno pogrešno - bez obzira šta su uradili

Post Zdravlje

Da li bellibands stvarno pomažu nakon trudnoće?

Post Zdravlje

Vendi Davis o svom epskom filibusteru i da li će se kandidovati za predsednika

Post Zdravlje

Ove BDSM kompanije će vam pomoći da zadržite svoj veganski način života

Post Zdravlje

8 razloga da pišete na tuš (i ne brinite o tome)