Kako TV oblikuje način na koji gledamo periode | RS.burnbrightlove.com

Kako TV oblikuje način na koji gledamo periode

Kako TV oblikuje način na koji gledamo periode

Uprkos činjenici da otprilike polovina stanovništva ima period u nekoj fazi svog života, ovo normalna telesna funkcija ne teže da se pojavi na televiziji često.

I ovde je stvar: Čak i kada je menstruacija doesappear na televiziji, to se tretira kao drama, obično se koristi da se obrati veliku promenu života, kao u prvom periodu ili ulazi menopauze. Kao doktor Loren Rosevarne govori u svojim 2012. Knjizi perioda u pop kulturi, to je traumatično, sramotno, žalosno, uvredljiv, komedije ili potpuno katastrofalna za likove koji su uključeni.

load...

Evo nekoliko primera kada su periodi zapravo obratio na TV (hronološkim redom), a poruke su poslali gledalaca.

The Golden Girls, Sezona 2, Epizoda 1, "End of prokletstva" (1986)

Ova epizoda počinje sa seksualno oslobodio Blanš Devero govorio druge žene da živi sa tim da je trudna. Ispostavilo se da je upravo prolazi kroz menopauzu. Da, to je sasvim normalno, ali za nekoga poput Blanche, čiji je identitet umotana u svojoj seksualnosti, vest je duša-drobljenje i ona provodi nekoliko dana u depresiji u krevetu. Scena kasnije u epizodi prikazuje sve četiri žene razmatra svoje prve periode, PMS i kako je bilo proći kroz "promene".

Roseanne, Sezona 1, Epizoda 15, "Strava u Oak Street" (1989)

Jedanaest godina Darlin je užasnut kada dobije prvu menstruaciju i brine da to znači da će početi "bacanje kao devojka." Njena majka (titular Roseanne) joj kaže da "je gotovo magično" i da ona "treba da bude ponosna danas jer je ovo početak jednog mnogo zaista divnih stvari u svom životu." Ali nikad se da maskirali stvari, Roseanne potvrđuje da su prateće grčevi nisu piknik.

Seks i Grad, Sezona 3, Epizoda 8, "Veliki Vreme" (2000)

load...

Period Samantha je kasno devet nedelja, što je čini pretpostaviti da je ona "sve presušila", navelo je da pristane da ode na sastanak sa bruto starije suseda (sa lažnim kuka i repa pacova), pod pretpostavkom da niko drugi ne bi želim joj. Naravno, ona je u pravu, a ona završava se njen period sredinom neprijatna seks Fake hip Rat Tail. Zanimljivo, ovo je jedini put da je drugačije seksualno pionirski emisija bavila seks na period. Nisam mogao da se ne zapitam: Da li je rok seks tabu da čak i Samanta Džons okleva da se razgovara preko branč?

30 Rock Sezona 5, Epizoda 16, "TGSHates Vomen" (2011)

Sa Trejsi Džordan nedostaje, hisTGSco-zvezda Džena Maronei korake u i igra vodeću ulogu u većini emisije je skice. Plamena nam pokazuje da je to u suštini znači Jenna igraju razne poznate žene kao što su Amelia Earhart i Hilari Klinton, koji nisu u stanju da rade svoj posao zbog perioda. Naravno, ovo je upravo stigma koja je glava pisac Liz Lemon pokušava da Lampoon. Scena završava sa Liz se menstruaciju i brzo puca na sve oko sebe samo da odveze kući kako preovladava ova ideja perioda bića osposobljavanju za žene je zaista postala.

Devojke, Sezona 1, Epizoda 2, "vagina Panić" (2012)

Fokus ove emisije je JESSA je zakazana abortus, ali pomera u periodima kada je njen dobija u baru pred odlazak u na kliniku. Pravi dragulj u ovu epizodu je razmena Marnie i Hannah, dok oni čekaju JESSA u klinici za abortuse.

Marni kaže: "Ja sam mislila, da sam bio seksualno dovoljno neodgovorno u životu tako daleko da je trebalo da zatrudnela do sada i nikada nisam. Kao, ja dobijem period u isto vreme, na isti dan svaki mesečni ciklus, ceo moj život, kao, nikad udaljili od toga. "

Na to je Hana odgovara: "Onda si mnogo sreće nikada ne znam kada ću dobiti menstruaciju i uvek je iznenađenje i zato sve moje donje rublje su pokriveni u čudne fleke.."

Sada je to neka stvarna priča.

Mad Men, Sezona 5, Epizoda 12, "provizija i naknada" (2012)

Sali Rektacenzija dobija svoj prvi period na putu ka Prirodnjačkog muzeja sa svojim jezivim / slatki bivši komšija Glen. Nakon otkrivanja krv u donjem vešu u muzeju u kupatilu, ona vodi kući sa majkom, koja - u retkim majki trenutak iz njene majke, Betti Francis - govori joj da je to normalno i znači da "se sve radi."

Ova scena je možda došlo 1967. Godine, ali ne žigoše raspoloženje je potpuno 2012.

Široka Grad, Sezona 3, Epizoda 10, "Jevreji on a Plane" (2016)

Ovo je, po mom mišljenju, izreako najbolje, najtačnije i pošten period predstave u svim televizije. Predmet se ne dovodi do samo jednom ili ispadaju u punchline, ali propinje svoju krvavu glavu kroz epizodu, naglašavajući sve iz perioda mrlja na pantalonama (ne JRT agent će želeti da vas traži onda!) Na težini prvi -Dai tok (koji Abbi opisuje kao "plod na dnu") da zaboravljate da menopauza i postoji zato što je obično ignorišu od strane medija. Ova epizoda pokazuje neke od borbe za dobijanje menstruaciju u nezgodno vreme - kao na trans-atlantskim leta kada se tamponi su svi na Carri-on da ste primorani da ulaza proveru. To klackalice na tome izuzetno humani i nategnuto dovoljno da se zabave, što ga čini zlato - ne, crimson- standard perioda kameja.

Od ostalih TV-period nastupa uključuju epizode ​​The Cosbi Shov (Rudi prvi period), Schitt je Krik (posetilac dobija svoj prvi period na Davidovom kreveta), zajednica (Abed tabele menstrualnog ciklusa žena u svojoj studijskoj grupi), Curb Iour Enthusiasm (Lari Dejvid pomaže Girl Scout shvatiti kako se koristi tampon) i Prijatelji (Monica i Chandler razgovarati kada da imate seks kako bi se zamisliti).

Koji su neki od vaših omiljenih (ili najmanje omiljenih) TV period trenucima?

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Zdravlje

Da li je moj period normalan? koristite ovaj grafikon da biste saznali

Post Zdravlje

Sve što trebate znati o vaginalnim i vulvarnim akni

Post Zdravlje

Kako su moja lepota i zver postala moja priča

Post Zdravlje

Da li sam depresivan ili tužan?

Post Zdravlje

Zašto žene preskočite ključnu rehabilitaciju srca

Post Zdravlje

Da li su sportska pića dobra opcija za dehidrataciju vezanu za bolesti?

Post Zdravlje

Ovako anatomija siva utiče na naš stav o medicinskoj negi

Post Zdravlje

9 načina da ADHD utiče na odnose (za bolji i za još gore!)

Post Zdravlje

Upoznajte antimikrobni grudnjak koji vam pruža naučnu podršku

Post Zdravlje

5 zdravije alternative za vaše omiljene tretmane s padom

Post Zdravlje

Moja celiakija bolest me je učinila tako da se uplašila hrane koju sam prestao da jedem

Post Zdravlje

Može li joga pomoći u pitanjima plodnosti?